Dodaj do ulubionych

badanie Ca

IP: 80.54.34.* 20.10.09, 16:54
- Ile powinny wynosić prawidłowe wyniki CA
-Czy powinna upominać się od lekarza zdiagnozowania przyczyny skrzepów w
trakcie miesiączki ?Dodam ,że pojawiają się one w drugi dzień i towarzyszy im
niezwykle kłujący ból jajników , w pierwszy dzień potwornie boli mnie brzuch
szczególnie jajniki ( ból jest taki rozdzierający )
wielokrotnie to zgłaszałam ale reakcji prawie żadnej.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: badanie Ca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 17:03
      do 30 .ja mialam 97 ale mialam torbiel na jajniku
    • jacek_tomaszewski Re: badanie Ca 16.11.09, 11:34
      Ale którego CA;
      Ca 125, Ca 15.3 czy Ca 19.9?

To Pani decyduje o wyborze lekarza. Jeżeli Ma Pani wątpliwości co do wdrożonego
      przez niego postępowania diagnostyczno-terapeutycznego to po prostu proszę go o
      to zapytać. Pozdrawiam.
      • Gość: ewelina Re: badanie Ca IP: 80.54.34.* 16.11.09, 15:20
        Chodziło mi o Ca 125...

Może zacznę od tego ,że nie ma żadnego postępowania diagnostyczno
        -terapeutycznego , wiec moje wątpliwości raczej dotyczą upewnienia się co do
        kompetencji owego lekarza..bo może ja jestem przewrażliwiona i przesadzam ?
        pytam ponieważ to nie ja kończyłam studia medyczne ( zdarza się :)) ) i nie
        wiem jak mam na takie coś zareagować i czy w ogolę ?
        Nie chce po prostu ślepo wierzyć ,że coś jest normalne kiedy może nie być ,
        dlatego pytam tutaj CZY OPISANE PRZEZE MNIE OBJAWY SĄ NA TYLE MAŁO ISTOTNE
        /NORMALNE ,że lekarz może je ignorować ?

Mam jeszcze pytanie czysto teoretyczne :
        Czy jako lekarz próbując zdefiniować endometriozę pod kątem objawów użyłby Pan
        zdania : "Z endometrioza mamy do czynienia w przypadku bólu występującego przed
        miesiączką "? Czy pana zdaniem to nie jest generalizowanie i upraszczanie ? Ja
        zdaje sobie sprawę ,że endometrioza objawia się również bólami przed miesiączką
        , ale ma ona tez dużo innych objawów występujących w rożnych
        konfiguracjach..tak więc czy pan jako lekarz jej występowanie uzależniałby od
        występowania boli przed miesiączką.

Z góry dziękuje za odpowiedz.
        • Gość: EweLINA zapomniałam IP: 80.54.34.* 30.11.09, 13:00
          dodać..że te miesiączki ,którym towarzyszą rozdzierając i klujące bóle jajników
          sprawiają ,że moja owulacja jest coraz dotkliwsza ( po stosowaniu przez 3
          miesiące tabletek antykoncepcyjnych , miesiączki przestały AŻ tak bolec a po
          zakończeniu ich stosowania - owulacja przez pierwsze 4 miesiące była dużo lżejsza )

No obecną chwilę dosyć mnie rozkłada ,bardzo boli np cały dzień ale kiedy
          przychodzi to najgorsze nie idzie się ruszyć ( zgina mnie w pól i nie jestem w
          stanie się poruszyć - trwa to góra 5 minut czuje jak mi jajeczko przechodzi i
          jakby wszystko rozrywało po drodze- straszne uczucie - ból jest ostry i klujący
          a jajnik tak wielki ,ze sprawia wrażenie jakby maił zaraz pęknąć ) potem bardzo
          ciężko jest się poruszać o siadaniu nie wspomnę .

Czy są jakieś sposoby na to żeby ten ból trochę zbić ? Moj lekarz poleca tylko
          tabletki anty a ja ich nie chce min dlatego ,że łapie szybko infekcje.

Aulin ,Ketonal nie pomagają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka