Dodaj do ulubionych

poprosze o pomoc

09.12.08, 12:32
Witam pisałam juz na astroforum ale nie otrzymałam dokładnej odpowiedzi na
moje pytanie.Moze ktos tu pomoze .Co oznacza ze w 10 domu mam słonce w
koniunkcji z Wenus i gdy pytałam o sprawy finansowe dostałam odpowiedz ze
Mc-os główna jest w stopniu bogactwa.Nic z tego nie rozumiem bardzo proszę o
pomoc.
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder Re: poprosze o pomoc 09.12.08, 15:49

> Witam pisałam juz na astroforum ale nie otrzymałam dokładnej odpowiedzi na
      > moje pytanie.Moze ktos tu pomoze .

Na Astroforum wcale nie pytalas o Slonce w 10d.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46124&w=88227622

> gdy pytałam o sprawy finansowe dostałam odpowiedz ze
      > Mc-os główna jest w stopniu bogactwa.

Na Astroforum nikt by takich glupot nie napisal.
      • happyy1 Re: poprosze o pomoc 09.12.08, 18:18
        Romy czemu piszesz ze to głupoty? Ja dostałam taki horoskop od kobiety która
        zajmuje sie astrofizyką.Ale nie podała dokładnie opisu jakiego sie
        spodziwałam.Poprosiłam na astroforum o pomoc ale akurat o 10 domu nikt mi nie
        napisał tylko ze to piękna sprawa.No i ta Mc-os główna w stopniu bogactwa nic z
        tego nie rozumiem.Jezeli uważasz ze to głupota to trzeba uzasadnić dlaczego bo
        ja sie na tym nie znam.
        • neptus Re: poprosze o pomoc 09.12.08, 20:28
          Na astroforum napisali Ci wszystko, co było o tym do napisania.
          Wyrzuć to badziewie i na przyszły raz nie dzwoń na 0-700.
        • romy_sznajder Re: poprosze o pomoc 09.12.08, 20:54
          Happyy, jestem wspoladminem Astroforum i lezy mi na sercu jego dobre imie.
          Widzialam tamten watek i pytalas w nim o cos innego.

> Poprosiłam na astroforum o pomoc ale akurat o 10 domu nikt mi nie
          > napisał tylko ze to piękna sprawa.

Z Twojego posta WYNIKA, ze zacytowane w pierwszym poscie tresci napisal ktos u
          nas. I przeciwko temu zaprotestowalam.

> Jezeli uważasz ze to głupota to trzeba uzasadnić dlaczego bo
          > ja sie na tym nie znam.

Tlumaczenie tego komus, kto nie ma bladego pojecia to zadanie wyjasnien na
          setki stron! Jak z kazda nowa wiedza. A oba fora sa dla osob ktore sie znaja na
          astrologii, wiec nie pisz ze "trzeba uzasadnic, bo ty sie na tym nie znasz".
          Zapisz sie na jakis kurs, kup podrecznik, takie rzeczy sa.

Happyy, po prostu przeinaczasz; zaczynam podejrzewac, ze moze ta pani astrofizyk
          nie powiedziala az tak niedobrych rzeczy, tylko cos przekrecilas.
          Bez urazy, to przeciez mozliwe, ze zlapalas sie jednego slowa, a nie uslyszalas
          calej masy innych wskazan.
          • happyy1 Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 10:34
            Dzięki romy ,ja poprosiłam o pomoc a ty do mnie kup sobie książkę albo zapisz
            się na kurs.Myslałam ze to forum służy pomocą .Jesli chodzi o mój horoskop ta
            astrofizyk tak mi napisała np 8 dom Neptun 18 w Strzelcu BARDZO ZŁY.Dlatego
            weszłam na wasze forum bo wy macie pojęcie o astrologi i sobie tutaj pomagacie
            .Ale jeśli tak tak przedstawiasz sprawę ze mam sobie kupić książkę to dobrze nie
            będę wam zawracała głowy .Mimo wszystko dzięki za odpisanie na mój post.Pozdrawiam
            • aarvedui Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 11:32
              happyy1 napisała:

> ja poprosiłam o pomoc a ty do mnie kup sobie książkę albo zapisz
              > się na kurs.Myslałam ze to forum służy pomocą .
              > weszłam na wasze forum bo wy macie pojęcie o astrologi i sobie tutaj pomagacie

cytat ze stopki "Astroforum":
              "Forum samokształceniowe dla wszystkich, którzy chcą mieć możliwość poszerzenia
              swojej wiedzy astrologicznej, wymiany doświadczeń i kontakt z innymi zajmującymi
              się astrologią."

cytat z tego forum "Jak na górze...":
              To forum ma Saturna na Ascendencie. Jeśli wiesz, co to znaczy - zapraszam. Jesli
              chcesz sie dowiedziec - rowniez.
              Wszystkim mesjaszom, nawracaczom i podobnej masci krzyzowcom dziekujemy.
              » NIE ROBIMY TU NIKOMU HOROSKOPÓW ! «

przykro mi, że ktoś zrobił Ci zły horoskop i namieszał w głowie. wiele osób
              odpowiedziało Ci już prostując te sprawy.
              jeśli masz ochote włączyć się w forum zgodnie z jego celem, zapraszamy do dyskusji.
        • aarvedui Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 00:06
          happyy1 napisała:

> Poprosiłam na astroforum o pomoc ale akurat o 10 domu nikt mi nie
          > napisał tylko ze to piękna sprawa.No i ta Mc-os główna w stopniu bogactwa nic z
          > tego nie rozumiem.Jezeli uważasz ze to głupota to trzeba uzasadnić dlaczego bo
          > ja sie na tym nie znam.

po pierwsze - nic nie trzeba, bo nikt nic nie musi.
          po drugie - nie pisz tak chaotycznie to ludzie będą Cię w stanie zrozumieć.Twoje
          pytanie na astroforum trudno zaliczyć do łatwo zrozumiałych.
          po trzecie - wszystkie rady dostałaś już na astroforum. jeśli liczysz na darmowy
          horoskop, życzę szczęścia - wszystko na temat napisałem na astroforum.
          • happyy1 Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 10:41
            Nie liczę na darmowy horoskop ,źle mnie zrozumiałeś.Dostałam tak chaotyczny opis
            dlatego poprosiłam was o pomoc .Pewnie nikt nie musi mi pomagać bo po co? Jedyna
            kita mi odpisała i potraktowała mój post serio jestem jej wdzięczna .Pozdrawiam
        • princesswhitewolf Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 11:35
          happyy1 napisała:
          >Ja dostałam taki horoskop od kobiety która
          > zajmuje sie astrofizyką

a co ma astrofizyk wspolnego z astrologia???
    • kita32 Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 11:13
      Happy, na astroforum spytałaś:

"Witam dostałam niedawno horoskop na 12 domów .Nic z tego nie rozumiem moze ktos bardziej mi to przybliży .Podobno to zły horoskop i sie martwię.Mam duzo 17 .DOM 1 - 17 byka ASC.Dom x -słonce w koniunkcji z wenus .Dom 6-17 pluton waga .DOM 8 -NEPTUN 18 STRZELEC podobno bardzo zły.Ogólnie jakieś Mc -os główna jest w stopniu bogactwa.Dla mnie to czarna magia nic nie rozumiem.Moze ktoś pomoże ? DZIĘKUJE

Odpowiedziałyśmy Ci, że ze swoim horoskopem nie masz powodu do obaw.

Tutaj pytasz:
      > Witam pisałam juz na astroforum ale nie otrzymałam dokładnej odpowiedzi na moje pytanie.Moze ktos tu pomoze .Co oznacza ze w 10 domu mam słonce w
      > koniunkcji z Wenus i gdy pytałam o sprawy finansowe dostałam odpowiedz ze
      > Mc-os główna jest w stopniu bogactwa.Nic z tego nie rozumiem bardzo proszę o pomoc.

...Zabrzmiało to tak, jakby na astroforum ktoś odpisał, ze
      > Mc-os główna jest w stopniu bogactwa

Z Twojego postu tutaj wynika, że oczekujesz, że ktoś będzie Cię dokształcał z astrologii lub, że będzie rozwijał wątki dotyczące spraw uczuciowych oraz finansowych. Może się ktoś taki znajdzie, teoretycznie jest to możliwe, chociaż to ogrom pracy...

Jak przeczytałam Twój post tutaj, to zrobiło mi się przykro, że napisałaś go tak, jakbyśmy na astroforum wprowadzili Cię w jakiś chaos i przerażenie jednocześnie. I jakbyś w ogóle nie doceniła odpowiedzi, które tam dostałaś.

Janou napisała Ci gdzie w internecie możesz znaleźć hasła dotyczące aspektów takich jak koniunkcja Słońca z Wenus. Co do MC w stopniu bogactwa, to nie domyślam się co przekręciłaś cytując taką odpowiedź astrologa.
      • happyy1 Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 11:26
        Witaj KITA przepraszam moze i namieszałam ty mi odpowiedziałaś za co jestem
        wdzięczna naprawdę.Byłam bardzo zdenerwowana jak dostałam ten horoskop .Jeśli
        chodzi o to Mc-os w stopniu bogactwa to astrolog napisała to na samo zakończenie
        horoskop i nie wiedziałam co to znaczy.Bardzo ciebie przepraszam jeli uraziłam
        nie chciałam .Pozdrawiam
    • happyy1 Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 11:39
      7 Byka ASC I dom moze byc kilka związków małżeńskich ale z tego powodu mog ą byc
      kłopoty
      duża wrazliwosc na aure,
      -o tym samym mówi Saturn w 30 Lwa w V domu,ze na oczatku wsio oki a potem cos
      zaczyna się dziac coś dziwnego
      -17 Pluton Waga VI dom moze byc utrata majatku ale do VI to dom zdrowia i środowiska
      -Uran na DSC 17 Skorpion VII dom-partnerstwo,małzeństwo,wspólnicy itp i tu jest
      wielu wrogów to te żmije co pisałąm,
      -Wenus 01 Wodnik X dom to chyba tu tak tu jest wysoka pozycja ale to w podeszłym
      wieku ale tu może stac się nieszczescie w 2 Wodnika,ogień bądz zabójstwo Neptun
      18 Strzelca bardzo zły.-VIII dom-dziedziczenie,zasoby materialne,zagrożenie dla
      zycia.
      MC-os główna jest w stopniu bogactwa.
      A masz dzieci? To jest tekst Pani astrofizyk wkleiłam go bo moze namieszałam .
      • lwi2 Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 11:58
        Moim zdaniem nie powinnaś pisząc swoje posty identyfikować osoby od
        której dostałaś horoskop, a już tym bardziej cytować co napisała.
        Tym bardziej że dostałaś to jak sama piszesz, za darmo.
        Jak myślisz, jak ma ci ktoś coś napisać, przecież zrobić możesz z
        nim dokładnie to samo. Co zresztą już się stało (astroforum - jak na
        górze tak na dole).
        Dużo ci tutaj i na astroforum powyjaśniano, ale do ciebie to nie
        dociera.
        Zaryzykuję i jedną rzecz ci jeszcze wyjaśnię, z tym bardzo złym 8
        domem i Neptunem w nim. 8 dom w symbolice astrologicznej to m.in. to
        co otrzymujemy od innych za darmo. Neptun w tym domu jakby
        symbolizuje, że nie rozumiesz tego co za darmo otrzymujesz. Wniosek
        z tego tego taki, że nie powinnaś chcieć otrzymywać czegoś za darmo,
        rozumiesz? Darmowe rzeczy nie są dla ciebie korzystne, itd.
        Mnie też uraziło, że astroforum zostało przez ciebie
        tak "obsmarowane". Dostałaś za darmo i znowu źle, prawda?
        Bycie klientem astrologa też wymaga odrobiny wysiłku, jak nie chcesz
        go podjąć, to tak jak ktoś ci radził na astroforum - może nie
        potrzebujesz horoskopu.
        Lwi
        • happyy1 Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 12:19
          dziękuje masz racje darmowe rzeczy nie są dla mnie własnie sie przekonałam
          .Powiem ci ze ja pierwszy raz w zyciu dostałam cos za darmo własnie ten horoskop
          od Pani Astrolog z którego nic nie zrozumiałam prosząc was o pomoc.Jesli ciebie
          uraziłam przepraszam ,nie wiedziałam ze takie zamieszanie wyjdzie .
          • neptus Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 16:55
            Jeśli nie zrozumiałaś tego, co ci owa pani napisała, trzeba było ją
            poprosić o wyjaśnienie.
            • neptus Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 17:08
              Darmowe interpretacje robią zwykle dla wprawki ludzie, którzy sami
              dopiero się uczą lub zajmują sie astrologią hobbystycznie, ew.
              drukują "gotowce" - szkice do interpretacji z programu
              komputerowego. Ludzie, którzy zajmują się astrogią profesjonalnie
              nie mają na to czasu.
              Za darmo może Ci ktoś po znajomości amatorsko przykleić kafelki i
              wtedy nie możesz narzekać, jeśli nie są zbyt równo ale jeśli chcesz
              mieć to zrobione profesjonalnie, musisz za wykonanie pracy zapłacić
              fachowcowi.
              • tina544 Re: poprosze o pomoc 10.12.08, 22:15
                Dla mnie z całej tej dyskusji wypływa jeden wniosek - że
                astrologowie / lub ci, którzy się za astrologów uważają/ powinni
                zwracac większą uwagę na to, w jaki sposób przedstawiaja swoje
                przemyslenia / może w tym przypadku to słowo nieco na wyrost/ na
                temat horoskopu, zwłaszcza, jesli nie odbywa sie to w bezposrednim
                kontakcie z osobą zain teresowaną i nie mozna pewnych rzeczy
                bardziej przystępnie wytłumaczyć czy przedyskutować. Dziewczyna
                dowiedziała się, że czekają ją same nieszczęscia / kłopoty, utrata
                majątku, zagrozenie życia, wrogowie itd/, więc trudno jej się
                dziwic, że szuka jakichs wyjasnień i ewentualnego pocieszenia. A tu
                jeszcze obrywa za to, że "połaszczyła się" na darmowy horoskop.
                Happyy1 - ja tez dam Ci radę za darmo: wyrzuć te bzdury do kosza i
                przestań o tym myśleć. Pozdrowienia!
    • anahella Re: poprosze o pomoc 11.12.08, 00:31
      Slonce/Wenus w X domu - widac Cie w tlumie. Jak sie gdzies pojawiasz, to ludzie
      Cie zapamietuja. Skoro to koniunkcja z Wenus, to pewnie pamietaja cie z urody,
      manier, moze dobrego gustu?
      W jakim znaku ta koniunkcja, jakie ma aspekty i ktorymi domami wlada Wenus?
      • happyy1 Re: poprosze o pomoc 11.12.08, 11:02
        Bardzo dziękuje anahell za odpowiedz .Ja poprosiłam was o pomoc bo to prawda
        przeraził mnie ten horoskop.Ta pani astrolog napisała to tak ze trudno mi było
        dojsc o co chodzi w tym wszystkim.Bardzo przepraszam za zamieszanie naprawdę
        .Pozdrowienia .
    • anahella Prosze sie nie klocic 11.12.08, 00:33
      Prosze sie nie klocic kto co napisal albo czego nie napisal na Astroforum.

To forum nie sluzy do oceniania innego forum astrologoicznego, naprawde sobie
      tego nie zycze.
      • happyy1 Re: Prosze sie nie klocic 11.12.08, 11:07
        7 Byka ASC I dom moze byc kilka związków małżeńskich ale z tego powodu mog ą byc
        kłopoty
        duża wrazliwosc na aure,
        -o tym samym mówi Saturn w 30 Lwa w V domu,ze na oczatku wsio oki a potem cos
        zaczyna się dziac coś dziwnego
        -17 Pluton Waga VI dom moze byc utrata majatku ale do VI to dom zdrowia i środowiska
        -Uran na DSC 17 Skorpion VII dom-partnerstwo,małzeństwo,wspólnicy itp i tu jest
        wielu wrogów to te żmije co pisałąm,
        -Wenus 01 Wodnik X dom to chyba tu tak tu jest wysoka pozycja ale to w podeszłym
        wieku ale tu może stac się nieszczescie w 2 Wodnika,ogień bądz zabójstwo Neptun
        18 Strzelca bardzo zły.-VIII dom-dziedziczenie,zasoby materialne,zagrożenie dla
        zycia.
        MC-os główna jest w stopniu bogactwa.
        A masz dzieci? To jest tekst Pani astrofizyk wkleiłam go bo moze namieszałam .
        TO ten horoskop od astrologa .DZIĘKUJE
        • aarvedui Re: Prosze sie nie klocic 11.12.08, 11:51
          happyy1 napisała:

> TO ten horoskop od astrologa .

prawie horoskop, być może od astrologa - to tak na mój odbiór.

ehh..brakuje jakichś standardów cechowych =/
          mam nadzieję, że Stowarzyszeniu uda się jakieś memorandum o cechach
          profesjonalnej analizy zrobić.
          zazwyczaj jestem przeciwny ustalaniu krzywizny ogórków, ale jakby było jakieś
          stanowisko odnośnie etyki i profesjonalizmu w astrologii, to oszczędziłoby
          rozczarowań niektórych klientów...

..a i dziennikarze nie musieliby zmyślać przy pisaniu o astrologii wink
        • neptus Re: Prosze sie nie klocic 11.12.08, 12:09
          Po horoskop idzie się do astrologa, a nie astrofizyka... Z
          astrofizyką zresztą też w tym nic wspólnego nie widzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka