undyna Re: Wenus w Retrogradacji 01.03.07, 20:50 mam 35lat i czuję, że dojrzewam nareszcie i staję się kobietą Odpowiedz Link
aarvedui Planety w retrogradacji 10.07.06, 22:42 komlpeksowo opisuje je Bil Tierney w swojej jedynej wydanej po polsku ksiazce o aspektach. generalnie o planetach w retrogradacji jest parę opinii,najbardziej przemawiala do mnie ta o wiekszym skupieniu energii planet,ktore swoje energie maja jakby nie od razu dostepne lecz bardziej skupione i dzialajace do wewnatrz,bardziej refleksyjnie i introwertycznie. Odpowiedz Link
astrei Re: Merkury w Retrogradacji 12.07.06, 10:27 7.lipca merkury wszedł w retro o ile się nie mylę i dokłądnie tego dnia, jak monitor zakończył swój żywot co zapewne stałoby się prędzej czy później. U siebie zaobserwowałam że często jak mekrury jest w retro to u mnie właśnie coś dzieje się z komputerem. Również występują opóźnienia biegu spraw na które czekam. Jest już nowy monitor ale..obawiam się że jeśli zakupiony w czasie retro to czy nie będą znów problemy..? Odpowiedz Link
neptus Re: Merkury w Retrogradacji 12.07.06, 23:40 Nie sadzę, zeby monitor to była sprawa jedynie Merkurego. Popatrz na tranzyty Urana, Jowisza, a przede wszystkim Neptuna. Na Merkurym mogło jedynie nastapic rozładowanie energii (ta kropelka, co puchar przepełnia). Zapewne przy jego biegu do przodu już objawy sie pojawiały, ale nic z tym nie zrobiłaś. Odpowiedz Link
jerry.uk Ryanair zmienił godziny lotów 02.03.07, 09:41 w czasie Merkury retro niespodziewanie zmienił połączenia lotnicze z Łodzią przewoźnik o nazwie Ryanair. Wielu ludzi, którzy mieli bilety, ale nie czytali maila, musiało czekać na lotnisku. Byli nieźle wk....eni. Odpowiedz Link
mrgodot Co zrobił Merkury w retro 20.05.07, 15:31 Przed wyjazdem z Polski wydawało mi się, że załatwiłam wszystkie najważniejsze sprawy: bilet, bagaże, przewóz mienia, telefony, adresy, itp. Akurat kochany Merkury się cofał, ale cóż - jak trzeba, to trzeba. Ok. 26.02. Merkury zrobił mi koniunkcję z Księzycem w Rybach na Dsc i cofnął się do Wodnika. Potem ruszyl do przodu. Wylot miałam 8 marca, ale całość załatwiałam ok. 24-26. Mogłabym to potraktować jako horoskop wydarzenia. Wyjechałam. Efekty: - mój bagaż nie dotarł do dzisiaj (a to już ponad 2 miesiące). Leży sobie gdzieś i czeka (na Godota). Najpierw nie mógł dotrzeć, teraz papiery są nie OK i trzeba poprawiać, - dopiero miesiąc po przyjeździe udało mi się podłączyć internet. Zaraz potem wysiadły moje dwa (w tym zapasowy) notebooki, ot, przypadek. Przed wyjazdem były super, - kupiłam komórkę - przestała działać po 2 dniach. Naprawiłam. Bateria trzyma góra 3 dni - komórka podobno nowa (świeżo kradziona). Innej i tak tu nie ma, - ze względu na brak bagażu i kłopoty z brakiem odpowiedniej odzieży (a zrobiło się gorąco) postanowiłam zakupić to, czego tu nie ma na Allegro i ściągnąć z Polski. Podałam adres mojej mamy, kilkakrotnie, mailami - przesyłki i tak przyszły na mój adres w innym mieście. Nikt nie odbierze, bo nie jest upoważniony. Nigdy przedtem (kiedy byłam w kraju) nie było problemu. Wpisywałam na jaki adres ma być wysłane i tak docierało, - postanowiłam przesłać z kwiaciarni internetowej kwiaty dla mojej babci i mamy. Zamówiłam, zrobiłam przelew z konta (to się udało) i kilka dni toczyłam boje z mailem, ktorego nie udało mi się przesłać do kwiaciarni internetowej, żeby wytłumaczyć/poprosć że nie mam możliwości przefaksowania dowodu wpłaty bo zrobiłam to przez internet logując się we własne konto. Wszystkie maile odsyłano z dopiskiem "delivery failure" chiciaż robiłam na zasadzie "reply", - kwiaty dla babci w końcu dotarły, ale w tym momencie nie bylo nikogo w domu (to miała być niespodzianka). Dotarły pożniej, - kwiaty dla mamy dotrą chyba, ale jej nie będzie w domu, bo akurat wyjeżdża i wróci po godzinach pracy kwiaciarni - a to miało być na Dzień Matki. Może rodzina coś załatwi, ale już po niespodziance, - moje maile do przyjaciół docierają albo nie, jak wyjdzie. Przykłady można mnożyć. Poddaję się. Jak w starym kawale - Jeśli jeszcze na dole nie będzie rowerów to ja ... Macie podobne dośiwadczenia? Odpowiedz Link