Dodaj do ulubionych

studia w Legnicy

28.12.06, 21:48
Chciałabym podjąć zaoczne studia w Legnicy.Poradzcie szczerze,na której
uczelni ?Jestem już stara i nie chce mi się uczyć,ale zależy mi na papierku.
Obserwuj wątek
    • sjaw Re: studia w Legnicy 28.12.06, 23:13
      Szczerze , to skoro jesteś stara i nie chcę Ci się uczyć, kup sobie papierek na
      giełdzie w Lubinie za 10 zł i kłopot z głowy.
      • violbug Re: studia w Legnicy 28.12.06, 23:40
        Ale jesteś dowcipny.Ja chcę papierek za 1500 za semestr.
        • sjaw Re: studia w Legnicy 29.12.06, 01:04
          A ja myślałem ,że ludzie idą na studia po wiedzę , a tu proszę w IV RP na
          starość szukają papierów.Chyba zacznę sprzedawać do tych papierów ramki
          ozdobne.TANIO !!!
          • max_maestro Re: studia w Legnicy 29.12.06, 01:59
            Te idealista skacz pie..przyc bo sie flaki wywracaja, moze studenci PWSZ
            "edukuja" sie tam wlasnie glodni wiedzy ?
            Wlasnie te szkole Ci polecam bo to szkola dla debili taka ma powszechna opinie,
            nie liczy sie wiedza tylko system... i tam musza jakas czesc "uwalic" na
            egzaminach czyli w sumie norma
            • krzysiek133 Re: studia w Legnicy 29.12.06, 14:19
              Dobre. Ciekawi mnie bardzo gdzie edukował się kolega max_maestro?
              Też polacam TĄ szkołę (PWSZ)ale zupełnie z innych powodów niż wyżej
              wymieniony :)
              P.S Sam edukowałem się we Wrocku
            • jedynataka Re: studia w Legnicy 29.12.06, 20:53
              Max_Maestro ja nie wiem jaka szkole konczyles, ale nie zycze sobie, by mnie w
              taki sposob obrazac. Wyobraz sobie, ze nie kazdy ma szanse studiowac poza
              Legnica, a dla niektorych Legnica jest i tak wyrwaniem sie w swiat. Nie znasz
              wszystkich studentow PWSZ, wiec nie wyrokuj od razu tak kategorycznie.
              • violbug Re: studia w Legnicy 29.12.06, 22:46
                Do "sjaw":poważny z Ciebie gościu, nieżyciowy, i chyba starszy ode mnie.
            • olus_stad Re: studia w Legnicy 31.12.06, 00:12
              Chamskie jest stwierdzenie, ze to szkola dla debili. Tyle.

Poruszalismy niedawno na tym forum sprawe studiow w Legnicy. Przypomne Ci, ze PWSZ legnicki jest w czubie tego typu uczelni w Polsce. Poziom jak widac, nie jest taki, o jakim mowisz.

Mysle, ze tak, czesc studentow idzie na PWSZ, bo chca sie czegos nauczyc. Inni po to by miec papier. Dla jeszcze innych to trampolina do innych wyzszych studiow. Czyli tak jak na KAZDEJ uczelni. PWSZ to pewnie nie wyjatek.

Nie wiem na jakiej uczelni studiowales. Czesto gesto jest tak, ze jest na studiach kilka egzaminow 'do oblania', zeby za latwo nie bylo np.

- na WPAiE Uniwersytetu Wroclawskiego to Krwawa Basia i kodeks postepowania administracyjnego
              - na Akademii Ekonomicznej zmora jest statystyka i prof. Miszczak.

Tak to wyglada i pewnie PWSZ sie w tej kwestii nie wyroznia.
    • olus_stad Re: studia w Legnicy 30.12.06, 23:53
      Puenta: zatrudniajac kogos kiedys, drodzy forumowicze, przyjrzyjcie sie dokladnie cv petenta i zwroccie uwaga na uczelnie jaka skonczyl(?), bo moze sie okazac, ze zatrudniacie osobe, ktorej rzeczywiste kwalfikacje roznia sie od podanych. To tak tylko ku przestrodze.
      • krzysiek133 Re: studia w Legnicy 31.12.06, 09:28
        Puenta nr 2: Przy wyborze szkoły kieruj się odpowiedzią na pytanie - czego
        oczekuję po uczelni? Jeśli tylko papierka, to idź tam gdzie najbliżej i
        najtaniej. Jeśli dobrego wykształcenia to idź tam gdzie jest tzw. dobra
        kadra :):).
        Czego sam się nie nauczysz tego nie będziesz umieć. Najlepszy wykładowca nie
        wbije do głowy wiedzy, może jedynie pomóc ją zdobyć. Tak więc CV z nazwą
        uczelni jest tylko wstępną informacją o poziomie intelektualnym. Nie poziomie
        wiedzy, tylko właśnie poziomie inteligencji. Zakładam bowiem, że zdobycie
        dyplomu jakiejkowliek uczelni wymaga jednak odpowiedniego IQ :)
    • demi_20 Re: studia w Legnicy 03.01.07, 20:13
      PWSZ...Wg mnie szkola ok ale najwiekszym jej minusem jest kompletna dezorganizacja. Wszystko na ostatnia chwile zalatwiane, nigdy nic nie wiadomo.
      Np. dzis pojechalam na 2 cwiczenia - na pierwsze babka nie przyszla, na natepnych facet sprawdzil obecnosc i powiedzial, ze nie chce mu sie z nami gadac.... No i caly dzien zmarnowany...
      • krzysiek133 Re: studia w Legnicy 03.01.07, 21:52
        Skąd ja to znam???? Masz 100% racji. Właśnie dla tego dzisiaj tam nie
        pracuję :):)

Pamiętaj, że to Ty płacisz!!!!!! Możesz wymagać i wymagaj!!!!

P.S mój dysonas polegałe na tym żer ja miałem być dla studentów a oni myśleli,
        ze to oni są dla mnie :):)
        • krzysiek133 Re: studia w Legnicy 03.01.07, 21:59
          OK, więcej ju z nie pije nie właczam sie do komentarzy w tym misiącu :):) (albo
          w tym tygodniu) heheheh
          • jedynataka Re: studia w Legnicy 03.01.07, 23:50
            Jak widac Krzysiek133 zaszal z procentami ;)
            a co do studentow w pwsz to moim zdaniem w wiekszosci nie wiedza czym sa studia,
            wobec czego na tak wybitnej jak pwsz uczelni glupieja :)
    • maczupikczu81 Re: studia w Legnicy 05.01.07, 14:23
      Tak to niestety jest nie ma znaczenia czy to studia dzienne czy zaoczne zawsze
      znajdą się takie osoby, które jakoś się prześlizną na poprawkach czy warunkach
      a na koniec ktoś im napisze pracę licencjacką, i papierek jest, „pseudowiedza”
      też - wszakże „studiowało się”, więc śmiało można iśc na uzupełniającą
      magisterkę.
      Jako absolwent trzeciego rocznika PWSZ (st.dzienne) znam co najmniej
      kilkanaście podobnych przypadków. No ale cóż w naszym pięknym kraju liczy się
      przede wszystkim papier a nie praktyczna wiedza i umiejętnosci. Kiedyś słowo
      student brzmiało dumnie no ale było to dawno temu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka