Dodaj do ulubionych

Seria koniunkcji

17.02.07, 15:28
Dziś nów, pojutrze Księżyc/Wenus (warto obejrzeć, jeśli pogoda pozwoli -
piekne widowisko!) i ingres Słońca w Ryby. Pomiedzy tym Księzyc minie kolejno
Merkurego, Urana i Węzeł. Emocji nie zabraknie, a bajka bedzie gonić bajkę.
Chyba sobie odpuszczę wszystkie gazety z tych dni. Fajne byłyby te układy,
gdyby chodziło o Prima Aprilis. Niestety, to wszystko ma byc na serio...
Obserwuj wątek
    • venet Re: Seria koniunkcji 17.02.07, 15:45
      ale jakie emocje masz na mysli?
      czy ta "bajka"bedzie sie tyczyc osob ktore w tych miejsach maja jakies wazne
      punkty,czy tez calej spolecznosci?
      • venet Re: Seria koniunkcji 17.02.07, 20:20
        ten nów wypadł u mnie na trygonie do mojego Medium Coelismile
        przyniósł kilka ciekawych rzeczy,zwłaszcza noc go poprzedzajaca-uswiadomiła mi
        ze trzeba sie rozliczyc z archetypem,którym byłem przez 2 lata.
      • neptus Re: Seria koniunkcji 18.02.07, 03:34
        venet napisał:

> ale jakie emocje masz na mysli?
        > czy ta "bajka"bedzie sie tyczyc osob ktore w tych miejsach maja jakies wazne
        > punkty,czy tez calej spolecznosci?

Kiedy Księzyc przechodzi przez takie stellum, wiele osób "załapuje się" na
        któys aspekt. A tam, gdzie Księżyc, tam są i emocje. Dla jednych miłe (np.
        znajomy ma urodziny), dla innych niemiłe (por. "raport" Maciarewicza). Każdemu
        wg. potrzeb - księżycowy komunizm. suspicious Całą społeczność porusza suma emocji
        jednostek. Im więcej ludzi sie podłącza, tym wypadkowa silniejsza.
    • descanting Re: Seria koniunkcji 17.02.07, 21:03
      rety, jakim to archtypem byles przez ostatnie 2 lata? brzmi tajemniczo i
      intrygujaco.
      kazdy now jest podbarwiony impulsem baranim, w roku mamy 13 i pol miesiecy
      ksiezycowych wiec nowi jest tyle samo. To dosyc regularne plywy i sadze ze kazdy
      now jest jakims malym startem czy poczatkiem do naszych drobnych ludzkich spraw,
      kazdy to czuje inaczej.
      Opierajac sie na ksiezycu ostatnio wyluskalem brak jasnej dla mnie
      przejrzystosci w datach horoskopow chinskich. Podobno ma sie to opierac na
      miesiacach ksiezycowych ale daty zmian znakow co roku nie pasuja do niczego -
      ani to sloneczne dwanascie miesiecy ani ksiezycowe, rowniez nie cykle ksiezyce w
      calych 365 dniach (wiec okolo 13,5 miesiaca ksiezycowego)....nie wiem o co tam
      chodzi. Dzisiaj zaczyna sie ich "swinia" i podobno wierza ze to dobry czas na
      rodzenie dzieci a jednoczesnie zapowiadaja jakies zmiany, katastrofy
      • venet Re: Seria koniunkcji 17.02.07, 21:08
        no ja jestem baraniasty-w Baranie mam Lune i Wenussmile
        a przez otatnie dwa lata bylem intensywnie archetypem Skorpiona;ostatnia noc
        mnie z tego rozliczyla,ale bardzo lagodnie,moze to podwojne swiatlo nowiu
        pokazalo wlasciwa droge?smile
        • descanting Re: Seria koniunkcji 18.02.07, 00:17
          no to jeszcze ciekawiej sie robi, prawie nic nie wyjasnilessmile o co chodzi z tym
          skorpionem ze "byles" w jednej nocy sie odkreciles? Znaczy archetypem jakiegos
          pijacego krew z szyi kochanka byles? nie wiem czy dobrze to zrozumailem ale cos
          lokiem pachnie. swoja droga ciekawe jak to z mezczyzna z taka wenus jak Twoja
          jest- zawsze uwazalem ze to kombinacja na wskros porabana smile
          • venet Re: Seria koniunkcji 18.02.07, 00:26
            Wenus w znaku barana jest silnie uzalezniona od aspektow,wiec nie mow ze jest
            porabana...
          • venet Re: Seria koniunkcji 18.02.07, 00:26
            poza tym nie odkrecilem sie a cos zrozumialem
            • neptus Re: Seria koniunkcji 18.02.07, 03:38
              Nie odkręciłeś niczego, to fakt, jeszcze bardziej namotałeś. suspicious
              A ja na tym nowiu cały dzień śpię. Noi wypadł w dość dokł. opozycji do Saturna
              w 4 domu.
    • iokepine Re: Seria koniunkcji 18.02.07, 23:21
      neptus napisała:

> Fajne byłyby te układy,
      > gdyby chodziło o Prima Aprilis. Niestety, to wszystko ma byc na serio...

Myśmy miały pierwsze spotkanie biegnących z wilkami, poza tym, co ciekwae,
      właśnie e ten nów zaczął się nowy rok chiński (Ognista Swinia), a ja zaliczyłam
      jeszcze urodzinysmile

Natomiast w polityce - ta sprawa z Wałesą i Kaczyńskim mi pachnie takim
      poneptunionym kabaretem... Podejrzewa, ze do piero zaczyna się rozkręcac.
    • undyna Re: Seria koniunkcji 20.02.07, 07:55
      akurat byłam na konferencji w Zakopanem, cały przemarsz Księżyca był u mnie w
      III domu, wrażeń miałam co niemiara, gorska wycieczka w piękny zimowy dzień,
      przelot (krótki, ale zawsze) balonem, teatr Witkacego, folkowy koncert przy
      kolacji, tańce, w niedzielę jeszcze wycieczka po Kazimierzu Dolnym, jakieś
      muzeum chińskiej techniki starożytnej, sobota i niedziela obfitowały w
      spotkania ze sarymi znajomymi, a zdarzenia biegły za zdarzeniami jak szalone,
      było superfantastyczniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka