kaby23 12.08.06, 20:59 Czego się mogę spodziewać..? Poczytałam sobie o tym w różnych książkach, ale może macie jakieś historie z własnego doświadczenia? pozdr k. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogdanka12 Re: Progresywny Księżyc na Descendencie 12.08.06, 23:01 Nowy partner,piszę z doświadczenia-tak było u mojej siostry przed dwoma laty. Odpowiedz Link
neptus Re: Progresywny Księżyc na Descendencie 12.08.06, 23:02 1. Miałam 8 lat - nic ciekawego sie nie wydarzyło. 2. Miałam pełnię na horyzoncie (Słonce na asc) - tez nic ciekawego. Odpowiedz Link
all2 Re: Progresywny Księżyc na Descendencie 14.08.06, 01:53 za mąż wyszłam oczywiście to nie był jedyny aspekt, który działał Odpowiedz Link
vestalinka Re: Progresywny Księżyc na Descendencie 14.08.06, 10:05 A co się dzieje gdy progresywny Mars buszuje po Descendencie? Można oczekiwać pojawienia się jakiegoś mężczyzny na horyzoncie? Odpowiedz Link
neptus Re: Progresywny Księżyc na Descendencie 14.08.06, 15:27 Progresje same w sobie nic szczególnego nie robią. Działają bardziej na poziomie wewnętrznym, jako emocjonalna odpowiedź na tranzyty. Jeśli żadne istotne tranzyty w tym czasie nie zachodza, zwykle nie dzieje się nic. Przyjrzyj sie, jakie w tym czasie będziesz odbierać tranzyty i dyrekcje, progresje wtedy powiedzą Ci coś o Twoich reakcjach psychicznych na nie. Odpowiedz Link
kaby23 Re: Progresywny Księżyc na Descendencie 14.08.06, 18:44 Mniej więcej w tym samym czasie będzie Jowisz w koniunkcji z Wenus i Saturn w trygonie do niej (Wenus co prawda natalnie w X domu,ale zawsze to Wenus), a w solariuszu na nadchodzący rok mam Słońce w VII domu i władca Asc. solarnego też w VII... To może coś ładnego uczuciowo się zdarzy faktycznie)) To taki Księżyc jako reakcja psychiczna to co? Emocje i drażliwość w związku/w innych relacjach? Odpowiedz Link
anahella Re: Progresywny Księżyc na Descendencie 14.08.06, 16:44 U mnie bylo podrecznikowo: nowy facet, nowe pomysly na zycie. Odpowiedz Link
aarvedui Re: Progresywny Księżyc na Descendencie 16.08.06, 14:53 tradycyjnie - progresje działają wewetrznie a tranzyty zewnętrznie. progresywny księżyc ma cykl zblizony do tranzytowego saturna,i per analogiam można go traktować równie poważnie,poza tym jest to najszybciej się zmieniająca się planeta w progresjach progresywny księżyc moim zdaniem pokazuje pewną "skłonność emocjonalną". a jego położenie w domach pewne emocjonalne zwrócenie sie wnętrza na sprawy danego domu. w VII domu - emocjonalne fluktuacje będą sie skupiać wokół spraw dualizmu i relacji osobistej z innym człowiekiem,mniej lub bardziej formalnej. rózine dobrze moze to być nowy zwiazek damsko-męski,jak i np nowa praca konsultanta,doradcy. astrolog mógłby poświęcić więcej czasu badaniu synastrii,a biznesmen poszukiwać partnera do spółki Odpowiedz Link
bawolek Re: a progresywna wenus? 16.08.06, 19:21 Progresywna Wenus na dsc. w tym czasie tranzyt Urana przez dsc (koniunkcja). Miłość od pierwszego wejrzenia czy inne porażenie. Do tego tranzytujący Pluton w opozycji do ur. Księżyca. Plutona dogoni Jowisz i będą z IV domu działać na ten X domowy Księzyc... Co Wy na to?Please... Odpowiedz Link
neptus Re: a progresywna wenus? 16.08.06, 20:28 Oj, bedzie sie działo! Emocji to z pewnościa nie zabraknie. Przy Uranie wszystko jest mozliwe. Popatrz, jak te planety funkcjonuja u Ciebie natalnie. W pewnych przypadkach mozna by spodziewać sie nawet naglego slubu. Ale moze to dotyczyc i pracy. Albo jakichs problemów z rodzina. Odpowiedz Link
mb1mb Re: Progresywny Księżyc na Descendencie 16.08.06, 23:09 Mam! Jak przeczytałam kilka dni temu to w pierwszej chwili myślę - eee, miałam ok.1,5 roku nic nie pamiętam, ale dziś, przypomniałam sobie, że w tym momencie (z dokładnością co do miesiąca, bo dokładnej daty nie ma sensu szukać) przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania. (Księżyc włada u mnie 4 domem, więc to mogłoby być to ) Od kiedy w zeszłym roku odkryłam, że w momencie obrony pracy mgr moja progresywna Wenus była idealnie co do minuty w miejscu urodzeniowego Słońca (tak było przez 3 dni), to szybko sprawdziłam wszystkie znaczące momenty, jakie pamiętam i rzeczywiście to działa! Odpowiedz Link