Dodaj do ulubionych

t/jowisza przez 2-gi

21.06.05, 10:47
A tranzyt jowisza przez drugi dom??
Jowisz wejdzie do mego 2-giego domu 13 września (dokładnie w dniu moich
urodzin)
2-gi d. mam w wadze. Bez planet. Jest wprawdzie tu neptun, ale na pograniczu
2-giego i 3-ciego d.
Czego mogę się spodziewać?? Zwiększonej gotówki czy zwiększonych wydatków??

Pozdrawiam jak zwykle serdecznie. B
Obserwuj wątek
    • czupakabra27 Re: t/jowisza przez 2-gi 21.06.05, 13:46
      też mnie to bardzo interesuje, bo mnie właśnie Jowisz wkroczył do domu drugiego
      w wadze. mam w wadze radixowo plutona. narazie nic się szczególnie nie zmieniło.
      od marca kiedy to rzuciam znienawidzoną pracę żyje mi się spokojnie i miłosmile))
      • hagakure Re: t/jowisza przez 2-gi 22.06.05, 22:36
        ja mam wlasnie tranzyt jowisza przez 2 dom, ktory jest w wadze, na dodatek mam
        tez plutona w drugim. Musze powiedziec ze choc nie spodziewalam sie niczego w
        koncu pluton to nie planeta osobista, to przy pierwszym przesjciu jowisza nad
        plutonem dostalam wywalczone odszkodowanie na ktore juz stracilam nadzieje, a
        potem ogolnie doplyw gotowki smile ale pewnie trezba by spojrzec tez na inne
        tranzyty. Moj saturn na szczescie nie zaszkodzil, a raczej sprzyjal owocom
        pracy, bo jest w trygonie do slonca.
        • czupakabra27 Re: t/jowisza przez 2-gi 22.06.05, 22:45
          a to czekam na kasęsmile))))niech mi tylko jowisz wskoczy na plutona!
          • czupakabra27 Re: t/jowisza przez 2-gi 07.07.05, 17:35
            Jowisz sobie idzie drugim domem, koniunkcjuje się z Plutonem,a ja widzę, że:
            owszem miło i spokojnie i pieniądze jakieś płyną i oferty artystycznego
            zarobkowania idą i podróż miła się szykuje, ale... od dawna nie miałam takiego
            napadu leniasmile do niczego zmobilizować sie nie mogę, jak dostaję jakieś zadanie
            do wykonania to wystarczy mi, że ktoś mnie docenia i że pomysły mam dobre, ale
            zero mobilizacji do realizacji. Jak tak dalej będzie to wszystko mi przefrunie
            koło nosa. A jak siadam do komputera, to tylko forum astrologia mi w głowiewink))
            • czupakabra27 Re: t/jowisza przez 2-gi 07.07.05, 17:57
              sprawdziłam dokładniej - Jowisz jeszcze sieę nie koniunkcjuje z moim Plutonem.
              Moze jak zacznie to leń minie.
    • anahella Re: t/jowisza przez 2-gi 08.07.05, 01:43
      Popatrz jakie aspekty Ci bedzie robil i z jakimi planetami/domami poprzez nie
      sie polaczy.
      • beatka38 Re: t/jowisza przez 2-gi- Do Anahelli 08.07.05, 09:26
        Jowisz przechodząc przez 2-gi dom zrobi: na początku swojej bytności sekstyl do
        wenus (12 d), potem kwadrat do Marsa (11 d). Następnie, już pod koniec, sekstyl
        do słóńca i urana (12 d) i koniunkcję do neptuna.
        Pozdrawiam. Beata
        Pozdrawiam. Beata
        Pozdrawiam. Beata
        • anahella Re: t/jowisza przez 2-gi- Do Anahelli 09.07.05, 22:07
          Mozliwy jest taki scenariusz:

> sekstyl do
          > wenus (12 d)

w ciszy i spokoju robisz cos wenusjanskiego

> kwadrat do Marsa (11 d)

przedstawiasz swoje dzielo szerszej publicznosci. Trema cie zzera

>sekstyl do słóńca i urana (12 d)

Test wypada calkiem niezle

> i koniunkcję do neptuna.

zostajesz wynagrodzona, co niekoniecznie musi Cie wzbogacic. Moze to byc uscisk
          dloni prezesa, ale nie bylejakiego prezesawink

oczywiscie to byl zart. Trudno jest robic prognozy na podstawie wyizolowanych
          aspektow, ale chodzilo mi o to by Ci pokazac, ze te pieniazki przy Jowiszu w II
          nie leca z nieba, tylko skads sie biora.
          • czupakabra27 Re: t/jowisza przez 2-gi- czupakabra Do Anahelli 09.07.05, 23:13
            a u mnie do końca sierpnia będzie z Jowiszem tranzytującym drugi dom tak:
            1. trygon do nat księżyca (V d)
            2. półsekstyl do nat urana (III d)
            3. koniunkcja z nat plutonem (II d)
            4. do koniunkcji z plutonem dołączy sekstyl z nat neptunem (IV d)
            5. trygon z wenus (V d), sekstyl z saturnem (normalnie XII d więc nie rozumiem
            dlaczego w Uranii w tranzytach przesunął mi się w środkowym radixowym kółku do
            XId ?), sekstyl z neptunem (IV d), trygon z ASC (Panna)
            i jak to wygląda? wiem, że to jest tylko orientacyjne, ale na tej podstawie może
            czegoś się nauczęsmile
      • aarvedui Re: t/jowisza przez 2-gi 08.07.05, 10:23
        właśnie.no i pojęcie osobistych wartości w natalu trzeba sprawdzić.
        ja tylko zauważę że to wcale nie musi oznaczać pieniędzy.
        jowisz czyli ekspansja świadomości i możliwości w obszarze byczych doświadczeń.
        bycze - czyli rzeczy posiadajace dla nas osobistą wartość.
        wiec jeśli jesteś nakierowana silnie na pieniądze to możesz mieć okazje do
        zarobienia ale i do wydawania tongue_out
        a jeśli wartościa jest dla Ciebie np.wiedza i wykształcenie?albo estetyczne
        dzieła sztuki?trzeba sobie przeanalizować dotychczasową obecność i działanie 2
        domu w życiu.
        • czupakabra27 Re: t/jowisza przez 2-gi 08.07.05, 10:35
          bardzo trafiona uwaga, przeanalizuję pod tym kątemsmilemoże
          nie bedę się pławić w luksusach, ale płakać nie będę,bo pieniądze choć pomagają
          realizować marzenia, nie są przecież najważniejsze.
          a przede mną piękna, choć krótka podróż do bykowatego kraju,mimo przeszkód samo
          tak się ułożyło. podświadomość działasmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka