Dodaj do ulubionych

język francuski

19.09.06, 09:20
szukam korepetycji z ww języka
a moze ktoś ma słownik , chętnie odkupię
Obserwuj wątek
    • jagoda_271 Re: język francuski 25.09.06, 18:32
      tylko podrzucam :)
      • andrew00 Re: język francuski 25.09.06, 19:00
        Cześć. Na portalu Wirtualnej Polski www.szukaj.wp są słowniki, z
        których można za darmo korzystać. Słownik do j. francuskiego oceniam jako
        średnio dobry. Język francuski znam na poziomie średniozaawansowanym (udzielam
        korepetycji z j. angielskiego i niemieckiego). Słowniki do francuskiego mam,
        ale z nich korzystam. Gdybyś chciała zasięgnąć dodatkowych informacji na ten
        temat to napisz: andrew00@gazeta.pl. Pozdrawiam.
        • andrew00 Re: język francuski 25.09.06, 19:08
          podaję dokładny adres tej strony, bo pominąłem "pl"
          www.szukaj.wp.pl
          • madziolek2005 Język niemiecki 25.09.06, 22:04
            Mam pytanie - jeśli mogę. :) W jaki najlepiej zaopatrzyć się kurs
            multimedialny, z jakich stron www korzystac, żeby powtórzyc co nieco z
            niemieckiego? Poziom początkujący średniozaawansowany. :)
            • andrew00 Re: Język niemiecki 26.09.06, 10:56
              Witaj! Z kursów multimedialnych nigdy nie korzystałem, trudno mi na ich temat
              coś powiedzieć. Znam za to słowniki multimedialne; generalna zasda w nauczaniu
              języków mówi, że najlepsze są pomoce przygotowane przez cudzoziemców, których
              języka chcesz się nauczyć. Ta zasada obowiązuje też w przypadku słowników,
              dlatego najlepsze są niemiecko-niemieckie Dudeny (DUDEN VERLAG; dostępne też na
              płytach CD). Jeśli chodzi o słowniki niemiecko-polskie, to nienajgorszy jest
              klasyczny, czterotomy słownik Pipreka wydany przez Wiedzę Powszechną (w tym
              przypadku proponuję zajrzeć do antykwariatu albo na Allegro; nowy słownik
              kosztuje ponad 500zł używany sprzed 10, 15 lat można nabyć za 250-300zł;
              skuteczność ta sama a oszczędność znacząca) lub Wielki Słownik PONS z płytą
              CD, która jest dostępna bez wersji papierowej (wychodzi dużo taniej!).
              Pozdrawiam!
              • madziolek2005 Re: Język niemiecki 26.09.06, 12:35
                Dzięki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka