Dodaj do ulubionych

jakis potworny wirus czy co?!

IP: *.cable.ubr01.telf.blueyonder.co.uk 05.03.05, 22:24
tydzien temu dopadl mnie potworny wirus,jestem cala spuchnieta(wézly
chlonne,gardlo,oczy)wysoka goraczka lekarze angielscy nie zbyt powaznie
traktuja moja chorobe a ja slaniam sie na nogach.czy wszedzie jest tak
beznadziejna opieka lekarska?bylam 3 razy na pogotowiu bo prawie sie
dusilam,wizyta trwala ok 2 min!recepta i do widzenia(leki nie dzialajá)
oczywiscie moj stan sie pogarsza z dnia na dzien szcegolnie oczy ktore
przybraly tysiace kolorow.Czy moze wiadomo wam o jakims paskudnym wirusie
panujacym w anglii,czy wszyscy lekarze tak podchodza do pacjentow czy tylko
polakow tak traktuja?prosze powiedzcie bo jestem gotowa wracac do swojego
lekarza w polsce bo boje sie o swoje zdrowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: fajfus Re: jakis potworny wirus czy co?! IP: *.server.ntli.net 05.03.05, 22:36
      Nie wiem czy tylko nas tak traktuja ale mojego lekarza nie bylo przez kilka dni
      w przychodni wiec zadzwonilem na "emergency". Pani powiedziala ze za chwile
      oddzwoni. Telefon zadzwonil ale byl to juz lekarz i wypytal sie mnie co to bylo
      i przepisal mi antybiotyk. To tyle o NHS.
      • Gość: tunia Re: jakis potworny wirus czy co?! IP: *.cable.ubr01.telf.blueyonder.co.uk 08.03.05, 14:01
        w moim przypadku tez tak raz sie zdazylo, tylko powiedz mi jaká ma pewnosc ten
        lekarz ze prawidlowo diagnozujesz objawy?!co to wogole ma znaczyc?!wizyta "na
        odleglosc".dla mnie tutejsza opieka medyczna to skandal!
    • Gość: czubek Re: jakis potworny wirus czy co?! IP: 217.8.12.* 08.03.05, 14:43
      Nati,
      Na wirusa to Ci nawet Polski lekarz nie pomoze. Na wirusy nie ma zadnych
      cudownych antybiotykow (tzn. antybiotyki nie dzialaja na wirusy). Mnie
      powalilo na tydzien i jedyne co moglam zapodawac to LemSip i "duzo plynow".
      Jesli masz infekcje bakteryjna to niestety przepisane antybiotyki moga nie
      dzialac. Powod? W Polsce jak tylko ktos ma chrypke to lekarze zaraz antybiotyk
      przepisuja (bo szybko sie chorobe zalatwi). Pamietam jak jeszcze w Polsce
      bedac lykalam Peniciline i Amoxyciline "as if there was no tomorrow". Sek w
      tym, ze rownie szybko bakterie sie uodparniaja na antybiotyki i potem jest
      problem ze "znalezieniem" takiego, ktory by dzialal. Zauwazylam, ze w Anglii
      lekarze niechetnie przepisuja antybiotyki, jeden z powodow: uodparnianie sie na
      nie bakterii.
      Zauwazylam tez inna ciekawa tendencje. Moi Polscy znajomi pedza z byle
      przypadloscia do A&E. Nie wazne czy to kaszel czy naciagniety miesien. W
      Polsce sie przyzwyczaily, ze z byle G. sie leci na pogotowie. Tutaj ma sie 5
      dni na "samoleczenie" wiec nie dziwota, ze niektorzy lekarze krzywo patrza i
      traktuja pacjentow jakby sobie zmyslali/wyolbrzymiali chorobe.
      Ja kontaktowalam sie pare razy z NHS Direct (zatrucie pokarmowe) bo nie
      uwazalam ze musze zaraz pedzic do lekarza lub zajmowac miejsce w A&E. Raz tez
      udalam sie do "Walk-in clinic" zeby sie upewniec, ze to wirus i ze niestety nic
      na to sie nie poradzi (musialam przez tydzien w domu kiblowac bo pielegniarka
      poradzila zebym lepiej do pracy nie szla bo zaraze innych).
      Jesli uwazasz, ze po tygodniu zazywania lekow nie widzisz poprawy w stanie
      zdrowia idz do lekarza rejonowego (albo lepiej zamow wizyte domowa). Z grypa
      czy innym bronchitem nie ma sensu siedziec godzinami w A&E.
      :)
      • Gość: nati Re: jakis potworny wirus czy co?! IP: *.cable.ubr01.telf.blueyonder.co.uk 08.03.05, 16:24
        Czubek dziekuje za tak obszerna odpowiedz,jednak w moim przypadku to nie mialo
        nic wspolnego z grypa czy tym podobnym.Wézly byly tak spuchniete ze nie mozna
        bylo odrozznic szyi od glowy(mozna bylo wyczuc guzki)oczy:popekane naczynka w
        bialkach i na powiekach(co najmniej jak by mnie ktos boksowal cala noc)do tego
        ropa leciala nieustannie,migdaly wielkosci orzechow ziemnych!stad problem z
        oddychaniem,goraczka b.wysoka kilka dni.kaszlu wogle.Ja zregoly tez probuje sie
        tu ratowac fervexem lub lempsipem i nie biegne z kazdym katarkiem(ktorego nie
        mialam tym razem)do lekarza.Ale jesli twoje oczy puchna z dnia na dzien coraz
        gorzej widzisz a do tego cisnienie wewnatrzgalkowe jest takie ze pekaja
        naczynka tzn ze dzieje sie cos zlego nie mowiac o gigantycznych wezlach.
        dlatego jestem oburzona zachowaniem lekarzy,zaden nie wspomnial o cieplych
        okladach typu kamfora,o rumianku,czy tabletkach do ssania.gdyby nie moja
        przytomnosc to za jednym i drugim razem dostalabym ten sam antyb.!!!zarowno do
        oka jak i ogolny.Gdybym poczekala te 5 dni o ktorych mowisz to prawdopodobnie
        dzis juz bym ci nie odpisala:(
        oby nigdy wiecej takiego chorubska,tego zycze sobie i wszystkim czytajacym:)
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka