Gość: ancymonka IP: 195.116.95.* 22.10.03, 09:50 Czemu Legnica jest tak - delikatnie mówiąc - uboga w sklepy obuwnicze? Przecież to woła o pomstę do nieba...:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swek1 Re: Sklepy 22.10.03, 10:31 No, jeżeli uboga to myślę, że kolega Ivek będzie miał Ci wiele do powiedzenia. Albo cofnij się w wstecz do tematu „FENOMEN”. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Sklepy IP: 195.116.95.* 22.10.03, 10:37 dzięki, poczytałam o fenomenie... ja też nie cierpię na nadmiar kasy, ale jaki sens ma kupowanie butów na kiermaszach, gdzie w przypadku reklamacji wynikającej z zaniku podeszwy po 3 (!) tygodniach chodzenia otrzymuje się opinię rzeczoznawcy, że to naturalne zużycie obuwia... Jak to się mówi: biednego nie stać na tanie zakupy. U Koszuta jest jakis wybór, zaś Kobi zabija mnie tym, że dany bucik w określonym rozmiarze występuje ZAWSZE na sklepie w ilości jednej pary! Odpowiedz Link Zgłoś
ivek ups 22.10.03, 10:41 Gość portalu: ancymonka napisał(a): > dzięki, poczytałam o fenomenie... Przepraszam, ale pospieszylem sie i wyslalem Ci linka do tamtego watku. Jak widze poradzilas sobie bez tego odnosnika. > ... Jak to się mówi: biednego nie stać na tanie zakupy. dokladnie to powiedzenie ma sie tutaj swietnie, aczkolwiek dotyczy wszystkiego ubran, lekarstw, samochodow, itd. > U Koszuta jest jakis wybór, zaś Kobi zabija mnie tym, że dany bucik w > określonym rozmiarze występuje ZAWSZE na sklepie w ilości jednej pary! Coz to sa po prostu ograniczenia plytkiego, bo malego rynku na dane towary. Po prostu mieszkasz podobnie jak my w stosunkowo malym miescie ot co. pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Sklepy 23.10.03, 21:15 Bez przesady ! Ja nie narzekam na mala ilosc sklepow obuwniczych i nie jezdze na zakupy butowe do stolicy ,czyli Wrocka.Mam ladne buty kupione w Kobi.Jestem ich stala klientka.Uwielbiam firme Helix i zazwyczaj buty z tej firmy kupuje. Ludzie,nie badzcie tacy zmanierowani ! Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sklepy 23.10.03, 21:33 Nikt nie mowi o zmanierowaniu. Tylko naprawde mozna cos fajniejszego dostac 70km dalej i wcale nie drozej. To chyba jest ekonomiczne myslenie. Poza tym nikt nie mowi, ze zawsze jedzie po cos do Wroclawia;) Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Sklepy 23.10.03, 22:15 Olek,to JA mowie o zmanierowaniu,bo tak uwazam.Zmanierowane sa juz dzieci w szkole podstawowej.Potem rosnie znich zmanierowany nastolatek co to byle czego na siebie wlozy. Owszem,we Wroclawiu jest wiekszy wybor wielu rzeczy i duzo ludzi z Legnicy jezdzi tam,np. po buty."Bo taniej".Jakie to ekonomiczne myslenie?! Przeciez do ceny butow trzeba doliczyc koszty dojazdu do Wrocka.Dla mnie to jakies 40zl.No i czas.Moj jest bezcenny.U nas,w Legnicy tez jest mnostwo ciekawych,modnych i wygodnych ciuchow,butow itd.Dlatego denerwuje mnie gadanie w typie "u nas,na prowincji nic nie ma".Cisnie mi sie na usta "cudze chwalicie ,swego nie znacie". Znam ludzi,ktorzy ledwo usciubia pare grosza to leca do Wrocka po ciuchy,bo tam lepsze i tansze.Made in Wroclaw.... A potem sie dziwia dlaczego w Legnicy handel upada.... Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sklepy 23.10.03, 23:24 dethy napisała: Dlaczego tak bardzo Ci przeszkadzaja zmanierowani mlodzi ludzie. Przeciez sa nieszkodliwi:) > Owszem,we Wroclawiu jest wiekszy wybor wielu rzeczy i duzo ludzi z Legnicy > jezdzi tam,np. po buty."Bo taniej".Jakie to ekonomiczne myslenie?! Przeciez do > ceny butow trzeba doliczyc koszty dojazdu do Wrocka.Dla mnie to jakies 40zl. No dla mnie studneta to juz koszt 12-13zl, wiec nie jest tak zle. > No i czas.Moj jest bezcenny. Patrze na to inaczej, bo czesto jestem we Wroclawiu, zwiazane to jest z moimi studiami. Czesto gesto robie zakupy przy okazji. Chociaz pomysl czy dojechac na Bielany jest tak strasznie dlugo? W dobrych czasach (przed remontem) mozna byla ta trase zrobic w 30-40min. To chyba nie tak duzo. > U nas,w Legnicy tez jest mnostwo ciekawych,modnych > wygodnych ciuchow,butow itd.Dlatego denerwuje mnie gadanie w typie "u nas,na > prowincji nic nie ma".Cisnie mi sie na usta "cudze chwalicie ,swego nie > znacie" > . > Znam ludzi,ktorzy ledwo usciubia pare grosza to leca do Wrocka po ciuchy,bo > tam > lepsze i tansze.Made in Wroclaw.... To bardzo dobrze o nich swiadczy, ze kazdy grosz obracaja dwa razy zanim cos kupia. I jeszcze lepiej, ze nie wybieraja byle czego, tylko sie porzadnie na mysla i pojada do Wroca. > A potem sie dziwia dlaczego w Legnicy handel upada.... Ja sie wcale temu nie dziwie. Mam na to prosta filozofie. Kupuje cos fajnego i cenowo odpowiedniego. Legnicki kupiec nie jest mi w stanie zapewnic tych dwoch rzeczy naraz, wiec nie bede kupowal w Legnicy tylko dlatego, ze taki jest lokalny patriotyzm. Gwarantuje Ci, ze jak tylko te 2 punkty zostana spelniane nie bedzie mi sie chcialo jechac do Wroclawia:) Pozdrawiam serdecznie, Olus Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Sklepy 25.10.03, 13:51 olus_stad napisał: > dethy napisała: > > Dlaczego tak bardzo Ci przeszkadzaja zmanierowani mlodzi ludzie. Przeciez sa ni > eszkodliwi:) Mnie to nie obchodzi,kto i gdzie wydaje swoje pieniadze.Nie mam tu,w Legnicy sklepu,wiec tym bardziej.Kazdy zyje jak chce.Mnie denerwuje gadanie w stylu: Legnica to wiocha i nie ma tu na co wydac swojej kasy.Wroclaw to jest to ! To nie jest patriotyzm z mojej strony,bo nie pochodze z Legnicy. > No dla mnie studneta to juz koszt 12-13zl, wiec nie jest tak zle. W obie strony??? > Patrze na to inaczej, bo czesto jestem we Wroclawiu, zwiazane to jest z moimi s > tudiami. Czesto gesto robie zakupy przy okazji. To inna historia.Ja pisalam o ludziach,ktorym na codzien sie nie przelewa,ale zakupy koniecznie musza byc w galerii.Dowiedzialam sie nawet ,ze czlek o ktorym pisze bierze pozyczki a'konto takich zakupow ! Dla mnie to jest glupota totalna ! Chociaz pomysl czy dojechac na > Bielany jest tak strasznie dlugo? W dobrych czasach (przed remontem) mozna byla > ta trase zrobic w 30-40min. To chyba nie tak duzo. W jedna strone.W obie wychodzilo conajmniej 1,5 godz.To juz chodzi nie tyle o jazde,bo lubie prowadzic,ale o benzyne.Do mojego auta to jakies 40zl na podroz do/z Wroclawia. > > To bardzo dobrze o nich swiadczy, ze kazdy grosz obracaja dwa razy zanim cos ku > pia. I jeszcze lepiej, ze nie wybieraja byle czego, tylko sie porzadnie na mysl > a i pojada do Wroca. Nie ,wcale nie swiadczy o nich dobrze.Podam ci przyklad z zycia wziety.W sierpniu kupilam w Cubusie na Bielanach letnia bluzeczke za ok.70 zl. Ta sama bluzeczka wisi teraz w Cubusie w galerii za 150zl.Czyli inne ceny sa w centrum ,gdzie wielu prowincjuszy zjezdza,a inne na obrzezach miasta. Ludzie kupuja ,bo to made in wroclaw,a interes sie kreci.... > Ja sie wcale temu nie dziwie. Mam na to prosta filozofie. Kupuje cos fajnego i > cenowo odpowiedniego. Legnicki kupiec nie jest mi w stanie zapewnic tych dwoch > rzeczy naraz, wiec nie bede kupowal w Legnicy tylko dlatego, ze taki jest lokal > ny patriotyzm. Gwarantuje Ci, ze jak tylko te 2 punkty zostana spelniane nie be > dzie mi sie chcialo jechac do Wroclawia:) Ja juz to nazwalam i zdania nie zmienie. Czesto w sklepach mozna dostac katalog i zamowic sobie upragniony towar bez jezdzenia po niego do "Stolicy". Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sklepy 14.11.03, 21:18 Musze Ci Dethy troche racji przyznac, bo kupilem sobie ekstra buty w Legnicy:) Dzis poszedlem do sklepu, tego zaraz za Manhattanem i nabylem! Fakt, ze wczesniej zwiedzilem kilka innych sklepow, ale oferta mniej wiecej sie pokrywala. Jednak da sie znalezc cos w Legnicy:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trinity.7 Re: Sklepy 14.11.03, 23:01 Tylko ile trzeba się nachodzić, żeby coś ciekawego znaleźć :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sklepy 14.11.03, 23:14 Niestety, albo moze cale szczescie, ze dla facetow jest mniejszy wybor niz dla kobiet:) Wtedy bym nie dzis je kupil, ale za tydzien;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trinity.7 Re: Sklepy 15.11.03, 16:14 Optymistyczne podejście - "tydzień". Ja czasami, żeby kupić coś naprawdę NAJ, poszukuję tego miesiąc albo i więcej. Jest tez plus w tym wszystkim - chodzenie ma dobry wpływ na sylwetkę czyli można by rzecz "dwa w jednym" :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sklepy 15.11.03, 16:52 Mnie po prostu krew zalewa jak ide z moja matka na zakupy. Juz po przymierzeniu 3 ciucha mam ochote rzucic to wszystko i wyjsc ze sklepu. Powiedzcie jak to jest, ze przymierzam 10 ciuchow, a zazwyczaj kupuje ten, ktory przymierzylem pierwszy?? Nie lepiej jest pojsc na skroty?? Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
trinity.7 Re: Sklepy 15.11.03, 18:42 Oluś, niestety w ten sposób kobiety robią zakupy. To jest swego rodzaju dobra zabawa, musisz się do tego przyzwyczaić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Sklepy 15.11.03, 19:52 trinity.7 napisała: > Oluś, niestety w ten sposób kobiety robią zakupy. To jest swego rodzaju dobra > zabawa, musisz się do tego przyzwyczaić. > > Pozdrawiam >Trinity.7 ma racę, wiem coś na ten temat.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sklepy 15.11.03, 21:19 A to zupelnie inna bajka! Jak Wy to lubicie, to nie ma o czym mowic. Chodzicie sobie, chodzcie:) Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sklepy 15.11.03, 21:26 :))) Powiem Ci, ze ja to najchetniej znalazlbym swojego sobowtora, ktory chodzilby za mnie na zakupy. A ja bym sobie siedzial w domciu i czekal na ciuchy it. Takie jest moje marzenie:) Chyba nie jest one zbyt popularne w kobiecych kregach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trinity.7 Re: Sklepy 15.11.03, 21:33 Hmmmm..., możemy się dogadać - bedę chodzić za Ciebie na zakupy. Co Ty na to? :-)))))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Sklepy IP: 195.116.95.* 24.10.03, 07:46 zmanierowani? mam kłopoty z nogami, muszę nosić naprawdę wygodne buty. legnicę obejdę wszerz i wzdłuż i co? nic... lubiane przeze mnie i sprawdzone buty wojasa - 3 pary na krzyż i oczywiście brak rozmiaru, but-s - ta sama historia... jak mam wydać pieniądze, często z trudem wygospodarowane, to chcę to zrobic dobrze. i nie interesuje mnie, czy to jest made in wrocław, czy made in goetlitz, czy made in dom towarowy w lubinie. byleby mi odpowiadało, nie nadawało się do wyrzucenia po kilku miesiącach i nie zaprowadziło mnie w krótkim czasie do ortopedy. Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Wojasy w Legnicy 24.10.03, 08:32 Buty tej nowosadeckiej firmy mozna kupic w co najmniej nastepujacych sklepach Legnicy: 1. kobi na chojnowskiej 2. koszut na zlotoryjskiej i w realu 3. sklep obuwniczy w galerii sklepow Auchan 4. w malym sklepie obuwniczym na na przeciw hotelu Qubus (niedaleko kina Ognisko), wlasciciel tego sklepu to bardzo sympatyczny i nienachalnie uprzejmy koles btw pzdr Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Wojasy w Legnicy IP: 195.116.95.* 24.10.03, 08:47 tak, tak, znam te sklepy... niedawno przypadkiem trafiłam do sklepu wojasa w jeleniej górze, gdzie kupiłam buty - po przymierzeniu chyba 15 różnych fasonów wybrałam najwygodniejszy. niestety, w legnicy mi się to nie udało. ale może ja mam zbyt wygórowane wymagania, żeby mieć nie dość, że wybór, to jeszcze wygodę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Wojasy w Legnicy 24.10.03, 10:07 Gość portalu: ancymonka napisał(a): > tak, tak, znam te sklepy... niedawno przypadkiem trafiłam do sklepu wojasa w > jeleniej górze, gdzie kupiłam buty - po przymierzeniu chyba 15 różnych fasonów > wybrałam najwygodniejszy. niestety, w legnicy mi się to nie udało. ale może ja > mam zbyt wygórowane wymagania, żeby mieć nie dość, że wybór, to jeszcze > wygodę :) No dobra faktycznie maxymalnie 6 - 7 par widzialem w wymienionych przez mnie sklepach butow tej firmy to wszystko, ale czesto to sa rozne wlasnie fasony. A w jakim mozna wiedziec sklepie w Jeleniej Gorze kupilas ta wybrana pare? (tylko nie pisz mi wylacznie, ze na 1 maja bo tyle to sie domyslam. pzdr Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Wojasy w Legnicy IP: 195.116.95.* 24.10.03, 10:21 W hipermarkecie Hypernova w JG jest sklepik Wojasa. Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Wojasy w Legnicy 24.10.03, 10:37 Gość portalu: ancymonka napisał(a): > W hipermarkecie Hypernova w JG jest sklepik Wojasa. dzieki. No to nawet lepiej bo to zawsze w koncu blizej Legnicy :)) A tak na powaznie to w takim razie mieszkancy zabobrza maja fajnie, ze nie tylko palac zusu tam powstal. pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Sklepy 25.10.03, 13:57 Gość portalu: ancymonka napisał(a): > zmanierowani? Tak zmanierowani. > mam kłopoty z nogami, muszę nosić naprawdę wygodne buty. Ja chodze w wygodnych butach,bo ponad wszystko cenie sobie wygode. Buty zazwyczaj kupuje w Legnicy.Polubilam firme Helix i jej modele kupuje w Kobi.Sa dobre jakosciowo,ladne i wygodne.Najtansze buty z tej firmy to koszt ok.200zl(sandalki).Zawsze mozna zamowic inny model z katalogu firmy. legnicę > obejdę wszerz i wzdłuż i co? nic... lubiane przeze mnie i sprawdzone buty > wojasa - 3 pary na krzyż i oczywiście brak rozmiaru, but-s - ta sama > historia... jak mam wydać pieniądze, często z trudem wygospodarowane, to chcę > to zrobic dobrze. i nie interesuje mnie, czy to jest made in wrocław, czy made > in goetlitz, czy made in dom towarowy w lubinie. byleby mi odpowiadało, nie > nadawało się do wyrzucenia po kilku miesiącach i nie zaprowadziło mnie w > krótkim czasie do ortopedy. A moze powinnas nosic buty ortopedyczne,skoro wszystkie inne ci nie odpowiadaja (a wojasa jest za maly wybor)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Sklepy IP: 195.116.95.* 27.10.03, 08:03 Gratuluję zamożności. Mnie nie stać na najtańsze sandałki za 200 zł. Ale to najwidoczniej ze zmanierowania. Ze zmanierowania mam też kłopoty zdrowotne z nogami. Dla podkreślenia zmanierowania chyba rzeczywiście zacznę nosić buty ortopedyczne. Świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dethy Re: Sklepy IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.10.03, 23:48 Ancymonka,jest takie powiedzenie,ze "tanie mieso psy jedza" i ja sie z tym zgadzam.Rowniez wymagam od butow przede wszystkim wygody,bo przemierzam z dzieckiem troche km.Obuwie przeze mnie kupowane musi takze mnie sie podobac.Te wszystkie warunki spelnia fima Helix,a za jakosc trzeba placic.Dlatego mam mniej butow,ale b.dobrych gatunkowo.Jezeli faktycznie masz problemy zdrowotne to warto zamiast na bilety do innych miast w poszukiwaniu np.wojasow,kupic drozsze buty w Legnicy. W swojej bardzo zlosliwej wypowiedzi mylisz sie bardzo z ta zamoznoscia.Ja mam 3 pary butow po np.250zl,a moja mama(ktora ciagle narzeka na brak kasy) ma 8 par butow po 50zl.Moje buty sa super wygodne,a jej ciagle cos w nich przeszkadza.Ja w swoich chodze pare lat,a ona w swoich 2-3 sezony.I moje mnie sie ciagle podobaja.To jest zamoznosc? Wg mnie to ekonomia.Tak samo jak z moimi meblami w domu.Rozwalaja mi sie,bo kupilam niedrogie,ale liczylam na jakos ,bo sa ze Swarzedza.Mam je 7lat.Ledwo stoja,ale nie kupuje nowych ,bo bubla nie chce,a na takie jakie mnie sie podobaja jeszcze mnie nie stac.Po prostu "biednych nie stac na buble".Moze nie jestem "biedna",ale do zamoznosci mi daaaaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
iwand Re: Sklepy 13.11.03, 09:42 A czy są takie sklepy (nie licząc warzywniaków i aptek), w które nie jest uboga? Odpowiedz Link Zgłoś