Dodaj do ulubionych

stałe łącze....

10.09.03, 22:05
A ja z takim zapytaniem....

Od kilku dni jestem posiadaczem stałego łacza internetowego (Dami), czy ktoś
mi może zdradzić czy to normalne, że wciąz tracę połaczenie? Czy Wam się też
to zdarza? Jak na to reagujecie?

Jeszcze kilka dni i zacznę robić porutę chyba. Wciąż jest coś nie tak.
Najpierw mieliśmy scysję z Panem Instalatorem, bo chciał nam przeorać
mieszkanie (jego słowa) - bo komputer od telewizora oddalony o kuchnię był,
potem przez kilka dni witryny sie otwierały albo nie (okazało się, że nie
skonfigurował nam serwera z komputerem jak należy), a wczoraj w ciągu pól
godziny chyba z dziesięć razy traciłam połączenie. Trochę mnie to mierzi
przede wszystkim dlatego, że przyzwyczaiłam się do odbioru z Dialogu, gdzie
nie było nigdy podobnych niespodzianek....

Rozpisałam się.... ale pytanie zasadnicze nadal brzmi: czy też macie podobne
doświadczenia odnośnie utraty połączenia?
Obserwuj wątek
    • dethy Re: stałe łącze.... 13.09.03, 15:52
      Nie mam taki problemow,bo mam lacze z dialogu :) Trzeba bylo zmieniac
      uslugodawce?
      Slyszalam,ze ludzie,ktorzy uslugi i-netowe maja z dami to maja takie wlasnie
      problemy.
      Mielismy kiedys tv kablowa z Dami,ale zrezygnowalismy wlasnie przez chamstwo
      pracujacych tam ludzi.Mam w kieszeni 45 zl/m-c i nie musze sie z nimi
      wyklocac :P Zreszta poziom swiadczonych przez nich uslug pozostawial wiele do
      zyczenia.Wszystkie kanaly prawie w mono byly itd....
      Szkoda kasy i nerwow na te firme.czerkam ,az w koncu do Legnicy wejdzie
      konkurencja i Dami spusci z tonu.
      • goska35 Re: stałe łącze.... 14.09.03, 10:11
        dethy napisała:

> Nie mam taki problemow,bo mam lacze z dialogu :) Trzeba bylo zmieniac
        > uslugodawce?
        >

Właśnie pisałam, że posiadając łacze z Dialogu - nie było takich problemów.
        Niestety chęć dostępu do telefonu spowodowała, że się skusiłam na ofertę Dami.
        I jestem uwiązana do końca roku... ehhhh
        • Gość: niefandami Re: stałe łącze.... IP: 2.4.STABLE* / 217.30.129.* 14.09.03, 16:51
          dami to syf, ale konkurencji w Legnicy to się chyba nie doczekamy, ah
          goska35 rezygnuj z dami jak najszybciej i zapomnij o niej tylko Dailogok
          • goska35 Re: stałe łącze.... 14.09.03, 18:53
            Teraz to i ja widzę, że Dami to nic dobrego, ale cóż... Netu nie miałam od
            środy, ale coś te lampki nie mrugały - to odpuściłam, myśląc naiwnie że pewnie
            coś poprawiają na serwerze. W czwartek lampeczki migały, i owszem - ale netu
            nadal było brak. Ich szczęście, że miałam inne obowiązki i ani mi w głowie nie
            było siadanie do komputera (nie mniej dzieci jęczały). W piątek nadal nic.
            zadzoniłam raz, zadzwoniłam drugi. Sekretarka nie chciała ze mną gadać. Trzeci
            raz to już nawet nie udało mi się nagrać. Pół soboty dzwoniłam, aż wreszcie
            odebrał Pan Z Obsługi Technicznej. I co mi powiedział: Informatyk będzie w
            poniedziałek!!!!!. Dziś internet działa, ale jestem pewna, że to tylko
            chwilowe. Jutro się tam wybieram...

I tak się kończy chęć zrobienia sobie dobrze..... ;) (bez podtekstów)

Pozdrawiam
        • ivek1 Re: stałe łącze.... 15.09.03, 10:12
          goska35 napisała:

> Niestety chęć dostępu do telefonu spowodowała

Posiadajac cyfrowem stake lacze w Dialogu i majac odpowiednia usluge (nie
          pamietam nazwy) nawet wtedy, gdy korzystasz z internetu mozna do Ciebie
          zadzwonic, i Ty tez mozesz korzystac z rozmow wychodzacych. Nie kosztuje duzo
          wiecej ta dodatkowa usluga ale jest bardzo przydatna.

To, ze pracownicy Dami sa uprzejmi inaczej wynika pewnie z ich monopolistycznej
          pozycji na rynku telewizji kablowej u nas.
          Dobrze, ze chociaz czuja na plecach Cyfre+ bo wtedy abonament bylby pewnie
          jeszcze drozszy.
          Pozdrawiam,
          Ivek
    • olus_stad Re: stałe łącze.... 15.09.03, 10:36
      Nie myslalem, ze kiedys to powiem, ale: jestem szczesliwym uzytkownikiem telepsow! Od czerwca mam sdi i jestem bardzo, bardzo zadowolony. Jezeli jestes w stanie wylozyc troche wiecej kasy to polecam wlasnie sdi! Bylem bardzo zdziwony kiedy przyszlo do montarzu. Panowie technicy polozyli mi zupelnie nowa linie nie robiac w calym domu burdelu. Zajelo im to moze 1,5h z podlaczeniem i juz moglem smigac. Inna sprawa jest to, ze mieszkam w okolicy gdzie nie ma dami ani dialogu. Telepsy byly jedynym wyjsciem:) Pozdrawiam!
      • ivek1 Re: stałe łącze.... 15.09.03, 11:06
        olus_stad napisał:

> Nie myslalem, ze kiedys to powiem, ale: jestem szczesliwym uzytkownikiem teleps
        > ow!

Moj kumpel ktory mieszka w Angryanimialu ("Gniewozwierzu") podobnie jak
        Ty Olus_stad musial zdecydowac sie z braku innych ofert na staly dostep do
        internetu z telekomuny i rowniez jest bardzo zadowolony z ich uslug.

Ja jednak mam tepsofobie i chyba poszedlbym do dami predzej.

pozdrawiam,
        ivek
        • goska35 Re: stałe łącze.... 15.09.03, 16:05
          Panienka z obsługi wyjaśniała mi dziś, że wszelkie kłopoty ubiegłotygodniowe
          spowodowane były poprawą serwera!! Na moje pytanie, czy wielkiem problemem jest
          poinformowanie (chociażby ne teleinfo)o spodziewanych zakłoceniach, nie
          znalazła wymijającej odpowiedzi, oprócz tego, że nie wszyscy czytają... :(( Jak
          na razie drugi dzień internet działa... ale nauczona doświadczeniem nie skaczę
          z tego powodu pod sufit.

Co do obsługi w szacownym biurze kablówki to faktycznie pozostawia bardzo wiele
          do życzenia...

Pozdrowionka
          Malgośka
        • olus_stad Re: stałe łącze.... 16.09.03, 01:03
          Do psow bylem strasznie nastawiony przez kilka lat! Placilem straszne rachunki za internet! Starzy byli ostro wkurzeni. Ilekroc dzwonilem do telepsow w sprawie sdi nic nie byli w stanie poradzic (nie ma warunkow, tzw 'polki' zajete itp). Wykorzystalem pewien wtyk w tpsa i podzialalo:) Jestem szczesliwym uzytownikiem nielimitowanego sotepu do internetu! Pozdrawiam!
          • Gość: goska35 Re: stałe łącze.... IP: *.daminet.pl / 172.17.254.* 16.09.03, 18:44
            Tak gwoli uściślenia zdradź ile Cię wynoszą opłaty za internet. Koleżanka
            mieszka na Wrocławskiej (przy cmentarzu, brrrr) i oprócz tepsy nie ma innych
            możliwości podłączenia z netem, a chciałaby, a boi się... ;) A jakoś ma
            trudności z uzyskaniem wyczerpujących informacji u panienek z okienka...

Pozdrawiam
            Małgośka
            • olus_stad Re: stałe łącze.... 16.09.03, 19:39
              Miesiecznie to jakies 130 zlotych. Do tego trzeba doliczyc jednorazowe koszty instalacji (od 500 do 800). Polecam wizyte na tej stornie: www.telekomunikacja.pl/internet/sdi/opis_uslugi/ ! Pozdrawiam!
              • jedynataka Re: stałe łącze.... 16.09.03, 23:02
                ja sama korzystam z dialogu i mam wiecznie zablokowany telefon (wszyscy znajomi
                sa poinformowani, ze dzwonić nalezy od 20 do 21, wtedy nie będzie zajęte, a
                itak mówią, ze więcej z moją pocztą głosową mają doczynienia niż ze mną :-) )

ale mam koleżankę, która korzysta z dami i poza tym wypadkiem z ostatnich dni,
                raczej nie narzeka, łącze jest szybkie i nie przypominam sobie żeby narzekała
                na jego nawalanie, a komputer u niej w domu chodzi na okrągło. Może złe miłego
                początki? Mam nadziję :)

pozdrawiam
                • goska35 Re: stałe łącze.... 17.09.03, 15:24
                  Dzięki za słowa otuchy, też mam taką nadzieję, bo już jest sukces - czwarty
                  dzień bez porażki :)

A Tobie podpowiem (dowiedziałam się po fakcie) - że jest w Dialogu promocja na
                  ISDN... może skorzystaj. Ja właśnie z powodu blokady telefonu i wiecznego
                  narzekania rodziny, że nie można się do nas dodzwonić podjęłam probę z Dami. A
                  wiecie jak zareagowali Ci wszyscy strasznie do mnie wydzwaniający --
                  • jedynataka Re: stałe łącze.... 17.09.03, 16:50
                    dziekuję za podopowiedź, rozejrzę się :-)

a co do ludzi, to może nalezy im uświadomić, ze telefon już jest wolny? Bo może
                    z przyzwyczajenia nie dzwonią :-)

pozdrawiam
                    • goska35 Re: stałe łącze.... 17.09.03, 17:15
                      Ależ ja to z czystą premedytacją zrobiłam... nic nie uświadamiam, sprawdzam i
                      sonduję :))

Pozdrowka
              • Gość: palik Re: stałe łącze.... IP: 2.4.STABLE* / *.lubin.dialog.net.pl 23.09.03, 08:45
                olus ty chyba z tepsy jestes :PPPP

zartuje ale rzuccie okiem tu
                www.telekomunikacja.pl/internet/co_nowego/promocja_neostrada/

noestrada (4 razy szybsza od sdi) bez oplaty instalacyjnej, miesiac darmowy i
                abonament 150 zeta przy umowie na 12 miesiecy

a co do DAMI to mialem fart - kiedy zmieniali serwer bylem na wakacjach. Co
                prawda rozumiem wkurzenie ludzi, ale zajrzyjcie do umowy i przeczytajcie
                warunki zwrotu kosztow za niedostepnosc lacza - teoretycznie netu moze sobie
                nie byc co 2 dzien i nic nie mozna im zrobic... ja tam jestem w DAMI i na razie
                nie narzekam - transfery ok, hub DC jest, wiekszosc rzeczy dziala (p2p, irc,
                itede), a ze ograniczaj transfer w p2p to... no coz... życie

pozdro
                • qba26 [...] 23.09.03, 10:18
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • olus_stad zadzialalo! 23.09.03, 18:33
                    forum.abuse@gazeta.pl zadzialalo! wyslalem do nich maila, ze ktos tu spamuje i bach! usuneli:) ciesze sie Gazeto, ze tak dbasz o czytelnikow!
                    • ivek1 Re: zadzialalo! 24.09.03, 07:40
                      olus_stad napisał:

> forum.abuse@gazeta.pl zadzialalo! wyslalem do nich maila, ze ktos tu spamuje i
                      > bach! usuneli:) ciesze sie Gazeto, ze tak dbasz o czytelnikow!

Dobrze wiedziec. W imieniu swoich oczu dziekuje Ci Olek.
                      Ivek
                • goska35 Re: stałe łącze.... 23.09.03, 17:36
                  Jak na razie - poprawa znaczna - działa czas dłuższy ;)

Wybacz - ale tych wszystkich nazwań przez Ciebie wskazanych nie rozumiem... ot
                  taki ze mnie informatyk.. ;) Ale przyznaję bez bicia, że jak już działa to
                  działa o wiele szybciej niż w Dialogu (mam nadzieję, że o to chodziło) :D

Pozdrawiam
                  Małgośka
    • Gość: swek Re: stałe łącze.... IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 12:56
      Od kilku dni jestem posiadaczem stałego łacza internetowego (Dami)i też
      traciłem połączenia po tym jak obleśny instalator(informatyk)zainstalował modem.
      Należy sobie samemu ustawić połączenie internetowe i będzie ok.Teraz działa bez
      problemów.
      • olus_stad Re: stałe łącze.... 05.10.03, 19:30
        Ale IP masz nadal z tepsy;)
      • Gość: Malgośka Re: stałe łącze.... IP: *.daminet.pl / 172.17.254.* 05.10.03, 22:19
        Jednym słowem d.... nie instalatorzy - a ja myślałam, że tylko mój był taki
        mądry :))

Pozdrawiam
        Małgośka (logować mi się nie zachciało)
        • swek1 Re: stałe łącze.... 06.10.03, 13:37
          Małgośka daj znać, czy działa poprawnie czy może jakaś podpowiedź będzie
          potrzebna.
          • goska35 Re: stałe łącze.... 06.10.03, 17:04
            Zalogowałam się, żeby nie było wątpliwości, że ja to ja :)

U mnie już z i-netem wszystko o.k. - jak już wyżej pisałam. Stwierdzenie
            odnośnie instalatora dowodzi tylko, że telewizja Dami leci w kulki z
            potencjalnymi odbiorcami i podsyła do roboty ludzi zupełnie do tego
            nieprzygotowanych (stąd nieskonfigurowanie komputera). Po kilku telefonach,
            zgrzytaniu zębami, kłótnich z panienkami - wszystko działa w miarę poprawnie.

Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko będzie w normie. Jakby co, dzwon do nich
            i nie poddawaj się !!!

Pozdrawiam - Małgośka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka