card1 14.08.04, 12:43 gdzie wywolujecie fotki z aparatow cyfrowych w Legnicy? a raczej moze nie gdzie, ale jakie macie doswiadczenia co do jakosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goska35 Re: fotki 14.08.04, 13:22 Nie wywoływałam dotychczas, bo nie mam takowego...:) Ale temat bardzo mi odpowiada (gadajcie, gadajcie!!!) bo się spodziewam w najbliższym czasi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: fotki 14.08.04, 21:13 Ja robię odbitki w kodaku. O jakości nie będę wspominał, bo chyba wszyscy ją znają. Kiedyś jednak porozmawiałem sobie z gościem w kauflandzie na stoisku „foto joker” czy coś takiego. Chłopak tam pracujący zapewniał mnie, że u nich liczba DPI jest, ponad dwukrotnie większa. Cena podobna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
card1 Re: fotki 15.08.04, 14:51 kodak w centrum (empik) porazka jakosc , kodak na wroclawskiej podobno ok. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: fotki 18.08.04, 22:08 card1 napisał: > kodak w centrum (empik) porazka jakosc , kodak na wroclawskiej podobno ok. Nie wiem, co masz na myśli, bo dla oka jest ok. Jedyna wada to to, że maszyna robiąca zdjęcia troszeczkę obcina. Więc jeżeli głowa jest za wysoko to może zostać ścięta. Oczywiście to nie jest problem, bo można to ręcznie nastawić. Mimo wszystko po to jest forum by wyrazić swoje zdanie, z którego i ja skorzystam wywołując zdjęcia na Wrocławskiej. Jak zrobię to nie omieszkam o tym napisać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: fotki 21.08.04, 01:11 card1 napisał: > kodak w centrum (empik) porazka jakosc , kodak na wroclawskiej podobno ok. eee,raczej na odwrot,bo robilam i tu i tu.Kodak w empiku mi odpowiada,a ten na wroclawskiej nie dosc,ze ma jakosc kiepska,to i na zdjecia trzeba(bylo) czekac dluzej niz jeden dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
card1 Re: fotki 21.08.04, 13:47 dethy napisała: > eee,raczej na odwrot,bo robilam i tu i tu.Kodak w empiku mi odpowiada,a ten na > wroclawskiej nie dosc,ze ma jakosc kiepska,to i na zdjecia trzeba(bylo) czekac > dluzej niz jeden dzien. no widzisz a ja twierdze ze odwrotnie :) no coz dlatego oba punkty maja klientow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: fotki 21.08.04, 20:58 card1 napisał: > no widzisz a ja twierdze ze odwrotnie :) no coz dlatego oba punkty maja > klientow ;) Czyzbys juz zdazyl wyprobowac kodaka przy Wroclawskiej? Wczesniej napisales,ze on jest " podobno ok". Wiesz samo to,ze musze 2x wybierac sie,aby wywolac zdjecia doprowadza mnie do furii.Dlatego m.in. wole kodaka w empiku. Odpowiedz Link Zgłoś
card1 Re: fotki 21.08.04, 22:33 wyprobowalem kodaka w empiku i jakosc bylo wydaje mi sie gorsza niz w fotojokerze, natomiast dostalem odbitki z wroclawskiej i sa ok. ktos polecal mi www.fotonet.tychy.pl podobno rewelacja .... moze kiedys sprobuje ... i z domu nie trzeba wychodzic ;) zeby nie bylo widzialem tez systemy online vobisu i fotojokera ale są troszkę uboższe... Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: fotki 22.08.04, 21:36 Jeśli chodzi o czas wywoływanych zdjęć to przyznam, że mam tam znajomą pracownicę kodaka. Ilekroć daję zdjęcia do wywołania to odbieram je nim skończę pogawędkę. Dodam, że nie jestem traktowany inaczej a rozmowa nie trwa dłużej niż 10 minut. Ciągnąc temat to może znacie miejsca gdzie ceny zdjęć cyfrowych są niższe niż w tych punktach, o których jest mowa. Oczywiście te w Legnicy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
card1 Re: fotki 22.08.04, 21:41 jesli mowimy o formacie 10x15 (bo takie wywoluje) - fotojoker 0,59 zl + otwarcie sesji 3,99 - vobis 0,79 zl + otwarcie sesji 3,99 (chyba korzystaja z fotojokera ;) - podobny soft i nie maja na miejscu laba - no najtaniej MediaMarkt ale wroclaw :( 0,39 zł wszystkie te ceny sa promocyjne do konca wakacji (chyba w vobisie tez teraz jest jakos 0.59) Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: fotki 24.08.04, 15:21 card1 napisał: >otwarcie sesji 3,99 Jakiej sesjii?? Chodzi Ci o nagranie zdjec na plyte? > - no najtaniej MediaMarkt ale wroclaw :( 0,39 zł Ja wcale z MediaMarktu nie jestem zadowolna.Wywolanie co prawda szybciej ,niz w centrum Wrocka,ale i tak musialam czekac pol godziny i wlasciwie UPROSILAM faceta ,zeby to zrobil tak szybko(?). Kiedys,jakies 9 m-cy temu jak kupilam aparat to bylam w fotojokerze i wtedy nie wywolywali na poczekaniu. Przyzwyczailam sie kodaka w empiku,bo nie mialam tam nigdy zadnych problemow. Co do jakosci w tymze kodaku to tez nie mam zastrzezen,bo moj aparat robi tylko dobre zdjecia :P Odpowiedz Link Zgłoś
card1 Re: fotki 24.08.04, 20:24 Otwarcie sesji + fotoindex 3,99 (na przykladzie vobsu, fotojokera) niektrozy jeszcze to stosuja .... ze przynoszac jeden nosnik placisz dodatkowo np. 3,99 , i tak za kazdy nastepny dodatkowo :) > Ja wcale z MediaMarktu nie jestem zadowolna.Wywolanie co prawda szybciej ,niz w > > centrum Wrocka,ale i tak musialam czekac pol godziny i wlasciwie UPROSILAM > faceta ,zeby to zrobil tak szybko(?). hmm no coz czasem trzeba poczekac na dobry obiad w restauracji a czasem je sie w mcdonaldzie ;) > Kiedys,jakies 9 m-cy temu jak kupilam aparat to bylam w fotojokerze > i wtedy nie wywolywali na poczekaniu. > Przyzwyczailam sie kodaka w empiku,bo nie mialam tam nigdy zadnych problemow. i teraz tez nie wywoluja.... > Przyzwyczailam sie kodaka w empiku,bo nie mialam tam nigdy zadnych problemow. > Co do jakosci w tymze kodaku to tez nie mam zastrzezen,bo moj aparat robi > tylko dobre zdjecia :P niewatpie... choc przyzwyczajenia to podobno nie zawsze są dobre ;P ok kazdy ma swoj punkt... to moze o ceny poprosze jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: fotki 24.08.04, 23:16 card1 napisał: > Otwarcie sesji + fotoindex 3,99 (na przykladzie vobsu, fotojokera) > niektrozy jeszcze to stosuja .... ze przynoszac jeden nosnik placisz dodatkowo > np. 3,99 , i tak za kazdy nastepny dodatkowo :) Aaaa,to chyba cos takiego co chcielismy(zrobilismy ) nad morzem.Chcielismy zrzucic zdjecia na dysk i nagrac na CD.Mialam to zrobic w jakiejs kafei,ale pod nosem mielismy kodaka,wiec spytalam o cene takiej uslugi.Hmmm,troche mnie ona powalila...15zl,a za kazde dogranie 5 zl.... W koncu przypadkowo,bedac na wycieczce w Sopocie natknelismy sie na czlowieka,ktory siedzial kolo deptaku z laptepem i zrobilam nam to za 5zl(to co w kodaku mialo byc po 15zl) > hmm no coz czasem trzeba poczekac na dobry obiad w restauracji a czasem je sie > w mcdonaldzie ;) Zeby tam chciaz bylo co dobrego do jedzenia ! Ja cenie swoj czas i lubie szybko,wiec nie interesuja mnie zadne obiadki. ... to moze o ceny poprosze jeszcze.... Wiesz,nie wiem....:) Ostatnio wywolywalam zdjecia chyba w marcu i po prostu nie pamietam ile placilam. Gdzies mialam jeszcze adres jakiegos labolatorium on-line.Ceny tam byly niskie,ale trzeba doliczyc jeszcze koszty przesylki.Chyba powyzej 100szt.przesylka jest gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: fotki 24.08.04, 20:27 Do wrocka to mnie nie zaciągną. Otwarcie to pewnie chodzi o włożenie np. płytki do napędu, czyli przepraszam, że dałem zajęcie. Wychodzi na to, że jeszcze musimy poczekać na dobre tanie zdjęcia. Ja też preferuję format 10x15. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
card1 Re: fotki 24.08.04, 20:32 cena online w vobisie jest przystepna 0,49 + otwarcie ;) (a nic nie wkladają bo ja im wysylam ;) oczywiscie dethy napisze ze nie od reki... ale w zasadzie dzisiaj i wysylasz i idziesz tylko raz po odbior :P (no a ze za dwa dni no coz....) Odpowiedz Link Zgłoś
doris73 Re: fotki 23.09.04, 23:07 Jeżeli zależy Ci na jakości a nie najmniejszej cenie to ja zdecydowanie polecam kodaka na wrocławskiej, jakość naprawde super, za 10 zł można kupić kartę stałego Klienta i jest nieco taniej. Odpowiedz Link Zgłoś