cipher89 31.07.07, 00:21 Jeśli macie chęc sprawdzenia swoich umiejętności polecam stronę www.psychotronika.org/other/egz_parapsychologia.doc Jest tam 79 pytań na które wypadałoby znać/znaleźć odpowiedź Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:30 Witam, żarty? To jest na dyplom??? Czy na kurs dla bardzo początkujących? Pozdrawiam serdecznie, Mii Odpowiedz Link
cipher89 Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:42 to w sumie dyplom na parapsychologię wiec nie wymagają wysokiego poziomu z astrologii... Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:44 Witam, wiem, ale takie testy zawsze są fajne Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
cipher89 Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:48 można się dowartościować chociaż na nich Odpowiedz Link
aarvedui Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:48 pytania są faktycznie albo bardzo łatwe,albo niejednoznaczne,zdecydowanie nie na krótką odpowiedź. np pytania o przewadze jakości / zywiołu i niedoborze innego mogą sie prezentować klasycznie,albo kompensacją brakujących cech.ale przypuszczam,że odpowiadać należy w sposób pełny,z omawianiem przypadków ciekawe ile na to jest czasu ^^ Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:51 Witam, odpowiadać należy tak, aby Komisja uznała Pozdrawiam serdecznie, Mii PS. ale się wyzłośliwiam dzisiaj )) Odpowiedz Link
cipher89 Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:53 > PS. ale się wyzłośliwiam dzisiaj )) czyżby Słońce w Skorpionie ?? Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:54 Witam, Ascendent w tym najokropniejszym ze znaków - w dodatku brzydkim jak noc, czego się z książki Wojtka Jóźwiaka wczoraj dowiedziałam )) Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
cipher89 Re: Astrologia - test. 31.07.07, 01:00 to ciekawe... Przecież Skorpiony są bardzo atrakcyjne - powiedział Skorpion Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 01:04 Witam, nie... są uwaga..... uwaga.... "gorylowate"! Daję cudzysłów, bo cytuję Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
cipher89 Re: Astrologia - test. 31.07.07, 01:10 a ja sie tam zapisałem do niego na kurs! Skorpiony są bardzo atrakcyjne i zniewalają spojrzeniem, a w połączeniu z Wagą to już w ogóle - powiedział Skorpion, ascendentalna Waga Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 01:15 Kurs jest fajny, zawsze się człowiek czegoś dowie i sympatycznych ludzi pozna. W temacie Skorpiona na szczęście Cię ta Wagusia ratuje Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 01:26 Witam, i na dobranoc złota myśl ze Starży-Dzierżbickiego, otóż Skorpiony powszechnie wyżywają się na służbie domowej, którą to szpiegują i dręczą )) Zapewne QueenMaya ma więcej fajnych cytatów na temat tego ulubionego przez wszystkich znaku )) Pozdrawiam,Mii Odpowiedz Link
cipher89 Re: Astrologia - test. 31.07.07, 01:34 Hehehehhe Tak, ta podejrzliwość mnie już męczy! Pozdrawiam również i dobranoc cipher Odpowiedz Link
anahella Re: Astrologia - test. 01.08.07, 01:51 mii.krogulska napisała: > Witam, > i na dobranoc złota myśl ze Starży-Dzierżbickiego, otóż Skorpiony powszechnie > wyżywają się na służbie domowej, którą to szpiegują i dręczą )) Oooo to ja jako ze nie mam nic osobistego w Skorpionie to moge miec sluzbe, prawda? Leniwa Wagusia ascendentalna bardzo by chciala... Odpowiedz Link
eevvaa Re: Astrologia - test. 31.07.07, 15:48 cipher89 napisał: > a ja sie tam zapisałem do niego na kurs! > Skorpiony są bardzo atrakcyjne i zniewalają spojrzeniem, a w połączeniu z Wagą > to już w ogóle - powiedział Skorpion, ascendentalna Waga -Popiera matka córki Skorpiona z asc w Wadze,syn ma odwrotnie i też niezła mieszanka. Uśmiech wędruje daleko... Odpowiedz Link
neptus Re: Astrologia - test. 31.07.07, 16:50 > nie... są uwaga..... uwaga.... "gorylowate"! Daję cudzysłów, bo cytuję No nie! A ja tak lubię przystojnych Skorpionów. Jak on śmie?! Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 18:48 Tak, ja juz cytowalam mojemu Skorpionowi, ze wg Jozwiaka wyglada jak goryl, a kobiety - Skorpionice (czyli ja) maja dziwny nos i wygladaja jak wiedzmy, ale co tam bede streszczac - wale cytatem z Jozwiaka: "Skorpiony typowo nie są ładne. Ten znak, jako składnik horoskopu, nie obdarza urodą. Mężczyźni z dominującym znakiem Skorpionem mają coś z goryla lub wręcz z diabła; innym wariantem jest szczególny typ urody, który częsty jest wśród bokserów. Kobiety zaś to mają coś z czarownicy; częsta u Skorpionic uroda przywodzi na myśl kukiełkę z osobno dodanym nosem (...) Częsty u Skorpionów jest krzywy nos! Jednak mimo niedostatków urody, wielu ludzi obojga płci gustuje w ich typie, ponieważ, jak można sądzić, bycie sam na sam ze Skorpionem dostarcza niezapomnianych wrażeń. (Legendy o seksualnych przewagach Skorpionów nie będę tutaj rozwijał)." - str 203 "Astrologia samopoznania" Seksapil Skorpionów to legenda? Ciekawe poglądy Opis mnie powalił - sam się domyśl, czym Coś tam w środku bąka, że to przerysowane i przesada, ale potem dalej w tę samą mańkę. Naprawdę mnie zamurowało. Tym bardziej, że z wyglądu opisuje tylko Skorpiony i Wodniki (też brzydactwa), u reszty znaków pomija ten wątek. Może trzeba się na kurs zapisać, żeby się dowiedzieć ? Odpowiedz Link
neptus Re: Astrologia - test. 31.07.07, 21:47 Co??? Wodniki brzydactwa??? No, nie! To on mi podpadł mocno. A ja się z taką przyjemnością wpatruję w pewnego Wodniko-Skorpiona... Mam nowe okulary i jeszcze bardziej mi się podoba. Wychodzi na to, że zboczona jestem. (( Odpowiedz Link
cipher89 Re: Astrologia - test. 31.07.07, 23:34 Mnie też kręcą głownie Skorpiony albo Barano-Skorpiony oraz Wagi Jakoś nie zauważyłem, żeby osoby z silnie obsadzonym znakiem Skorpiona były gorylami... Są zazwyczaj niscy, często w średnim wieku łysieją no i mają silne owłosienie (to tyle z moich obserwacji). Odpowiedz Link
anahella Re: Astrologia - test. 01.08.07, 01:56 > Wychodzi na to, że zboczona jestem. (( Eeee ja jestem bardziej, bo mi sie podobaja wszyscy mezczyzni, pod warunkiem, ze maja: 1. ladne dlonie 2. mily zapach 3. zywe spojrzenie 4. gleboki glos I za diably nie wiem jak to wpasowac w moj horoskop. Zapach to pewnie kwadratura Wenus/Neptun. Spojrzenie i glos - kwadratura Mars/Merkury, ale te dlonie? Dlonie to chyba tez Bliznieta i Merkury, ale klasycznie konczyny to os Panna/Ryby. I co? Nie ma tam nic osobistego. Ryby puste a w Pannie tylko Uranopluton. Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Astrologia - test. 01.08.07, 10:17 Ryby puste a w Pannie tylko Uranopluton. A progresje? Pzdr Odpowiedz Link
neptus Re: Astrologia - test. 01.08.07, 14:33 Na co Ci Panna/Ryby? Masz bardzo mocnego Merkurego w aspekcie z Neptunem, to i nie dziwota, że patrzysz wszystkim na ręce, w oczy i zwracasz uwagę na głos. Dla mnie liczą się najpierw oczy, usmiech, potem głos. Resztę oglądam dopiero potem. Cały człowiek mieści się w oczach (tako rzecze mój 5-domowy Neptun). A Skorpiony i Wodniki oczy mają zwykle bardzo wyraziste! Mimika Skorpiona nie zdradzi ale oczy i tak powiedzą wszystko. ) Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:39 Rewelka, mnie najbardziej podoba się: Funkcje jakiej planety potrafi lepiej wykorzystać, z reguły, osoba starsza wiekiem? A poza tym - ile czasu potrzeba, zeby wyczerpac kazdy temat? To ciekawe Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:40 No i pytanie z tezą: Czy w horoskopach porównawczych należy stosować techniki prognozy tranzytowej i progresywnej, czy jest to zbyteczne? Uzasadnij swoją opinię. Cudo!!! Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:43 Witam, nie, to jest lepsze: 1.Co trudno jest zrozumieć człowiekowi mającemu wszystkie planety po lewej stronie horoskopu? Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:44 Nie, najlepsze jest to: 1.Skutkiem doświadczeń którego domu horoskopu przeżywamy najgłębsze transformacje psychiczne? Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
cipher89 Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:49 a moze jednak to : 2. na podstawie jakiego ruchu ziemi wyznaczane są znaki zodiaku Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 00:53 Witam, śmichy - chichy, ale parapsychologię to bym chyba oblała choć tu widzę dla siebie pole do popisu: 1. Proszę przeczytać następujące zdanie w sposób sugestywny: „Do twojej ręki napływa coraz więcej krwi. Ręka staje się coraz cięższa, coraz cieplejsza”. Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
neptus Re: Astrologia - test. 31.07.07, 16:39 Czego sie czepiasz? To jest fragment z najbardziej podstawowego relaksu. Fajny watek, lecę się przetestować. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Astrologia - test. 31.07.07, 12:07 ja bym oblala pytanie odnosnie SLABYCH DAT )))))))) Nie mam pojecia o co im chodzi. Co to sa Slabe Daty? Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 12:20 Tak, tez mi sie podobalo. To pewnie kolejne slowo - wytrych pomocne na zajeciach, ale potem niezrozumiale dla innych astrologow, tak jak slynne zielone, niebieskie, czerwone aspekty stosowane w jednej ze szkol psychotronicznych w w-wie Odpowiedz Link
zocha.w Re: Astrologia - test. 31.07.07, 14:43 princesswhitewolf napisała: > ja bym oblala pytanie odnosnie SLABYCH DAT )))))))) > Nie mam pojecia o co im chodzi. > Co to sa Slabe Daty? Moje przypuszczenie jest takie, że chodzi tu o daty kwadratur i opozycji Słońca tranzytującego do Słońca urodzeniowego. Są one co rok takie same, można je raz sobie wyznaczyć i zapamiętać "na całe życie". Przy innych planetach nie ma takiej regularności. Ale mogę się mylić. Odpowiedz Link
zocha.w Re: Astrologia - test. 31.07.07, 14:51 Jeszcze dalej myślę, że może tu chodzić o wyznaczenie sobie dat wszystkich "trudnych" aspektów Słońca tranzytującego do innych planet. Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Astrologia - test. 31.07.07, 18:37 Pytania z tarota sa jeszcze bardziej ogolne niz z astrologii - odpowiedz zajelaby... kilkanascie godzin wykladu o wszystkich Arkanach Odpowiedz Link
dori7 Re: Astrologia - test. 22.08.07, 20:38 Na koniec doczytalam to, co bylo na poczatku, czyli ze to sa pytania na egzamin dyplomowy. Myslalam, ze na wstepny Pedze podlinkowac ten test na forum tarotowym, bo pytania z dziedziny tarota powalaja na lopatki jeszcze bardziej, niz te z astrologii. Mozna na nie bez zadnych problemow odpowiedziec po przeczytaniu niezbyt grubej ksiazeczki Kolesowa czy Banzhafa... Moj hit testu astrologicznego: 38. Które elementy, miejsca horoskopu są najbardziej ukryte, tajemnicze? A moze by tak urzadzic glosowanie? Odpowiedz Link
neptus Re: Astrologia - test. 23.08.07, 16:19 To nie jest wcale takie głupie pytanie. Sporo osób na nie nie odpowie albo odpowie błędnie, chyba, ze wykładowca potarzał to do znudzenia. Odpowiedz Link
ailza Re: Astrologia - test. 23.08.07, 22:26 Zgadzam się z Neptusem. Dużo osób nie odpowie, albo odpowie błędnie. Wiem, bo czytam wpisy na forum i nikt o to nie zachacza, a widac czasem jak na dłoni. ))np. w ostatnim wątku o Neptunie na IC. Odpowiedz Link
ailza Re: Astrologia - test. 23.08.07, 22:29 neptus napisała: > To nie jest wcale takie głupie pytanie. Sporo osób na nie nie > odpowie albo odpowie błędnie, chyba, ze wykładowca potarzał to do > znudzenia. Nie, nie powtarzał tego do znudzenia.))) Odpowiedz Link