czupakabra27 29.09.05, 11:29 3 września UE planuje rozpoczęcie rozmów akcesyjnych z Turcją. to także dzień zaćmienia Słońca. połączenie tych wydarzeń wydaje mi się nieco niepokojące, a Wy co o tym myślicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neptus Re: Turcja w UE 29.09.05, 15:31 O ile w Warszawie nów wypada na MC i pewnie sporo się będzie działo, to w Ankarze na MC jest Merkury z Jowiszem - dokładnie: otwarcie rozmów. Nów tam wypada w d. 9 i raczej jest to wydarzenie czysto symboliczne. W Brukseli mamy dom 10 i tam jest to bardziej eksponowane niż w Ankarze. Opozycja Wenus/Mars w pobliżu brukselskiego horyzontu nowiu kojarzy sie z kuszeniem. "Przypadkiem" przypada to na linii Skorpion/Byk, a Pluton w 1 domu, czyli wiadomo, czego to kuszenie dotyczy. A w 3 domu jest na wierzchołku Neptun i dalej Uran w Rybach, czyli rozmowy pewnie się będą kręcić wokół spraw religijnych, niejasnych obietnic i mrzonek. Zaćmienie pasuje do tego jak ulał. Odpowiedz Link
makaryna Re: Turcja w UE 29.09.05, 20:24 neptus napisała: A w 3 domu jest na wierzchołku Neptun> > i dalej Uran w Rybach, czyli rozmowy pewnie się będą kręcić wokół spraw > religijnych, niejasnych obietnic i mrzonek. Zaćmienie pasuje do tego jak ulał. Albo jak zwykle, neptuniczne "mydlenie oczu": ze tak i owszem , nic nie mamy do Turcji, bardzo chetnie, ale akurat nie teraz, moze za 10-15 lat, teraz sytuacja niesprzyjajaca, a poza tym, hmmmmm.... kwestia kurdyjska, itd. ale tak wogole to bysmy bardzo.....za, a nawet i przeciw Odpowiedz Link
neptus Re: Turcja w UE 29.09.05, 20:38 Tak właśnie napisałam "niejasnych obietnic i mrzonek". Wpuście nas na swój rynek, zlikwidujcie cła, zamknijcie parę konkurencyjnych dla nas zakładów... a potem pogadamy. Odpowiedz Link
anahella Re: Turcja w UE 30.09.05, 21:11 czupakabra27 napisała: > 3 września UE planuje rozpoczęcie rozmów akcesyjnych z Turcją. to także dzień > zaćmienia Słońca. połączenie tych wydarzeń wydaje mi się nieco niepokojące, a > Wy co o tym myślicie? Czemu niepokojace? W zacmienie Slonca mialy miejsce wazne wydarzenia: narodziny i śmierc Jana Pawla II. W zacmienie Slonca w 1999 roku mialo miejsce wazne dla mnie wydarzenie osobiste. Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: Turcja w UE 30.09.05, 21:41 narodziny Jana Pawła II na pewno były wydarzeniem radosnym, ale przecież śmierć już nie. wydarzenia w życiu osobistym są sprawą indywidualną, a wejście Turcji do UE to jednak sprawa na skalę europejską. w tradycjach wielu narodów min. Chińczyków, czy Słowian zaćmienie Słońca uważano przecież za niebiańską walkę - smok, czy inny potwór pragnie pozbawić ludzi życiodajnej energii. ja odbieram zaćmienie (na poziomie uczuć, intuicji) jako moment, w którym zuobożony o światło świat powstrzymuje oddech. Księżyc, czy raczej półksiężyc łatwo nasuwa skojarzenia z Turcją... oczywiście nie demonizuję, tylko kierując się wewnętrznymi podszeptami chciałam zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych forumowiczów. Odpowiedz Link
anahella Re: Turcja w UE 01.10.05, 01:38 czupakabra27 napisała: > narodziny Jana Pawła II na pewno były wydarzeniem radosnym, > ale przecież śmierć > już nie. Zalezy dla kogo. W naszym mniemaniu smierc jest czyms strasznym, czego sie boimy. Kto wie co czuja dusze umarlych. > wydarzenia w życiu osobistym są sprawą indywidualną, a wejście Turcji > do UE to jednak sprawa na skalę europejską. Ja rozumiem, ze w Europie jest strach przed Islamem, i kraj, w ktorym jest to religia dominujaca jawi sie jako "wrog". Jestem jednak zdania, ze podzialy religijne wynikaja z naszego zamkniecia na sprawy duchowe. > w tradycjach wielu narodów min. Chińczyków, czy Słowian zaćmienie > Słońca uważano > przecież za niebiańską walkę - smok, czy inny potwór pragnie pozbawić ludzi > życiodajnej energii. Ale Slonce zawsze wygrywa. > ja odbieram zaćmienie (na poziomie uczuć, intuicji) jako moment, w którym > zuobożony o światło świat powstrzymuje oddech. > Księżyc, czy raczej półksiężyc łatwo nasuwa skojarzenia z Turcją... > oczywiście nie demonizuję, tylko kierując się wewnętrznymi podszeptami > chciałam > zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych forumowiczów. Osobiscie bardziej boje sie krajow spod znaku gwiazdy - tej piecioramiennej. Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: Turcja w UE 01.10.05, 11:30 > Zalezy dla kogo. W naszym mniemaniu smierc jest czyms strasznym, czego sie > boimy. Kto wie co czuja dusze umarlych. własnie dlatego, że nie wiem co czują dusze umarłych oceniam to z perspektywy żyjących, którzy zostali przed drzwiami. > Ja rozumiem, ze w Europie jest strach przed Islamem, i kraj, w ktorym jest to > religia dominujaca jawi sie jako "wrog". Jestem jednak zdania, ze podzialy > religijne wynikaja z naszego zamkniecia na sprawy duchowe. Europa jest zamknięta, zgoda, ale kraje Islamu również, więc zahamowania są po obu stronach. Odpowiedz Link