Dodaj do ulubionych

Lilith w synastrii z Saturnem

06.03.09, 22:14
Wiem że temat był już poruszany ale przeglądając archiwum nie ma tego za wiele.
Interesują mnie jakiekolwiek skojarzenia na temat koniukcji Saturna i Lilith w synastrii. Jeśli łatwo mozna zrozumiec powiązania Lilith z Wenus, Słońcem czy Księzycem to z Saturnem jakoś trudniej to mi uchwycic.
Obserwuj wątek
    • astrometa Re: Lilith w synastrii z Saturnem 07.03.09, 19:28
      Czy nikt nie zabierze głosu? Dodam że Saturn jest u kobiety a Lilith u męzczyzny.
      • lwi2 Re: Lilith w synastrii z Saturnem 07.03.09, 21:21
        Napisz coś więcej od siebie, samo zadanie pytania nie bardzo skłania
        do zabrania głosu, tak myślę. Jak szeroka ta koniunkcja, czy masz
        jakieś skojarzenia, itd. Nie mówiąc już o znaku i domach, itd.
        Np. ocembrowanie studni, Lilith to studnia, a Saturn to kamień.

Lwi

--
        lwi.bloog.pl/
    • astrometa Re: Lilith w synastrii z Saturnem 07.03.09, 22:31
      Koniukcja jest prawie 2 stopniowa, bez kilkunastu minut kątowych, więc dość ścisła. Połozona jest w znaku Wodnika w 4 domu.
      Z Twojej wypowiedzi wynikałoby że kamień wpadl do studni po wsze czasy i nie ma mozliwosci jego wydobycia, czyli sytuacja jest bez wyjścia? Ale jeśli to Wodnik to raczej wody i studni nie byloby tu widać, bo jest to zywioł powietrza, choć z drugiej strony Wodnik z wodą ma wiele wspólnego, ma przeciez ma dzban z wylewającą się zeń wodą czy też czyms bardziej eterycznym.

Nie chcę podawać więcej szczegołow horoskopu bo zaraz srodek cięzkości przenióslby sie na inne elementy, na pewno istotniejsze w analizie. Jednak mnie wlasnie bardzo interesuje wplyw tej koniukcji. Byłabym ciekawa Twojej opinii.

• lwi2 Re: Lilith w synastrii z Saturnem 08.03.09, 17:59
        "cembrowanie = obmurowanie umacniające zbiornik wodny, brzeg rzeki"
        Czyli ocembrowanie studni jest korzystne, to jej umocnienie.
        Lilith-Saturn nie wydaje się złym połączeniem, ale o tych Twoich
        horoskopach przecież nic nie wiadomo bliżej.

Lwi

---

lwi.bloog.pl/
        • astrometa Re: Lilith w synastrii z Saturnem 09.03.09, 10:34
          No to znaczy ze ten kamien zyskuje ochronę i pomoc w sytacji beznadziejnej. Czyli jest pomocą! Tak to czulam, choć wydawalo mi się to trochę nierealne rzy takim wydawalo by się nieciekawym połaczeniu. Dziekuję Lwi2 za wyjasnienia. Nie dośc ze jestes mila, to jeszcze swietnie wyczuwacz archetypy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka