k_raczkowiak 01.03.05, 11:00 Zapraszam na www.lubin82.pl - stronę poświęconą tragicznym wydarzeniom lubińskim w roku 1982. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
if_ona Re: www.lubin82 01.03.05, 23:17 Ciekawa stronka.. już myslałam, że nie powstanie.. Zrobiłam jej b. małą akcję promocyjną na stronie ZSI - w menu "Do poczytania" zsilubin.glt.pl Na pewno wykorzystam ją na lekcjach w gimnazjum :) Dzięki za link :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.saracen Re: www.lubin82 11.03.05, 11:54 Bardzo dobra strona. Aż wstyd się przyznać, ale nigdy zbyt wiele o tych wydarzeniach nie wiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kartagin Re: www.lubin82 24.03.05, 11:16 k_raczkowiak napisał: > Zapraszam na www.lubin82.pl - stronę poświęconą tragicznym wydarzeniom > lubińskim w roku 1982. Nie pamiętam tego - urodziłam się właśnie w 1982 r. Ta strona powinna być obowiązkowo pokazywana na lekcjach historii. A ci, którzy tęsknią za PRL-em, niech sobie przypomną stare, dobre czasy. K. Odpowiedz Link Zgłoś
balba1 Re: www.lubin82 19.04.05, 21:50 Uff, aż trudno uwierzyć, że to wszystko prawda. Warto to obejrzeć i przypomnieć sobie "stare dobre czasy". To znakomite lekarstwo dla tych, którzy tęsknią za przeszłością i madlą się "komuno wróć!". Balbina Odpowiedz Link Zgłoś
karina_ska Re: www.lubin82 18.06.05, 00:11 Jestem pod wrażeniem. Dlaczego Urząd Miasta nie wydał jeszcze książki z tymi zdjęciami? Tego nie można zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_bartczak Re: www.lubin82 26.06.05, 23:27 karina_ska napisała: > Jestem pod wrażeniem. Dlaczego Urząd Miasta nie wydał jeszcze książki z tymi > zdjęciami? Tego nie można zapomnieć. A Solidarność? Szykuje się wielka feta na 25-lecie. Czy ktoś wykorzysta te zdjęcia? W zeszłym roku widziałam film pt. "Krótka seria" o historii tej najbardziej znanej fotografii ze stanu wojennego w Lubinie. Bardzo dobrze opowiedziana. Autor znalazł wszystkich, którzy byli na tym zdjęciu, świadków i autora. Ściskało za gardło, kiedy ci ludzie opowiadali co wtedy przeżyli. Joaśka Odpowiedz Link Zgłoś
kartagin Dzisiaj rocznica! 31.08.05, 07:57 Warto przypomnieć te zdjecia w 23 rocznice. K. Odpowiedz Link Zgłoś
rr16 Re: www.lubin82 31.08.05, 14:32 zawsze krzysiu pamietasz,pozdrawiam robert raczynski Odpowiedz Link Zgłoś
szkodnik Re: www.lubin82 31.08.05, 15:40 Widzę, że prócz Sz.P. Marka Zawadki i Pana Pawła Niewodniczańskiego więcej lubińskiej elity czytuje to forum. Dzisiaj odwiedził nas PRAWDOPODOBNIE sam Pan Prezydent naszego miasta.....mam nadzieję, że nie po raz ostatni :-) Miło, nie powiem, miło..... Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Liberté, égalité, fraternité * 31.08.05, 15:59 szkodnik napisał: > Widzę, że [...] więcej > lubińskiej elity czytuje to forum. [...] Sorry, ale rozbawiłeś mnie z tą elitą :) Przypominam, że forum to miejsce gdzie spotykają się różni ludzie i gdzie nie ma miejsca na różnicowanie typu "elita" i "nieelita". Równość nade wszystko ;) Przypomniał mi się też napis na pudełeczku z wazeliną promowany przez jedną telewizji muzycznych: Kto smaruje ten jedzie. ;)) * tinyurl.com/co6wg Odpowiedz Link Zgłoś