Dodaj do ulubionych

jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop?

23.01.07, 14:42
Oczywiście w przypadku, gdy dom zamieszkuje kilka osób, ciężko jednoznacznie
stwierdzić, więc pewnie pytanie powinno brzmieć, jak wymarzone mieszkanie
odzwierciedlałoby wasz horoskop. Ja mam to szczęście, że mój mąż-totalny
olewus - zupełnie się nie wtrąca w urządzanie. Ciężkie boje stoczyliśmy tylko
o kolor ścian ( uwielbiam białe ściany, on białych nienawidzi, zawarliśmy
zgniły kompromis- są beżowe). Moja Wenus w Strzelcu lubi przestrzeń, pustkę i
prostotę. Meble tylko naprawdę niezbędne i na tyle lekkie, żeby można je było
ciągle przesuwać. Żadnych dywanów, firanek, ozdóbek. Nie jestem specjanie
sentymentalna, nie trzymam niepotrzebnych rzeczy, pamiątek ani przedmiotów
pod tytułem " przyda się".Jako ascendentalna wagusia jestem troche upiorna,
bo wszystko do wszystkiego musi mi pasować ( talerze do kubków, kubki do
spodeczków itd. łańcuch na choince musiał być kolorystycznie dopasowany do
bombek, a te do świeczek w stroikach....dość męcząca cecha) Najważniejszym
miejscem jest łazienka ( mam dużo wody w horoskopie- 4 planety w skorpionie,
księżyc w rybach). W wannie spędzam mnóstwo czasu- tam czytam, medytuję,
marzę. Uwielbiam świeczki ( mam je wszędzie- w sypialnii, salonie, łazience)
i czerwony kolor dodatków ( to chyba ta ognista wenus).
Jak jest u Was? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 15:06
      majax76 napisała:
      >ciężkie boje stoczyliśmy tylko
      > o kolor ścian ( uwielbiam białe ściany, on białych nienawidzi, zawarliśmy
      > zgniły kompromis- są beżowe). Moja Wenus w Strzelcu lubi przestrzeń, pustkę i
      > prostotę.
      A to wenus w strzelcu lubi takie biale laboratoria zen? hmm ciekawe.....
      musze poobserwowac na znajomych

Ja lubie biale sciany ale musza byc wtedy kolorowe zywe inne elementy. Lubie
      styl francais -shabby chic, provencialewink Wenus w Bliznietach w 7 w koniunkcji z
      Saturnem.
      • aarvedui Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 15:42
        moja wenus też w strzelcu i w VII nie lubi.
        nie lubi coprawda gromadzenia "pierdółek",ale zimno też nie moze
        byc.książki,jakieś oryginalne designerskie rzeczy (króte sam wykona kozi mars).
        ściany obecnie - wściekle pomarańczowe,do tego błekitno-zielone
        kontrasty,rozbite odrobiną lnianego beżu,jasnego drewna,i krwistej czerwieni.

i najbardziej niedorzeczna rzeczą na swiecie wydają mi się otwarte półki - kto
        to w ogóle wymyslił?ciągle sie kurzy... pewnie jakiś byk co to sie chciał
        wszystkim swoimi kolekcjami chwalić wink
        • skorupiak9 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 15:55
          aarvedui napisał:

i najbardziej niedorzeczna rzeczą na swiecie wydają mi się otwarte półki - kto
          > to w ogóle wymyslił?ciągle sie kurzy... pewnie jakiś byk co to sie chciał
          > wszystkim swoimi kolekcjami chwalić wink

nie, nie, takie polki sa wlasnie fajne - w kazdej chwili mozna siegnac po
          ksiazke czy przedmiot ktory przypomina Ci np. zeszle wakacje.. a tak oddzielac
          sie jakas zimna szyba uncertain Ksiezyc w Raku pozdrawia smile
          • aarvedui Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 22:52
            skorupiak9 napisała:

> nie, nie, takie polki sa wlasnie fajne - w kazdej chwili mozna siegnac po
            > ksiazke czy przedmiot ktory przypomina Ci np. zeszle wakacje.. a tak oddzielac
            > sie jakas zimna szyba uncertain Ksiezyc w Raku pozdrawia smile

na przedmioty sentymentalne to ja mam jedną szufladę wink
            poza tym mam wielką skrzynię w której trzymam...posegregowane dokumenty.jest
            prawie pełna.lubie mieć wszystko posegregowane tongue_out

przedmiotów nie lubię gromadzić.nie lubie też gromadzić jedzenia.kupuje tylko
            tyle ile zjem w przeciągu paru dni.na bieżaco.moze dlatego ze nie lubie jedzenia
            wyrzucać.
            przedmioty niepotrzebne sprzedaję oddaję lub wyrzucam.

nie lubię półek otwartych z prostego względu - kurzą się.meble tez lubię
            proste,łatwe do wytarcia,bez esów-floresów.

i mowie takie rzeczy mimo ze mam ksiezyc w rybach a IV dom w raku wink
            wychodzi widac mój naładowany VI dom smile
    • dori7 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 15:12
      Swietny watek, z przyjemnoscia dopisze sie wieczorem, bo teraz musze leciec, na
      razie podrzucam trzy pokrewne watki - dwa ostatnie zarchiwizowane, pierwszy
      wciaz zyje smile)

"Ukochane barwy i Wenus"
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=53237263&v=2&s=0
      "Feng shui"
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=18702847&v=2&s=0
      "Saturn w Lwie"
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=27550317&v=2&s=0
    • tina544 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 15:19
      Moje mieszkanie jak najbardziej odzwierciedka mój Księzyc w Rybach i źle
      aspektowanego Neptuna na ascendencie - ciagle walcze z bałaganem, który robi
      sie sam z siebie.
    • skorupiak9 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 15:50
      U mnie zas mieszkanie musi byc przytulne (Ksiezyc w Raku), przedmioty w nim
      stojace maja wartosc sentymentalna (Ksiezyc w Raku), trzymam po szufladach
      jakies stare zdjecia, kapsle czy kamyki majace wartosc emocjonalna smile na
      scianach zdjecia przyjaciol (Ksiezyc Rak 11 dom), ale pilnuje aby mieszkanie
      nie bylo zagracone - musi byc gustowne i wyrazac dobry smak wlascicielki wink
      (wenus Skorpion 4 dom).
    • kaby23 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 15:52
      Jestem właśnie na etapie urządzania mieszkanka, więc tym bliższy mi ten tematsmile
      Ściany mam żółte, dodatki pomarańczowe, bordowe, staram się raczej o kontrasty,
      bo drażni mnie zlewanie się barw... Z tym, że wszystko jednak ma być proste i
      funkcjonalne - co nie znaczy surowewink
      Bałagan pojawia się wszędzie tam, gdzie ja, przestałam już z tym walczyć...
      No i wiecie, co wydało mi się niezbędne? Wszystko, co przyda się przy
      przyjmowaniu gościbig_grin
      Mam Wenus w Strzelcu w koniunkcji z Neptunem (X dom), Księżyc w Pannie (VII) i
      władca IV domu, Merkury, jest w Wadzesmile
      • undyna Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 19:30
        pozwoliłam sobie na dopisanie się do twojej odpowiedzi, bo jakoś najbardziej mi
        pasuje

kaby23 napisała:

> Ściany mam żółte, dodatki pomarańczowe, bordowe, staram się raczej o
        kontrasty,
        zamieniam bordowe na ciemnoniebieskie
        > bo drażni mnie zlewanie się barw... Z tym, że wszystko jednak ma być proste i
        > funkcjonalne - co nie znaczy surowewink
        dokładnie tak
        > Bałagan pojawia się wszędzie tam, gdzie ja, przestałam już z tym walczyć...
        i tu teżsmile
        > No i wiecie, co wydało mi się niezbędne? Wszystko, co przyda się przy
        > przyjmowaniu gościbig_grin
        gości przyjmuję często i naturalnie i chyba mam wszystko, ale jakoś nie wiem
        co jest niezbędne do przyjmowania gości
        no i ponieważ ja już mieszkam jakiś czas, to nagromadziłam trochę różności
        (waza i obraz ze śmietnika, różne dziwne prezenty od znajomych i pacjentów,
        butelki, obrazy, kwiaty)
        i myślę, że za wystrój wnętrz jest również odpowiedzialny, a może najbardziej
        IV dom, u mnie w IV Byk i Księżyc, władca Wenus w Bliźniętach pokolorowała
        księżycowy bałagan na pomarańczowo, żółto i niebieskosmile
        > Mam Wenus w Strzelcu w koniunkcji z Neptunem (X dom), Księżyc w Pannie (VII)
        i
        > władca IV domu, Merkury, jest w Wadzesmile
        • eevvaa Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 20:01

Minimalizm, formy proste. Pomieszczenia i meble dość jasne, ale dobrane
          kolorystycznie - akcenty kontrastów.Nie lubię zbyt dużo bibelotów < wystarczy
          jeden wazon>, zbytniego szpanowania.Kolory to żółty, brąz, kakao, biel,
          niebieski, granat - kolorystyka oczywiście musi współgrać.
          Słońce w Raku 12 dom, Asc i Wenus w Lwie 1 dom, Księżyc w Rybach 8 dom.

Uśmiech wędruje daleko...

ewa
    • am98 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 23.01.07, 23:39
      Poza domem rodzinnym nigdy nie miałam własnego (Mars w Raku na IC w kwadracie do
      Urana). Od lat mieszkam w wynajmowanych mieszkaniach i domach z różnymi
      sublokatorami. Więc nie wiem czy ta kwestia mnie dotyczy?..Hmmm..a jednak!
      Niezbędny i najważniejszy mebel to laptop oczywiście z łączem internetowym -
      jest to sprawa priorytetowa (Księżyc jako władca IC w Wodniku w domu XI w
      trygonie do Urana, Słońca, Merkurego, Saturna).
      Drugą priorytetową sprawą jest cisza i spokój w domu.
      W kwestii życzeń pozostaje bardzo duże, wygodne (twardy materac) łóżko - tutaj
      nie wiem? - ASC w Byku, bo lubi się wylegiwać?
      • lwi2 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 24.01.07, 00:08
        Dużo okien, bez firanek i bez zasłon oczywiście, na cztery strony świata, na
        ok. 65 mkw. mam ich 9. Ascendent, Słońce i Księżyc w znakach żywiołu powietrza.
        IC w Koziorożcu - nie interesuje mnie wykończenie wnętrz, liczy się szkielet,
        to co w środku w murach, żeby kominy były dobre, cierpię bardzo że rury
        niewymienione. Dom jest oczywiście stary (wygląda na starszy niż w
        rzeczywistości) i posiada "historię", ładną, bo Wenus jest w Raku. Mówią, że
        ma "duszę", ale to może sekstyl Saturna do Neptuna? Nie wiem co zapewnia
        murom "duszę".
        Lwi
      • asu1 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 24.01.07, 08:22

O tym jak śpisz decyduje IV dom - IC. Ja tam mam Strzelca i śpię sama w
        wieeeeelkim łóżku bo muszę mieć przestrzeń. poza tym mam widok z łóżka prosto
        na niebo przez skośne okna - super pięknie.
    • lemikki Wenus w Lwie,... 24.01.07, 00:32
      Księżyc w Strzelcu przy MC,
      Słońce i IC w Bliźniętach

gdy będę już na swoim:
      japoński minimalizm, przestrzeń, żadnych meblościanek, żadnej telewizji, ogromna
      biblioteka, duża: lodówka, pralka i łoże. materiały: drewno, kamień i tatami,
      ciepłe barwy kontrastowe (obecnie żółty, pomarańcz, śliwka, czerwień, brąz i beż).
      • asu1 Re: Wenus w Lwie,... 24.01.07, 08:30
        Księżyc w I domu w Wadze w koniunkcji z Plutonem lubie głębokie kontrasty
        kolorystyczne, które podkreslają układ mieszkania . Sprzęt raczej proste ale z
        pazurem.
        Właśnie szykuje mi sie remont i dwie pzreciwległe ściany kuchni będą w
        czerwieni reszta w wanilii.
        W ogóle ponieważ IC mam w Strzelcu a Słońce w Byku IX domu ( Jowisz w V Domu)
        więc najbardziej inspirują mnie otwarte przestrzenie i mogłabym spokojnie spać
        na dworze.
        Oczywiście nie w taki śnieg smile))
        • eevvaa Re: Wenus w Lwie,... 24.01.07, 09:52

Właśnie mam takie otwarte przestrzenie w swoim domu, który buduję już 6 lat.
          W małych zagraconych pomieszczeniach duszę się.
          -

ewa
    • pani.jazz Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 24.01.07, 09:35
      Fajny watek smile.
      Mieszkania jeszcze wlasnego nie mam, poki co pokoj po swojemu zapelniam. Zgodnie z Wenus w Byku i Ksiezycem w Pannie, wszystko jest z naturalnego drewna, niewysokie, niezbyt rzucajace sie w oczy, proste, ale eleganckie. Ciemny kolor mebli. Czekam na chwile wolnego czasu i przyplyw energii, zeby wreszcie pojsc na poszukiwania polki z metaloplastyki, ktora sobie wymarzylam.
      Trzy sciany mam jasnoszare, a wydaja sie biale lub nieco pomaranczowe przy mocnym swietle, bo czwarta sciana jest w kolorze starej cegly. Lubie, jesli sciany nie zamykaja pokoju w kwadracie, ale maja jakies zakamarki, wneki, wypustki.
      Staram sie minimalizowac ilosc bibelotow na wierzchu, ale pozwalam sobie na kilka ozdob. Cala reszta smieci jest w przepastnych szufadach i czeka, bo moze sie kiedy przydac (3 planety w Raku wink). I zreszta czesto sie przydaje, jak juz mam na nie czas.
      Dojrzalam chyba wreszcie do ozdobienia czyms scian. Przed malowaniem mialam wlasne malunki - Ksiezyc nad glowa lozka i niedokonczona wiecznie brzoze od podlogi do sufitu, zeby sie dobrze pod nia zasypialo: owoce jakiegos szalonego tranzytu pewnie wink. Teraz chcialabym troche swoich zdjec powiesic. Nie czulabym sie dobrze posrod twarzy, patrzacych na mnie oczu, ale planuje zblizenia czesci ciala. Nie przepadam za landszafcikami.
      Bardzo wazna czescia wyposazenia mojego przyszlego mieszkania bedzie na pewno sprzet muzyczny. Muzyki ma sie dac sluchac wszedzie, w jak najlepszej jakosci.

A moj dom idealny? Stoi sobie na Orawie w formie ponadstuletniej ruiny i czeka, az ktos mi go sprzatnie sprzed nosa ;P. Ale moze kiedys mi sie uda go kupic. Zadna robota przywracajaca go do zycia mi nie straszna. A mam z niego widok na cale pasmo Tatr... I dwie zdziczale jablonki na podworku, stara stodole na konstrukcje sochowa, sprzety stolarskie w samym domu, ahh... rozmarzylam sie. Eh.
      No to ide.
      • janina62 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 24.01.07, 11:35
        miałam już kilka domów; tak sie składa że z jednego mnie wydziedziczono a dwa zburzono; trzeba mieć pecha żeby tak paskudnie trafić!
        oczywiscie w remonty i przebudówki włozyłam swoje serce i kasę; teraz mam wszystko w nosie....mieszkam w domu z białym montażem i nie mam zamiaru nic zmieniać/ kwadrat Uran IId/Mars juz mnie zmęczył/
        taka nauka z tego aspektu wynika/Nina
    • princesswhitewolf Re: W moim Magicznym Domku 24.01.07, 11:11
      Slonce w Raku. Ksiezyc w Rybach, Neptun w 12 na asc, Saturn Wenus w Blzinietach w 7

Moj magiczny domek byl caly z drewna. Znajdowal sie na gorze z widokiem na
      Golden Gate, zatoke I ocean. Niestety juz w nim nie mieszkam ale w mieszkaniu w
      Wielkim Miescie. Tyle dobrze ze kolo parku u podnoza zamku nad Tamiza.
      Wnetrze domku zostalo przeniesione jednak uncertain
      W moim domu jest kilkadziesiat kwiatkow, sporo w tym bonsai ktore zaadoptowalam.
      Kazdy zwierzak w moim domu ma prawo urzadzic sobie legowisko gdzie sobie zyczy z
      wyjatkiem lozek i foteli. Goscie maja obowiazek religijnie omijac legowisko
      psiska czy kociaka I nie naruszac ich snu. Na kanapie koc zrobiony przez babcie.
      Daje duzo specjalnego ciepla. Lubie wikline ktora dominuje wraz z metalowymi
      ogrodowymi meblami w mieszkaniu ladnie kombinujacymi sie z zielenia roslin. Kolo
      wielkiej bilioteki wisza gongi I stoja tybetanskie misy spiewajace. W doniczkach
      kwiatom towarzysza kamienie polszlachetne I drewniane grzybki. Sciany biale,
      kanapa czerwona, troche slonecznego zoltego na firankach I zielony tu I tam.Z
      kazdego miejsca swiata jakis element. Zawsze przywoze je z wakacji. Duzo
      przedmiotow opowiada to prezenty I opowiadaja bajki o moich przyjaciolach

W mojej kuchni sufit drewniany zwieszaja sie z sufitu grzyby, ziola, suszone
      pomidorki, lawenda I inne ziola zbieram je caly sezon I susze. Sprzet kuchenny
      starannie ukryty pod drewnianymi szafkami. Duzo ciekawych kubkow, dzbankow
      starannie kolekcjonowanych, glownie celtyckich. Zima na sznurku wisza tez
      swiateczne kartki od przyjaciol.
      W sypialni kolor melona I biala wiklina. Stare lampy opowiadaja swoja historie.
      Tu musi byc cicho.
      W lazience zrobiona na szydelku przez mame kotara kolo wanny przykrywa starannie
      ta plastikowa w tym samym kolorze. Duzo swiezych ziol np lawenda, roze I
      rozmaryn wchodzi w sklad mydel I krewmow jakie sama robie.Wiklina, tonacja bezu.
      Mydelniczka I dodatki XIX- wieczne francuskie z widoczkiem Toile de Jouy. Mam
      metalowa polke nad wanna z wbudowana podporka na ksiazke, swiecznikiem I
      miejscem na kubek z herbatka. Ostatnio mam tez wsrod kwiatow ukryty maly
      telewizorek I glosniki.

Z mojego domku ludzie latwo nie wychodza.
      • eevvaa Re: W moim Magicznym Domku 24.01.07, 15:21
        princesswhitewolf napisała:

> Slonce w Raku. Ksiezyc w Rybach, Neptun w 12 na asc, Saturn Wenus w Blzinietach
        > w 7
        >
        > Moj magiczny domek byl caly z drewna.

-Princes, ja też mieszkałam w drewnianym domku od dzieciństwa.Potem mieszkałam 8
        lat na stancji.Znowu wróciłam na 10 lat do domku.Potem musiałam go rozebrać i
        wybudowac na jego miejscu nowy, ale już murowany.Na szczęście mieszkam na wsi
        koło miasta w pięknej miejscowości nad rzeczką. Też mam Słońce w Raku 12 Dom I
        Księżycw Rybach 8 Dom.Neptuna mam w 4 domu , a na Asc w 12 domu Urana w
        koniunkcji z Merkurym.-

ewa
        • princesswhitewolf Re: W moim Magicznym Domku 24.01.07, 17:41
          eevvaa napisała:
          >Na szczęście mieszkam na wsi
          > koło miasta w pięknej miejscowości nad rzeczką.
          ehh ja tez bym wolala na wsi nieopodal miasta nad woda. Teraz to obrzeza sa ale
          nadal tlumnesad Dom ma 246 lat ale... to dom duzy i 2 inne mieszkania tez tu
          sa....Ale kiedys znow przeniose cala rodzinke zwierzakow do domku gdzies na
          wybrzezusmile
          W murowanym domu to bym tez zrobila sufut drewniany... Ma cos w sobie
    • neptus Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 24.01.07, 17:12
      W IV domu Księzyc między Plutonem na IC a Saturnem, władca w d. 12. "My home is
      my castle" ale Pluton go wiecznie transformuje i dopiero teraz mam szanse, aby
      mój dom stał się moim własnym królestwem (Lew). Po pół wieku nieudanych prób,
      jakos brak mi zapału i wiary w to, ze jest wielki sens nad tym ciężko pracować.
    • makaryna Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 25.01.07, 12:16
      Cale moje zycie to przeprowadzki i nie wyobrazam sobie zebym mogla cale zycie mogla spedzic w
      tym samym mieszkaniu. W momencie kiedy nabywam nowe, to mam juz wizje jak bedzie wygladac i
      z zapalem biore sie do urzadzania, kiedy juz zakoncze zaczyna mnie nudzic i rozgladam sie za
      nowym. Nie lubie przmeblowywac, wole zmienic cale.
      To co jest charakterystyczne dla wszystkich miejsc w ktorych mieszkalam i na co zwracalam
      szczegolna uwage, to przestrzen, swiatlo i usytuowanie. Czyli najlepiej w samym centrum (Wielki
      Krzyz i cala masa kwadratow i opoyzcji), duzo swiatla i przestrzeni (slonce w Wodniku), slonce
      najlepiej prosto w oczy (brak ognia w horoskopie). Mieszkanie dziele na czesc: do pracy,
      odpoczynku i jedzenia oraz sypialnia. Celowo pisze oczesciach a nie pokojach, bo nie lubie drzwi i
      jezeli jest kilka pokoi, to sciany najchetniej wyburzam, zostawiajac tylko oddzielnie sypialnie
      (Ksiezyc w Koziorozcu, asc. w Raku). Nie lubie tez zupelnie kuchni z otwarciem, bo moja Wenus w
      Rybach jest zbyt wrazliwa na zapachy z kuchni i na balagan pozostawiony przy przygotowaniu
      posilku, siedzac przy stole i degustujac sie uczta (Mars w Byku).
      Nie lubie bibelotow, bo gromadzi sie na nich duzo kurzu i wprowadzaja "zamieszanie"(IC w Pannie).
      Pamiatki rodzinne i owszem (asc. w Raku), ale schowane w szufladach (Ksiezyc w Kozie) smile))
      Przylapalam sie nawet na pewnym absurdzie: mam zdjecia rodzinne oprawione w ramki, ale
      wszystkie sa w szufladach i wcale mi nie przeszkadza, ze nie sa eksponowane: mam dla siebie !
      Jako mloda osoba bardzo duzo podrozowalam i za kazdym razem ( nawet na jedna noc)
      przestawialam meble w pokoju hotelowym (asc. w Raku), dopiero potem moglam polozyc sie spac
      wink
    • virridi1 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 26.01.07, 08:59
      Mój dom jest dość duzy i rozłożysty z wielkim dachem ,reperezentacyjny /MC w
      lwie/obowiązkowo kominek /choć rzadko się pali/ bo brudzi smile wenus w
      wadze .Jasne kolory ścian zielenie,pomarańcze,zółcie. Jasne meble i
      dywany ,kuchnia minimalistyczna aby było jak najmniej sprzątania ,nie cierpię
      sprzątać w kuchni i w łazience .Wielkie akwarium w sypialni z dużymi
      rybami .strzęt RTV,kino domowe i inne duperele /mars w wodniku/
      komputer ,laptop obowiązkowo.Dużo kwiatów,wszystkie parapety pozastawiane
      donicami. Z bibelotów lubię świece ,metal i szkło. Rupiecie wyrzucam,z resztą
      wszystko co niepotrzebne,nie homikuję.W łazience wszystkie kosmetyki na
      wierzchu żeby były pod ręką.
    • arcoiris1 Re: jak mieszkanie odzwierciedla wasz horoskop? 29.01.07, 21:17
      w pokoju dziennym mam duze Słonce na ścianie ze złotymi promieniami, żółte
      ściany, czerwone meble i stolik w podobnych kolorach oraz w pomarańczowym,
      który własnoręcznie pomalowałam, korytarz mam morelowy z szafą, kuchnię- różowe
      ściany, malinowe szafki, bordowe kafelki na podłodze a nad zlewem 2 rodzaje
      białych kafelków, jedne z różowymi sercami, drugie z tulipanami, oraz białe
      rolety, na jednej przypiety kwiat. Sypialnia ma ściany w kolorze lazurowej
      lilii, łózko jasne, wielkie, rolety pomarańczowe, kremowa narzuta na kolorowe
      pościele. Komoda od kompletu, jasna, podłoga panele, szaro-błekitno-jasne,
      takie dziwne. Uwielbiam kiedy jest lato, słonce, bo fajnie rozświetla te
      wszystkie kolory do południa (pokój dzienny) i po południu (kuchnia)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka