anahella Re: Saturn w IC 08.08.05, 12:10 U mnie wiekszosc apsektow Satruna do IC oznaczaly remonty w domu, jak tobie skanalizuje sie tranzyt - tego nie wiadomo. Odpowiedz Link
zeta23 Re: Saturn w IC 08.08.05, 12:21 anahella napisała: > U mnie wiekszosc apsektow Satruna do IC oznaczaly remonty w domu, jak tobie > skanalizuje sie tranzyt - tego nie wiadomo. Muszę potwierdzic to co powiedziała Anahella, kiedy saturn w moim horoskopie był w powiązaniu z IC to były w domu remonty, remonty i remonty. Nawet teraz jak sobie pomyśle o remoncie w domu to niedobrze mi sie robi. Odpowiedz Link
szuwary4 Re: Saturn w IC 08.08.05, 12:33 W ogóle saturn przez kilka ostatnich lat przechodzi przez ważne punkty mego horoskopu. Kiedy był w blizniętach to był na moim ascendencie , potem usadowił się w raku , który jest moim znakiem zodiakalnym, a teraz posiedzi sobie w moim IC. Odpowiedz Link
szuwary4 Re: Saturn w IC 08.08.05, 12:39 Oby Wasze słowa stały się ciałem, bo domek prosi się o parę przeróbek, remontów i modyfikacji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
anahella Re: Saturn w IC 08.08.05, 14:02 jezeli nic w tym temacie nie zrobisz, to nic sie nie bedzie dzialo. Astrologia nie jest jakas magiczna sila ktora gory przenosi. Ty sama decydujesz co robisz ze swoim horoskopem. zreszta: Pytasz o saturna idacego przez IC - no dobra, ja ci powiedzialam co u mnie sie dzialo, bo u mnie Saturn jest polaczony z IC - wlada nim. A jak jest u Ciebie? - nie wiadomo. Nie ma jedynych slusznych i samorealizujacych sie ukladow. Odpowiedz Link
panto Re: Saturn w IC 08.08.05, 14:34 szuwary4 napisała: > Kiedy był w blizniętach to był na moim ascendencie , > potem usadowił się w raku , który jest moim znakiem zodiakalnym, > a teraz posiedzi sobie w moim IC. Ot, ciężkie lata, wypełnione smutkiem, nostalgią i wspomnieniami, z których dobywa się donośny głos, że należy się wreszczie pożegnać z przeszłością, z dzieciństwem, którego zapach malin i podkładów torów kolejowych ulatuje gdzieś niespodziewanie w przeszłość. Pozdro Panto Odpowiedz Link
leonardex Re: Saturn w IC 08.08.05, 15:16 A że kolega gwiezdnie z lekka do mnie podobny to mu powiem co sie działo(je) Rakowi z Asc. Bliźniąt. Przejście Saturna przez IC było finałem tranzytu przez planety osobiste umiejscowione w drugiej połówce Raka. Znaczy się, aktualnie gromadzę kartony w celu spakowania dobytku (niestety, nie przeprowadzam sie z rodziną do większego mieszkania). Gdzieś czytałem (no własnie - gdzie?), że w przypadku umiejscowienia Słońca w końcówce II lub w III domu, przejście przez IC nie jest takie istotne, bowiem Słońce "swoje" wyłapało i zapłaciło. W moim przypadku moge się zgodzić z tym twierdzeniem o tyle, że byłem przygotowany na aktualne wydarzenia, które uzewnętrzniły się w momencie koniunkcji Saturna z IC. Natomiast gdybym się nie wyprowadzał, rzeczywiście zacząłby sie okres ostrej jazdy związanej z przebudową mieszkania. Oprócz zagadnień budowlanych IC i IV dom związany jest z psychiką i ryciem czapy od podstaw. Totez zamierzam w swojej wynajętej samotni poddać sie obróbce skrawaniem(?). A tak poza tym to... jestem spokojny Odpowiedz Link
panto Re: zakorzenienie 08.08.05, 15:22 > jestem spokojny Zakorzenienie lub jego brak jest widoczny w dole horoskopu. Np. IC w Bliźniętach, a w jego okolicach Mars sprawią, że taki człowiek nigdy nie będzie zakorzeniony, nie będzie mógł poczuć spokoju, bo go tam od spodu coś ciągle swędzi, coś wierci, coś gna. W tym Słońcu w Raku blisko IC w Raku szukałbym tego spokoju... Pozdro Panto Odpowiedz Link
szuwary4 Re: zakorzenienie 09.08.05, 00:08 Bardzo dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi, a uwaga o znaczeniu IC dla poczucia zakorzenienia jest bardzo interesująca, bo jak dotąd to wiązałam je raczej z obsadą znaków ziemskich. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
limetka77 Re: zakorzenienie 09.08.05, 00:17 Przy natalnym Saturnie w okolicach IC to zakorzenienie przypomina raczej kulę u nogi - chciałoby się "odkorzenić", a warunki nie pozwalają... Mogą być też problemy z domem jako takim, fizycznie istniejącym budynkiem (stary, niszczejący, nieustanne awarie, a do tego nie można sie go pozbyć i przeprowadzić gdzie indziej, bo nikt go nie chce kupić). Odpowiedz Link
lipenka Re: zakorzenienie 20.08.05, 21:18 to rzeczywiście trafne spostrzeżenie...przy Saturnie w koniunkcji z IC w byku, mieszkam w miejscu, które nigdy mi się nie podobało a przeprowadzić się wydaje się przedsięwzięciem wręcz niemożliwym.. Odpowiedz Link
ogrom Re: Saturn w IC 20.08.05, 21:58 Członek mojej rodziny ma w IC saturna w ostatnich stopniach panny a tak że ma marsa i jowisza też w pannie. Natomiast na MC ma wenus? Niestety efekt jest taki, że ma problemy natury psych. i obawiam się, że to sie nie zmieni!!! pozdrawiam Olla Odpowiedz Link
dorisn Re: Saturn w IC 22.08.05, 09:51 U mnie Saturn był w w IC (w Byku, mam tam tez sporo planet osobistych)kilka lat temu, gdzie mam stellum, spowodował ogromne zmiany. Na dodatek było to niemal dokładnie w czasiewielkiej koniunkcji z maja '99. Pozytywną stroną było podjęcie przeze mnie decyzji o zmianie kierunku studiów, wyjechałam za granicę uczyć się języka i zaczęłam sama pracować na siebie.Zaczęłam wcielać w życie swoje pomysły dotyczące mojego życia, przejęłam stery w swoje ręce. Negatywną stroną była śmierć babci i dziadka u krótkim czasie, nastroje przygnębienia, czasem wyczerpania. Wspominam ten okres jako bardzo ciężki (mocno schudłam w tym czasie), ale i bardzo twórczy. Odpowiedz Link
janina62 Re: Saturn w IC 22.08.05, 12:57 ten tranzyt przyniósł rozpad mojego rodzinnego domu...odejście ojca...odrzucenie jego osoby przez całą rodzinę/...podkreślam to, bo rozwód formalnie miał miejsce dużo póżniej.../pzdr Odpowiedz Link