wodniczek77 27.12.05, 13:07 czesc wszystkim mam pytanie co może przynieść koniunkcja tranz jowisza do urodz.Urana w 4 domu i jowisz w kwadracie do asc i urodz saturna w 1 domu.bardzo prosze o jakies podpowiedzi może to przynieśc jakąś podróż? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarna34 Re: jowisz kon uran 27.12.05, 14:14 NIe jasno piszesz. Czy ten tranzytujący jowisz, będąc w koniunkcji z urodzeniowym uranem, jednocześnie robi kwadrat do Twojego ascendentu i urodzeniowego saturna? Jeśli tak, to przesada, brawura i nieodpowiedzialność. Jowisz daje nadmiar... nie koniecznie dobrego. Odpowiedz Link
dora76 Re: jowisz kon uran 27.12.05, 18:12 Osoba z Saturnem w I domu i brawura i nieodpowiedzialnosc??? Czy to wogole mozliwe???? W sumie to posiadaczka takiego bardzo bym chciala poznac co to takiego nieodpowiedzialnosc... moze na starosc przyjdzie mi zaznac takiego uczucia.... Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: jowisz kon uran 27.12.05, 15:28 jak dla mnie - moze Cie gdzies ponieść, Uran w 4 urodzeniowo, na to Jowisz... Uran w 4- to pewnie ciezko m.in korzenie zapuścic... Mnie na takim tranzycie nosiło, że hej! (Jowisz urodzeniowo w 3 a Uran w 9, w opozycji do siebie) A czym/jakim domem rzadzi ten Jowisz, a czym Uran u Ciebie? Odpowiedz Link
wodniczek7 Re: jowisz kon uran 27.12.05, 15:42 hej jowisz jest natalnie w 10 włada 5 domem a uran wladcą descendentu.tak jowisz tranzytuje mi 4 dom gdzie jest natalny uran i ten jowisz jednoczesnie robi kwadrat do natalnego saturna na asc. Odpowiedz Link
wodniczek7 Re: jowisz kon uran 27.12.05, 15:44 ten wodniczek7 to ja wodniczek77 tylko musialam zalozyc nowe konto, sory. dzieki za wszelkie uwagi. Odpowiedz Link
dora76 Re: jowisz kon uran 27.12.05, 18:02 Przechodzilam ten tranzyt w polowie listopada i nic sie nie wydarzylo... kompletnie nic... (u mnie natalnie Uran IV dom - kwadrat od Saturna w I, Jowisz dom X) Wodniczek jak czekasz na podroz to sprawdz tranzytujacego Urana! Odpowiedz Link
anahella Re: jowisz kon uran 28.12.05, 02:56 Przyznam, ze obsweruje u siebie tranzyty Jowisza - a jestem juz po trzecim nawrocie - stwierdzam, ze bez "pomocy" mocniejszych planet na jakies wielkie wydarzenie nie ma co liczyc, zwlaszcza gdy koniunkcja jest pojedyncza (Jowisz nie retrograduje). Rozumiem, ze jest natalna kwadratura Urana do Saturna. Uran burzy, Saturn scala. Uran burzy porzadek spoleczny, SAturn usiluje go zachowac. Jako pierwszodomowa saturniczka lubisz gdy wszystko ma swoje miejsce i czas. Tranzyt Jowisza przez Urana w IV moze nieco ten spokoj zburzyc. To moga byc wybryki domownikow, lub jakas zaszla historia, ktora wroci rykoszetem i troche podenerwuje. Spojrz jeszcze na inne planety - czy to bedzie opozycja Saturn-Neptun? Pytasz o podroz - w dzisiejszych czasach Uran czesto oznacza daleka podroz (Jowisz nie jest jej jedynym wyznacznikiem), ale skoro to w kwadraturze do Saturna to raczej nie po rozrywki tylko za ciezko zapracowanym chlebem. Odpowiedz Link
wodniczek7 Re: jowisz kon uran 28.12.05, 13:01 Dzieki za podpowiedzi Uran wchodzi do 8 domu i na razie zadnych tranzytów nie robi ciekawych.A tych domowych historii wolalabym unikac ktos kto ma Urana w 4 to pewnie wie o co chodzi.a Wyjazd za chlebem faktycznie sie szykuje.a cos pozytywnego z pobytu jowisza w 4 domu moze wyniknąć?plus saturn tranz w 12 a neptun w 7 tranzytuje.to moze jakis wolontariat? Odpowiedz Link
zeta23 Re: jowisz kon uran 28.12.05, 14:10 a cos pozytywnego z pobytu jowisza w 4 domu moze wyniknąć?plus saturn tranz w 12 a neptun w 7 tranzytuje.to moze jakis wolontariat? Może być..czemu nie??) Odpowiedz Link