ggossia 12.07.05, 12:12 tak sobie mysle, ze urana tez, dorzuce, hehe ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarna34 Re: uran w 2 domu 12.07.05, 12:22 O uranie w drugim domu, gdzieś już tu bylo. Huśtawka w dochodach. Latwo przyszlo, latwo poszlo. Sklonność do rozrzutności. ZA sprawą urana mogą się trafiać np. wygrane w totolotka. Odpowiedz Link
anastassja Re: uran w 2 domu 12.07.05, 12:47 a moze znak troche ratuje sytuacje? jelsi np. jest w wadze? Odpowiedz Link
artemida100 Re: uran w 2 domu 12.07.05, 13:27 anastassja napisała: > a moze znak troche ratuje sytuacje? jelsi np. jest w wadze? to gdzie wenus? Odpowiedz Link
anastassja Re: uran w 2 domu 12.07.05, 13:41 osoba, o ktorej mysle maa wenus w raku, drugi dom z uranem w wadze. Odpowiedz Link
artemida100 Re: uran w 2 domu 12.07.05, 15:10 anastassja napisała: > wenus w 10 a więc osoba ta zdobywa niezależnośc poprzez wykorzystywanie np. swojego wdzięku, zwracanie uwagi innych na siebie, jeżeli nie uprawia jakiejś dziedziny wenusjańskiej (artystycznej), np. dekoracja wnętrz (bo rak - domowe sprawy)to tak naprawdę nie umie w pełni osiągnąć niezależności i musi korzystać z pomocy innych, żyć na ich koszt (przynajmniej częściowo), pewnie dlatego sprawy materialne są tak zmienne i niepewne (uran w 2), chociaż może nigdy nie zazna biedy, ale zawsze będzie mieć poczucie niepewności Rak w X to może polityk, np. taki bezrobotny, który kandyduje na radnego Odpowiedz Link
ggossia Re: uran w 2 domu 12.07.05, 15:38 artemido, a mozesz mi pomoc ? wiem ze to nie jest forum na ktorym sie robi horoskopy ale sama sie nad tym zastanawiam : uran w strzelcu i neptun w kozior. w 2 d., jowisz w wodniku w 3 d. , wodnik przypada na 4 d. a 5 d. jest w rybach... Odpowiedz Link
artemida100 Re: uran w 2 domu 12.07.05, 22:49 ggossia napisała: > artemido, a mozesz mi pomoc ? wiem ze to nie jest forum na ktorym sie robi > horoskopy ale sama sie nad tym zastanawiam : uran w strzelcu i neptun w > kozior. w 2 d., jowisz w wodniku w 3 d. , wodnik przypada na 4 d. a 5 d. jest w > > rybach... II dom to posiadanie, jakies przywiązanie do rzeczy a uran to taki wolny duch, burzyciel (strzelec - poszerzanie horyzontów, poza tym jowisz w wodniku to ekspansja na wszystko co nowe, oryginalne, jakieś nowe technologie, itp.), ani uran ani wodnik nie jest materialistą, więc taki układ może oznaczać,że byc możesz czujesz, że posiadanie Cię ogranicza, możesz wybrac jakiś nietypowy sposób zarabiania pieniędzy, np. coś odkryjesz, zreformujesz i z tego spłynie kasa zupełnie nieoczekiwanie -( uran) poza tym jowisz w III d. to szerokie kontakty towarzyskie, wodnik jest pomysłowy i zaradny, a także lubiany, nawet jak przyjdą cięższe chwile, na pewno sobie poradzisz i wykorzystasz "znajomości" (pluton na asc - to pewnie umiesz wpływac na ludzi, nie chcę używać słowa "manipulować" (skorpion) uran w II - to może chęć zerwania ze swoim środowiskiem, podróże małe i duże (strzelec, jowisz - III d.), uwolnienie się od starych struktur, tradycji, chęć postąpienia "po swojemu", możesz się zastanawiać kim tak naprawdę jesteś i żeby się o tym przekonać, będziesz burzyć, żeby postawic nowe. Jeżeli taki scenariusz będzie prawdopodobny to nic dziwnego, że Twoja sytuacja finansowa może być niepewna i zmienna, ale ten neptun w II d. mówi, że Ty o to nie dbasz (oczywiście ostrzega też przed wdawaniem się w "podejrzane" interesy. Generacja neptuna w koziorożcu ceni pracę, bo jej nie ma i młodzi ludzie dzisiaj wiedzą jak bardzo jest ważna. Ich ideały to pewność zatrudnienia, szansa na rozwój, awans, bycie potrzebnym, docenionym - to właśnie neptun w koziorożcu (niestety często to tylko ideał,pobożne życzenie, bo to neptun) Jak już wspomniałam ten uran w II d. może wskazywać na nietypowe formy zarobkowania albo po prostu może będziesz miała dochody z kilku różnych źródeł. Neptun jako władca V d.- możesz mieć wielkie plany co do jakiegoś przedsięwzięcia, stworzenia czegoś "Twojego",jakiś własny prywatny biznes, z pomocą przyjaciół (jowisz - III) ale na planach może się skończyć i dochodu z tego nie będzie(chyba że siła plutona nie dopuści do rozpadu marzeń). Odpowiedz Link
ggossia Re: uran w 2 domu 13.07.05, 14:35 bardzo dziekuje Artemido, bardzo mi pomoglas , tak sobie wczoraj myslal nad tym moim 2 d. i doszlam do wniosku , ze jednak dobrze wybralam sobie studia , hehe, to co napisalas w duzej mierze sie zgadza, zawsze pociagaly mnie nowe rozwiazania, technologie, szczegolnie te zwiazane z medycyna, z drugiej strony mocny 9 d.(slonce, mars w raku w kon. i merkury we lwie na MC) pcha mnie do spraw typowo 9 domowych- podroze, jezyki, studia i wyzsze uczelnie, mysle, ze tez tam moglabym sie zaczepic tym bardziej, ze ten uran jest powiazany trygonem z merkury( i MC.) z 9 d. ; w ogole wydaje mi sie, ze on ma wiele wiekszy wplyw na 2 d. (m.in. sekstyl z jowiszem ), natomiast neptun tylko tworzty trygon do MC, nie pisze o sekstyle z plutonem bo on nie bardzo sie tu liczy , tym bardziej, ze znajduje sie na koncu 2 d. i w niektorych systemach mam go w zasadzie juz w 3 d. ...pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje malgosia Odpowiedz Link