Dodaj do ulubionych

interpretacje

14.08.03, 15:55
Czy znajmość osoby, której się interpretuje horoskop ma duzy wpływ na tę
interpretację? Znając delikwenta, możemy przecież wiele dopowiedzieć na
podstawie znajomości, a nie tylko informacji z kółka. Czy to może
przeszkadzać, czy wręcz przeciwnie - pomagać? Z jednej strony - nie zachowuje
sie obekitywizmu w interpretacji, a z drugiej...
Obserwuj wątek
    • anahella Re: interpretacje 14.08.03, 17:37
      ashanti5 napisała:

> Czy znajmość osoby, której się interpretuje horoskop ma duzy wpływ na tę
      > interpretację? Znając delikwenta, możemy przecież wiele dopowiedzieć na
      > podstawie znajomości, a nie tylko informacji z kółka. Czy to może
      > przeszkadzać, czy wręcz przeciwnie - pomagać? Z jednej strony - nie zachowuje
      > sie obekitywizmu w interpretacji, a z drugiej...

No wlasnie z drugiej uczac sie astrologii latwiej
      przyjaciolce lub kumplowi zadac pytanie osobistesmile
      • ashanti5 Re: interpretacje 14.08.03, 18:17
        Posłużę sie przykładem, bo cięzko mi jakoś dziś wyartykułować swoje myśli:
        Wiesz, że koleżanka lubi dużo spać. Czy nie będziesz NA SIŁĘ szukała czegoś w
        horoskopie, co by wskazywało, że koleżanka lubi spać?
        Chcesz, żeby koleżanka znalazła w końcu miłosć swojego życia. Czy nie będziesz
        tak interpertowac horoskopu, żeby wyszło iż znajdzie - i to w dodatku szybko?
        • anahella Re: interpretacje 15.08.03, 21:20
          ashanti5 napisała:

> Posłużę sie przykładem, bo cięzko mi jakoś dziś wyartykułować swoje myśli:
          > Wiesz, że koleżanka lubi dużo spać. Czy nie będziesz NA SIŁĘ szukała czegoś w
          > horoskopie, co by wskazywało, że koleżanka lubi spać?

Uczen Lewina i wykladowca w jego szkole powiedzial mi, ze duza potrzeba snu
          objawia sie Neptunem w II domu - przynajmniej w moim przypadku. II dom to nasze
          zasoby, a Lewin twierdzi ze takze zasoby witalne. Sen natomiast to moj wladca
          domu VI, wiec dla zdrowia powinnam duzo spac.

> Chcesz, żeby koleżanka znalazła w końcu miłosć swojego życia.
          > Czy nie będziesz
          > tak interpertowac horoskopu, żeby wyszło iż znajdzie - i to w dodatku szybko?

Powiem ci szczerze, ze bardzo mojej bliskiej kolezance szukam w horoskopie
          wielkiej milosci od ponad roku. Sprawdzam progresje, dyrekcje, tranzyty,
          solariusze i lunariusze. Poniewaz ona jest ascendentalna Waga, a Wenus ma
          wysoko (tuz przy MC)to ma duza potrzebe bycia w zwiazku.

No i nic... I to jest wlasnie dziwne, bo abstrahujac od astrologii kobieta jest
          bardzo atrakcyjna, inteligentna, interesujaca towarzysko i mysle ze niejeden
          pan ma z jej powodu grzeszne myslismile

Dla niej siegnelam po progresje lunarne, ba! Nawet posunelam sie do tego, ze
          zrobilam... wenusariuszsmile)) (horoskop na moment nawrotu Wenus do urodzeniowej
          pozycji) Ta ostatnia technika jest oczywiscie wydumana i zaden nauczyciel
          astrologii o niej nie wspomni, nawet by mnie wysmial.

Ale horoskop to calosc. Cos jej przeszkadza, cos ja stopuje. Domyslam sie ze
          wszystko jej sie rozpada bo Pluton jezdzi jej opozycja do Slonca, wiec w takim
          ukladzie trudno zmienic cos na zewnatrz; ten uklad sprzyja zmianom wewnetrznym.
          Mysle, ze jak zrozumie jakie zmiany ma dac jej Pluton to ulozy jej sie zycie
          zewnetrzne.
          • ashanti5 Re: interpretacje 21.08.03, 11:42
            Powinna zaopiekować się watkiem i podtrzymać dyskusję, ale chyba już mi
            Anahello wyjaśniłaś wszystko.
            • anahella Re: interpretacje 21.08.03, 12:28
              ashanti5 napisała:

> Powinna zaopiekować się watkiem i podtrzymać dyskusję, ale chyba już mi
              > Anahello wyjaśniłaś wszystko.

Wszsytkiego to jeszcze nikt nigdy nie wyjasnilsmile
              • ashanti5 Re: interpretacje 22.08.03, 09:58
                Wiedziałam, ze to napiszesz!
                Zapomniałam dodać wcześniej, że rozwiałaś mopje wątpliwości w tej materii i na
                dzień dzisiejszy nie potrzebuję dalszych wyjaśnień smile Chyba , że masz jeszcze
                coś ciekawego do dodania to chetnie poczytam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka