if_ona 22.02.05, 10:35 W ciągu 3 miesiecy handlowcy z obskórnego baraku w rynku mają zmienić swoją lokalizację, bo nadchodzi era Galerii (sic!) Rynek.. Rewolucyjne zmiany - ciekawe, czy wreszcie zostaną zrealizowane ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haanny Re: Rynek - nowy imidż 22.02.05, 16:17 a skąd te wiadomości? chętnie poczytałabym coś więcej na ten temat (nie ukrywam, że mam w tym swój handlowy cel!) pozdrawiam haanny Odpowiedz Link Zgłoś
marccel1 Re: Rynek - nowy imidż 22.02.05, 20:09 na www.um.lubin.pl/ się ukazało "OBWIESZCZENIE - wniosek w sprawie wydania decyzji o warunkach zabudowy dla inwestycji polegającej na budowie kompleksu sportowego" i to jest coś [o ile oczywiście coś z tego będzie :)] a z tą galerią to na serio?? chodzi o coś takiego jak na galeria dominikańska we wrocławiu?? Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Rynek - nowy imidż 22.02.05, 21:29 marccel1 napisał: > a z tą galerią to na serio?? chodzi o coś takiego jak na galeria dominikańska we wrocławiu?? No chyba serio ;) od kilku m-cy o tym sie mówiło, no i wreszcie się ruszyło.. A ta galeria to raczej galeryjka, bo miejsca raczej mało.. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Rynek - nowy imidż 22.02.05, 21:27 W TVL mówili, a dokładniej rzecznik prezydenta ładnie się wypowiedział ;) .. w najbliższym czasie zostanie przedstawiony projekt.. ale komu i gdzie - tego nie powiedziano ;) Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona nie będziemy już wioską :))) 03.03.05, 18:23 haanny napisała: > a skąd te wiadomości? chętnie poczytałabym coś więcej na ten temat (nie > ukrywam, że mam w tym swój handlowy cel!) ***Handlowcy mogą już składać wnioski o wydzierżawienie powierzchni na sklepy. Oferty można kierować na adres Galeria Rynek, ul. Rynek 24 w Lubinie.*** www.lubin.pl/?exid=1715 Odpowiedz Link Zgłoś
haanny dzięki za info 09.07.05, 00:06 będę po 20 lipca w Lubinie to przelecę się osobiście z ofertą pozdrawiam haanny Odpowiedz Link Zgłoś
magda.saracen Re: Rynek - nowy imidż 01.03.05, 19:47 Czy ktoś z tu obecnych wierzy, że w Lubinie będzie coś ładnego? Odpowiedz Link Zgłoś
dees59 Re: Rynek - nowy imidż 04.03.05, 11:38 Tiaaa... Ogolne załozenia: Budynek wiekszy od obecnego baraku o 1,5 metra z kazdej strony. 2 pietra. W podziemiu garaz na 100 samochodow. Parter i pierwsze pietro powierzchnia handlowa. 2 pietro i poddasze biura i mieszkania. Na dachu taras. Pieknie prawda? Tylko, że: Nie wiadomo ILE to bedzie kosztowac Nie wiadomo ZA CZYJE PIENIADZE bedzie to wybudowane Nie wiadomo JAK to bedzie wygladac Powastala spolka "Galeria Rynek" Spółka z o.o. Kapital zalozycielski to 2.106.000zł. Z tego 49% to wartość gruntu. Czyli, że maja okolo 1.070.000 zł zywego pieniadza. Moze wystarczy na rozbiorke. Udzialowcami spolki jest niemiecka firma Womak Beta i LSI. LSI dala grunt a niemcy gotówke. Kapital zalozycielski firmy Womak Beta to... 60.000 zł. Chwala sie wybudowaniem w Polsce hipermarketow. Dziwne to troche. Odpowiedz Link Zgłoś
szkodnik Re: Rynek - nowy imidż 04.03.05, 11:48 A ja mam jeszcze jedno pytanie. Którędy i kto miałby wjeżdżać na ten podziemny parking ?? > W podziemiu garaz na 100 samochodow. Zdajecie sobie sprawę ile miejsca potrzeba na pomieszczenie 100 aut ?? Właśnie spojrzałem przez okno na pobliski parking, policzyłem 100 aut stojących blisko siebie i powiadam wam, że to lekko pół rynku terenu. Może mają w planach podkop pod ratusz ?? :-))))) Coś mi śmierdzi w tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
dees59 Re: Rynek - nowy imidż 04.03.05, 11:54 Wjazd ma byc od strony kamieniczek, wyjazd tez - tak jak dzisiaj odbywa sie tam ruch. mniej wiecej w polowie Ratusza bedzie wjazd pod ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
dees59 Re: Rynek - nowy imidż 04.03.05, 11:55 To znaczy : na wysokosci polowy Ratusza - zgodnie z istniejacymi dzis ulicami - tymi pokrytymi kostka. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Konkursowa koncepcja Galerii Rynek 08.07.05, 09:22 www.archipelag.pl/grupa-studio.php?KatID=3010300&ArtID=1418 ktoś widział inne koncepcje konkursowe? :) Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Konkursowa koncepcja Galerii Rynek 08.07.05, 09:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=25923184&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
seren1 Re: Rynek - nowy imidż 08.07.05, 13:36 Od samego początku nie spodobał mi się pomysł umiejscowienia w podziemiach tego nowego obiektu, stajni dla koni mechanicznych. Naszym protoplastom przy wznoszeniu ratusza , jakoś nie wpadł do głowy pomysł, żeby w piwnicach umiejscowić stajnie dla karet włodarzy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
boowoman Re: Rynek - nowy imidż 13.07.05, 10:28 Napiszcie jak wygladaja postepy w pracy w Rynku. Niestety nie moge tera byc tam cialem, ale moze sobie choc troszke wyobraze, jak to sie tam klaruje. Odpowiedz Link Zgłoś