14.08.04, 12:43
gdzie wywolujecie fotki z aparatow cyfrowych w Legnicy?
a raczej moze nie gdzie, ale jakie macie doswiadczenia co do jakosci?
Obserwuj wątek
    • goska35 Re: fotki 14.08.04, 13:22
      Nie wywoływałam dotychczas, bo nie mam takowego...:)
      Ale temat bardzo mi odpowiada (gadajcie, gadajcie!!!) bo się spodziewam w
      najbliższym czasi :))
      • swek1 Re: fotki 14.08.04, 21:13
        Ja robię odbitki w kodaku. O jakości nie będę wspominał, bo chyba wszyscy ją
        znają. Kiedyś jednak porozmawiałem sobie z gościem w kauflandzie na
        stoisku „foto joker” czy coś takiego. Chłopak tam pracujący zapewniał mnie, że
        u nich liczba DPI jest, ponad dwukrotnie większa.
        Cena podobna.
        Pozdrawiam.
        • card1 Re: fotki 15.08.04, 14:51
          kodak w centrum (empik) porazka jakosc , kodak na wroclawskiej podobno ok.
          • swek1 Re: fotki 18.08.04, 22:08
            card1 napisał:

> kodak w centrum (empik) porazka jakosc , kodak na wroclawskiej podobno ok.

Nie wiem, co masz na myśli, bo dla oka jest ok. Jedyna wada to to, że maszyna
            robiąca zdjęcia troszeczkę obcina. Więc jeżeli głowa jest za wysoko to może
            zostać ścięta. Oczywiście to nie jest problem, bo można to ręcznie nastawić.
            Mimo wszystko po to jest forum by wyrazić swoje zdanie, z którego i ja
            skorzystam wywołując zdjęcia na Wrocławskiej. Jak zrobię to nie omieszkam o tym
            napisać.
            Pozdrawiam.
          • dethy Re: fotki 21.08.04, 01:11
            card1 napisał:

> kodak w centrum (empik) porazka jakosc , kodak na wroclawskiej podobno ok.

eee,raczej na odwrot,bo robilam i tu i tu.Kodak w empiku mi odpowiada,a ten na
            wroclawskiej nie dosc,ze ma jakosc kiepska,to i na zdjecia trzeba(bylo) czekac
            dluzej niz jeden dzien.
            • card1 Re: fotki 21.08.04, 13:47
              dethy napisała:

> eee,raczej na odwrot,bo robilam i tu i tu.Kodak w empiku mi odpowiada,a ten
              na
              > wroclawskiej nie dosc,ze ma jakosc kiepska,to i na zdjecia trzeba(bylo)
              czekac
              > dluzej niz jeden dzien.

no widzisz a ja twierdze ze odwrotnie :) no coz dlatego oba punkty maja
              klientow ;)
              • dethy Re: fotki 21.08.04, 20:58
                card1 napisał:

> no widzisz a ja twierdze ze odwrotnie :) no coz dlatego oba punkty maja
                > klientow ;)

Czyzbys juz zdazyl wyprobowac kodaka przy Wroclawskiej? Wczesniej napisales,ze
                on jest " podobno ok".

Wiesz samo to,ze musze 2x wybierac sie,aby wywolac zdjecia doprowadza mnie do
                furii.Dlatego m.in. wole kodaka w empiku.
                • card1 Re: fotki 21.08.04, 22:33
                  wyprobowalem kodaka w empiku i jakosc bylo wydaje mi sie gorsza niz w
                  fotojokerze, natomiast dostalem odbitki z wroclawskiej i sa ok.
                  ktos polecal mi www.fotonet.tychy.pl podobno rewelacja .... moze kiedys
                  sprobuje ... i z domu nie trzeba wychodzic ;)
                  zeby nie bylo widzialem tez systemy online vobisu i fotojokera ale są troszkę
                  uboższe...
                  • swek1 Re: fotki 22.08.04, 21:36
                    Jeśli chodzi o czas wywoływanych zdjęć to przyznam, że mam tam znajomą
                    pracownicę kodaka. Ilekroć daję zdjęcia do wywołania to odbieram je nim skończę
                    pogawędkę. Dodam, że nie jestem traktowany inaczej a rozmowa nie trwa dłużej
                    niż 10 minut. Ciągnąc temat to może znacie miejsca gdzie ceny zdjęć cyfrowych
                    są niższe niż w tych punktach, o których jest mowa. Oczywiście te w Legnicy.
                    Pozdrawiam.
                    • card1 Re: fotki 22.08.04, 21:41
                      jesli mowimy o formacie 10x15 (bo takie wywoluje)

- fotojoker 0,59 zl + otwarcie sesji 3,99
                      - vobis 0,79 zl + otwarcie sesji 3,99 (chyba korzystaja z fotojokera ;) -
                      podobny soft i nie maja na miejscu laba
                      - no najtaniej MediaMarkt ale wroclaw :( 0,39 zł

wszystkie te ceny sa promocyjne do konca wakacji (chyba w vobisie tez teraz
                      jest jakos 0.59)

• dethy Re: fotki 24.08.04, 15:21
                        card1 napisał:

>otwarcie sesji 3,99

Jakiej sesjii??
                        Chodzi Ci o nagranie zdjec na plyte?

> - no najtaniej MediaMarkt ale wroclaw :( 0,39 zł

Ja wcale z MediaMarktu nie jestem zadowolna.Wywolanie co prawda szybciej ,niz w
                        centrum Wrocka,ale i tak musialam czekac pol godziny i wlasciwie UPROSILAM
                        faceta ,zeby to zrobil tak szybko(?).

Kiedys,jakies 9 m-cy temu jak kupilam aparat to bylam w fotojokerze
                        i wtedy nie wywolywali na poczekaniu.
                        Przyzwyczailam sie kodaka w empiku,bo nie mialam tam nigdy zadnych problemow.
                        Co do jakosci w tymze kodaku to tez nie mam zastrzezen,bo moj aparat robi tylko
                        dobre zdjecia :P
                        • card1 Re: fotki 24.08.04, 20:24
                          Otwarcie sesji + fotoindex 3,99 (na przykladzie vobsu, fotojokera)
                          niektrozy jeszcze to stosuja .... ze przynoszac jeden nosnik placisz dodatkowo
                          np. 3,99 , i tak za kazdy nastepny dodatkowo :)

> Ja wcale z MediaMarktu nie jestem zadowolna.Wywolanie co prawda szybciej ,niz
                          w
                          >
                          > centrum Wrocka,ale i tak musialam czekac pol godziny i wlasciwie UPROSILAM
                          > faceta ,zeby to zrobil tak szybko(?).

hmm no coz czasem trzeba poczekac na dobry obiad w restauracji a czasem je sie
                          w mcdonaldzie ;)

> Kiedys,jakies 9 m-cy temu jak kupilam aparat to bylam w fotojokerze
                          > i wtedy nie wywolywali na poczekaniu.
                          > Przyzwyczailam sie kodaka w empiku,bo nie mialam tam nigdy zadnych problemow.

i teraz tez nie wywoluja....

> Przyzwyczailam sie kodaka w empiku,bo nie mialam tam nigdy zadnych problemow.
                          > Co do jakosci w tymze kodaku to tez nie mam zastrzezen,bo moj aparat robi
                          > tylko dobre zdjecia :P

niewatpie... choc przyzwyczajenia to podobno nie zawsze są dobre ;P

ok kazdy ma swoj punkt... to moze o ceny poprosze jeszcze....
                          • dethy Re: fotki 24.08.04, 23:16
                            card1 napisał:

> Otwarcie sesji + fotoindex 3,99 (na przykladzie vobsu, fotojokera)
                            > niektrozy jeszcze to stosuja .... ze przynoszac jeden nosnik placisz
                            dodatkowo
                            > np. 3,99 , i tak za kazdy nastepny dodatkowo :)

Aaaa,to chyba cos takiego co chcielismy(zrobilismy ) nad morzem.Chcielismy
                            zrzucic zdjecia na dysk i nagrac na CD.Mialam to zrobic w jakiejs kafei,ale pod
                            nosem mielismy kodaka,wiec spytalam o cene takiej uslugi.Hmmm,troche mnie ona
                            powalila...15zl,a za kazde dogranie 5 zl....
                            W koncu przypadkowo,bedac na wycieczce w Sopocie natknelismy sie na
                            czlowieka,ktory siedzial kolo deptaku z laptepem i zrobilam nam to za 5zl(to co
                            w kodaku mialo byc po 15zl)
                            > hmm no coz czasem trzeba poczekac na dobry obiad w restauracji a czasem je
                            sie
                            > w mcdonaldzie ;)

Zeby tam chciaz bylo co dobrego do jedzenia !
                            Ja cenie swoj czas i lubie szybko,wiec nie interesuja mnie zadne obiadki.

... to moze o ceny poprosze jeszcze....

Wiesz,nie wiem....:) Ostatnio wywolywalam zdjecia chyba w marcu i po prostu nie
                            pamietam ile placilam.
                            Gdzies mialam jeszcze adres jakiegos labolatorium on-line.Ceny tam byly
                            niskie,ale trzeba doliczyc jeszcze koszty przesylki.Chyba powyzej
                            100szt.przesylka jest gratis.
                        • swek1 Re: fotki 24.08.04, 20:27
                          Do wrocka to mnie nie zaciągną. Otwarcie to pewnie chodzi o włożenie np. płytki
                          do napędu, czyli przepraszam, że dałem zajęcie. Wychodzi na to, że jeszcze
                          musimy poczekać na dobre tanie zdjęcia. Ja też preferuję format 10x15.
                          Pozdrawiam.
                          • card1 Re: fotki 24.08.04, 20:32
                            cena online w vobisie jest przystepna 0,49 + otwarcie ;) (a nic nie wkladają bo
                            ja im wysylam ;)
                            oczywiscie dethy napisze ze nie od reki... ale w zasadzie dzisiaj i wysylasz i
                            idziesz tylko raz po odbior :P (no a ze za dwa dni no coz....)
                            • doris73 Re: fotki 23.09.04, 23:07
                              Jeżeli zależy Ci na jakości a nie najmniejszej cenie to ja zdecydowanie polecam
                              kodaka na wrocławskiej, jakość naprawde super, za 10 zł można kupić kartę
                              stałego Klienta i jest nieco taniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka