pluton22 19.10.05, 09:53 w sensie emocjonalnym i materialnym. Jakie aspekty wspomagaja - w tanzytach i solariuszu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeta23 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 16:04 Pluton, przyznam szczerze, że nie rozumiem o co pytasz? Mogę zgadywać, ale to chyba nie o to chodzi? pozdrawiam Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 16:20 taka to własnie plutoniczna osoba ten nasz Pluton forumowy, styl "miedzy słowami"- jestem z tym oblatana, zawsze trfaioam na takich facetów Cos mi sie wydaje, ze chodzi o dom 4 (dom korzenie), 8 (transformacja), moze tez 7 (kontrakty, umowy, legalizaje wszelakie) Pluton- sprecyzuj Odpowiedz Link
pluton22 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 16:32 Cos sie rozpieprzylo i musze od poczatku - zbudowac dom jako budynek i jako tzw. zwiazek. Z tym drugim bedzie problem, poniewaz zakochuje sie na mocnych tranzytach podziemnego ksiecia, a takich przede mna nie widac - moze na szczescie Prace tez powinienem zmienic. Jak wszystko, to wszystko. Czyli wszystko od poczatku. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 17:00 trudno tak bez wiekszych danych, ale mysle ze o ile Jowisz i Saturn jest u ciebie dobrze aspektowany w radiksie to jezeli robia fajne aspekty obecnie, zwłaszcza do wierzchołka 4, 7, 8 domu albo ich władców to powinno sie udac. Zobacz tez przez ktróre domy ci lecą obecnie.. Ja np odziedziczyłam mieszkanie, kiedy w "ubiegłym" solariuszu Placidusa na rok 2004/2005 Jowisza miałam m.in w 8 domu solarnym i urodzeniowa Wenus mi padła na szczyt 8-ego solarnego w Placidusie(nastapiła smierć w rodzinie, urodzeniowo mam ja w domu 8- dziedziczenia, spadki, Wenus jako finanse, korzyści materialne otrzymywane od innych, ubiegły solariusz generalnie miałam bardzo 7 i 8 domowy w zalezności czy Placidus czy Koch, przy Kochu- az 4 planety w 8, w tym natalne Kochowe Słońce w kon ze szczytem 8, Placidus obstawia bardziej 7 dom) a przeprowadzka nastapila juz w biezacym roku solarnym- solarne IC tutaj mam we Lwie, a moje słońce we Lwie jest z nim w koniunkcji) Odpowiedz Link
pluton22 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 17:21 Dzieki - przeanalizuje to co napisalas mam koninkcje jowisza z wenus w 2 domu - solariusz w sekstylu do plutona w 4. Musze sam zbudowac wszystko od podstaw - taki jestem /niestety?/ Pozdrowienia arcoiris1 napisała: > trudno tak bez wiekszych danych, ale mysle ze o ile Jowisz i Saturn jest u > ciebie dobrze aspektowany w radiksie to jezeli robia fajne aspekty obecnie, > zwłaszcza do wierzchołka 4, 7, 8 domu albo ich władców to powinno sie udac. > Zobacz tez przez ktróre domy ci lecą obecnie.. Ja np odziedziczyłam mieszkanie, > > kiedy w "ubiegłym" solariuszu Placidusa na rok 2004/2005 Jowisza miałam m.in w > 8 domu solarnym i urodzeniowa Wenus mi padła na szczyt 8-ego solarnego w > Placidusie(nastapiła smierć w rodzinie, urodzeniowo mam ja w domu 8- > dziedziczenia, spadki, Wenus jako finanse, korzyści materialne otrzymywane od > innych, ubiegły solariusz generalnie miałam bardzo 7 i 8 domowy w zalezności > czy Placidus czy Koch, przy Kochu- az 4 planety w 8, w tym natalne Kochowe > Słońce w kon ze szczytem 8, Placidus obstawia bardziej 7 dom) a przeprowadzka > nastapila juz w biezacym roku solarnym- solarne IC tutaj mam we Lwie, a moje > słońce we Lwie jest z nim w koniunkcji) Odpowiedz Link
zeta23 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 17:10 Hmmm no cóż..każdy aspekt i planeta jest "budująca". Pluton, który głęboko transformuje i wymusza głębokie zmiany. Saturn popędza nas do roboty, jowisz daje wene w stylu "nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych", uran rozwala szybko i gwałtownie, neptun albo daje wene twórczą, albo sprawia, ze poruszamy sie jak we mgle. Reszta to juz zależy od domów, znaków i aspektów.Nie wiem jakie masz planety aktywne w swoim horoskopie. "Człowieku, świat stoi przed tobą otworem, więc uważaj byś zeń nie wyleciał" Stanisław Jerzy Lec Odpowiedz Link
pluton22 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 17:35 Poznalem budujacego i spychajacego w podziemia plutona poznalem mobilizujacego i spychajacego w lęki saturna poznalem jowisza rozpychajacego ego i stapiajacego pyche poznalem neptuna tworczego i mglistego ........ Jaki juz madry powinienem byc Ale chlopcy podobno dorastaja pozniej Dzieki Zeta zeta23 napisała: > Hmmm no cóż..każdy aspekt i planeta jest "budująca". Pluton, który głęboko > transformuje i wymusza głębokie zmiany. Saturn popędza nas do roboty, jowisz > daje wene w stylu "nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych", uran rozwala szybko i > gwałtownie, neptun albo daje wene twórczą, albo sprawia, ze poruszamy sie jak > we mgle. > Reszta to juz zależy od domów, znaków i aspektów.Nie wiem jakie masz planety > aktywne w swoim horoskopie. > > > > > > > > "Człowieku, świat stoi przed tobą otworem, więc uważaj byś zeń nie wyleciał" > Stanisław Jerzy Lec > Odpowiedz Link
zeta23 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 17:47 Z tym drugim bedzie problem, poniewaz zakochuje sie na mocnych tranzytach podziemnego ksiecia, a takich przede mna nie widac - moze na szczescie He he ja teżDomyślam się, że masz mocnego skorpiona Odpowiedz Link
pluton22 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 18:07 Mam. I mam tez trudne aspekty komunikacyjne - to jest jedyne miejsce gdzie probuje cos powiedziec zeta23 napisała: > Z tym drugim bedzie problem, poniewaz zakochuje sie na mocnych tranzytach > podziemnego ksiecia, a takich przede mna nie widac - moze na szczescie > > > He he ja teżDomyślam się, że masz mocnego skorpiona Odpowiedz Link
artemida100 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 18:34 pluton22 napisał: > Mam. > I mam tez trudne aspekty komunikacyjne - to jest jedyne miejsce gdzie probuje > cos powiedziec Ale bardzo ładnie mówisz (piszesz)... Odpowiedz Link
pluton22 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 19:50 Potraktuj to jako prcedens Artemido. Zaspokoje swoja ciekawosc i pojde poczytac i pomilczec artemida100 napisała: > pluton22 napisał: > > > Mam. > > I mam tez trudne aspekty komunikacyjne - to jest jedyne miejsce gdzie pro > buje > > cos powiedziec > > Ale bardzo ładnie mówisz (piszesz)... Odpowiedz Link
neptus Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 19:25 Budowa, rozbudowa czy modernizacja domu w sensie murowanej posiadłości bez Saturna sie obyć nie może. To jedyna sensowna realizacja układów Księzyc/Saturn, czy tranzytu Saturna przez IC i 4 dom. Cięzko, z wyrzeczeniami ale skutecznie. W sensie dom=rodzina lepiej działa Jowisz w tychze miejscach horoskopu. Odpowiedz Link
pluton22 Re: budowanie nowego domu 19.10.05, 20:00 Ostani raz jak budowalem dom saturn byl w 11 domu. I wybudowalem dom publiczny - to rzecz jasna przenosnia, ale doskonale okresla klimat. Tym razem chcialbym zaczac przy saturnie w 9. Do jego tranzytu przez 4 dom nie moge czekac - za dlugo Choc, kto wie, co sie jeszcze moze zdarzyc? Dzieki za informacje. neptus napisała: > Budowa, rozbudowa czy modernizacja domu w sensie murowanej posiadłości bez > Saturna sie obyć nie może. To jedyna sensowna realizacja układów > Księzyc/Saturn, czy tranzytu Saturna przez IC i 4 dom. Cięzko, z wyrzeczeniami > ale skutecznie. > W sensie dom=rodzina lepiej działa Jowisz w tychze miejscach horoskopu. Odpowiedz Link
pluton22 Re: budowanie nowego domu - do neptusa 20.10.05, 16:27 A aspekty tranzytujacego saturna do 4 domu - czy tez sa wystarczajaco dobre by zaczac budowe? Jesli jeszcze sie mna nie zmeczylas, to odpowiedz prosze. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
neptus Re: budowanie nowego domu - do neptusa 20.10.05, 19:46 pluton22 napisał: > A aspekty tranzytujacego saturna do 4 domu - czy tez sa wystarczajaco dobre by > zaczac budowe? > > Jesli jeszcze sie mna nie zmeczylas, to odpowiedz prosze. To zależy jakie aspekty i w jakim horoskopie. Odpowiedz Link