dethy 03.08.05, 21:40 No i mieszkam juz w Rio.Do Legnicy dojezdzam do pracy.Wiecie,tesknie troche i nie moge sie przyzwyczaic do tej ciszy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doris73 Re: Witam z Rio ! 03.08.05, 22:17 No a ja myślała po tytule że Ty na Wakcjach jestes w Rio De Janeiro a tu proszę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Witam z Rio ! 04.08.05, 22:18 Dokladnie Olus ! Zlotorio :) Wiem o jakiej piekarni piszecie,ale ja odkad tu mieszkam to nie mialam czasu na wizyte w zadnym lokalnym sklepie.Bylam za to w moim ulubionym auchanie i paskudnym carrf...Jutro piatek,wiec jade po wedlinke z Milkowic.Ehh,kocham Legnice... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ale 04.08.05, 14:14 Rio nie jest takie zle! Te urokliwe, pnace sie do gory uliczki i jakas piekarnia w centrum z zabojczo dobrymi jagodziankami. to pamietam z moich wczesniejszych wizyt i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Witam z Rio ! 05.08.05, 00:21 O(d)powiem Tobie, Dethy i Tobie, Ggigus w jednym poscie, ze jestem w Zlotoryi zakochany od malego. Urodzilem sie tam poniewaz moja matka to rodowita zlotoryjanka. Moi dziadkowie tam mieszkali przez lat prawie czterdziesci z okladem i dopiero teraz sie przeprowadzili do Legnicy na starosc, babcia . Z tego wlasnie powodu, ze duza czesc dziecinstwa spedzilem tam, to mam bardzo mile wspomnienia. A jest ich mnostwo. Sklep cukierniczy na rogu Chopena, remontowana przez ilestam lat kamiennica w Rynku, lody z automatu na ul Szkolnej, Muzeum nie-pamietam-czego-ale-chyba-mineralow w takim zaulku na ul Zaulek;), plac rowerowy ze znakami (w skrocie znaki), Baszta i wieza kosciola z ktorej czasami widac Sniezke, hotel pod Baszta w ktorym nigdy nie bylem, sztolnia, ulice Stroma (tak stroma, ze trzeba bylo 'maluchem' na jedynce wjezdzac), piekny Rynek (teraz pewnie jeszcze ladniejszy), resztki murow obronnych, zawsze jest albo pod gorke albo w dol itp. itd. Wspomnien mnostwo, milych chwil jeszcze wiecej:) Marzylo mi sie kiedys osiasc tam na starosc (gdyby tak tylko tam troche cieplej bylo, bo na razie wygrywa opcja Portugalii;)) Takze Dethy zazdroszcze Ci:) Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Witam z Rio ! 05.08.05, 00:24 aaa i mialem sie zapytac czy aby nie planujesz porzucic naszego forum Legnica na rzecz forum Zlotoryja? Byloby smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: Witam z Rio ! 05.08.05, 22:27 Rio - boska nazwa, podobnie jak podoba mi się kiedy torunianie mówią na Toruń - > Toronto. Jednym zdaniem: nie byłem w Rio ale byłem w Toronto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doris73 Re: Witam z Rio ! 06.08.05, 12:13 Mi Złotoryja zawsze będzie sie kojarzyc ze sniegiem. Kiedyś moja główna księgowa z pracy tam mieszkała i w zimie jak w Legnicy nie było sniegu i nawet nieco cieplej było Ona zawsze przyjeżdzała z wielką kupą śniegu na dachu co wyglądało zawsze kosmicznie, bo wszystcy się zastanawiali skąd ten snieg jak wokoło zero choćby śniegowej gwiazdki :-) Odpowiedz Link Zgłoś