Dodaj do ulubionych

NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. --> OSZUSTWO ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 16:58
witam,

na naszej uczelni rozweisili ulotki nt. pracy bardzo atrakcyjnej pod wzgledem zarobkow i utrzymania w dreznie w "niby" fabryce kosmetykow/lekow/ziol. praca ma sie zaczac ok 10 lipca i trwac do 10 wrzesnia.

jednak po preznym szukaniu na googlach nie znalazlem nawet nazwy tej fabryki po niemieckuu (nie bede jej tu zamieszczal).

wydaje mi wiec sie ze to kant tym bardziej, bo firma ma adres zalozony na poczta.fm i rekrutuje przez to ludzi. juz przysylala formularz ze trzeba podstawowe dane wypelnic i jak sie przejdzie pomyslnie kwalifikacje to przesla mi pozwolenie o prace od pracodwacy niemieckiego. pisza ze to jest na zasadzie "pracownika sezonowego".

w ogole to bylo tak ze ogloszenia wisialy z miesiac temu - a teraz dopiero sie odzywaja - czyzby im poczta siadla

a teraz jakie wspanialosci czekaja:
-> praca na tasmie w fabryce i przy obsludze maszyn
-> 8 EUR brutto / h
-> 40 lub 48 godzin pracy
-> pracodawca zapewnia polowe ceny kosztu dojazdu do drezna i przez 2 tygodnie oplaca mieszkania dla pracownikow ktore potem sa platne 4 EUR / doba

-> ...

i co wy o tym myslicie... niezly kant ?
zbyt piekne by prawdziwe
a jestem juz w przededniu zalatwiania biletow na samolot do irlandii...

pozdr.
CwanyStudent
Obserwuj wątek
    • Gość: CwanyStudent Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 17:00
      moze nie skierowalem pytania: jesli ktos byl w dreznie i dobrze zna miasto to moze sie orientuje czy tam lub w okolicach w ogole jest TAKA FABRYKA ??
      • Gość: sławek Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:04
        Jak chcesz coś sie dowiedzieć to pisz konkretniej , a jak robisz tajemnice to
        pisz do IPN-u.
        • Gość: mlot_na_cymbalow Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:14
          co ma pisac konkretniej czlowieku, nazwe firmy ? zeby zaraz sie znowu posypaly lancuszki z e-mailami typu:

"czesc jak mozesz to daj mi namiary na ta prace bo ja tez szukam: moj kontakt: ... "

chlopak chce sie dowiedziec obiektywnie rzecz biorac, czy to jest realne tak pracowac...

moim zdaniem to jest podejrzane...
    • coox Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - 19.05.05, 16:19
      Drezno znam, o fabryce nie slyszalem ale to nie znaczy ze jej nie ma Drezno
      jest duze i rozlegle.
      Koszty dojazdu sa smieszne wiec z tym pokryciem czesci kosztow to nie wiem.
      Jest bezposredni pociag do Drezna z Warszawy ( a przynajmniej byl) jak ktos ma
      ochote jechac napisze jak kupic bilet zeby bylo tanio.
      To moze byc kant ale nie musi jak zwykle w takim przypadku.
    • Gość: xxxx Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:39
      dowiedzieliscie sie cos o tej firmi?
      ja tez szukalem i niec nie znalazlem. Pewnie to jakis kant
      • Gość: o2 Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:49
        zadalem im pytanie, zeby podali swoja strone internetowa bo nie moge znalezc. noi rowniez o dokladne polozenie tej fabryki
        • Gość: o2 Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:50
          narazie czekam bo nie odpisali nic...
          • Gość: xxx Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:34
            Daj znac jak cos bedziesz wiedzial
            dzieki
            • Gość: studentka Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.miechow.com / 82.177.44.* 21.05.05, 11:58
              HEJ JA TEŻ SIĘ ZASTANAWIAM NAD TĄ OFERTĄ PRACY. WARUNKI SA SUPER, WŁAŚNIE...
              TYLKO CZY NIE ZA PIEKNE ŻEBY BYŁY PRAWDZIWE? JAK SIĘ CZEGOŚ DOWIECIE TO
              PISZCIE!!!!!CO ROBICIE-RYZYKUJECIE? POZDRO DLA WSZYSTKICH
    • Gość: CwanyStudent Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 00:46
      jedyne co udalo mi sie w INTERNECIE najblizej znalezc to adres jakiejs "organizacji obywatelskiej" w dreznie przy ulicy / placu (?) Barteldesplatz 2. o 14 nie ma nic w necie ani slowa. wyslalem do tych powyzej a takze na kilku forach niemieckich w dreznie zapytanie czy istnieje cos takie jak fabryka DR. IREE. a popatrzcie ludzie jeszcze jak oni napisali fabryke -> fabric.... toz to angielski... chyba sie komus spieszylo przy ukladaniu ogloszenia.
    • Gość: Agnieszka Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:49
      no własnie tez widzialam ta oferte, napisalam do nich, odpisali po miesiacu z
      konkretna oferta i wlasnie szukam jakis informacji i w zasadzie nic nie ma hmm
      cos mi sie wydaje ze to sciema. Czy ktos juz sie zdecydował na ten wyjazd? Czy
      ktos cos wie wiecej?
      • Gość: student Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.localdomain / 83.16.16.* 22.05.05, 20:40
    • Gość: student Proponuje aby wpisywac gdzie trafilisci na oglosze IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.05, 16:52
      Widzialem przy AE w Katowiach, na innych forach wypowiadali sie studenci z AGH
      i z instytutu na UJ. Troche odbiegalo trescia m.in. okres pracy: 18.07.- 17.09.
    • Gość: karolina Re: NIEMCY --> DREZNO --> wiesci z ambasady niemie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:15
      napisalam do niemieckiej ambasady.oto odpowiedz "Uprzejmie informujemy, że nie
      znaleźliśmy, w dostępnych nam spisach, firmy o takiej nazwie.
      Nie jesteśmy w stanie ocenić, czy jest ona wiarygodna.

Na pewno powininna się Pani poważnie zastanowić nad skorzystaniem z takiej
      oferty, tym bardziej jeśli firma żąda z góry zapłacenia jakiejkolwiek kwoty
      pieniędzy (na przykład na koszty manipulacyjne, czy na przejazd autokarem)."
      takze bądzcie ostrozni pozdrawiam wszystkich
    • Gość: kant na 100% Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:03
      sprawa sie juz wyjasnila. zapraszam na forum ang.pl :)
      • Gość: ???? Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.localdomain / 83.16.16.* 25.05.05, 20:51
        mozesz podac stronke tego forum????
        • Gość: xx Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.localdomain / 83.16.16.* 25.05.05, 20:56
          sluchaj bo nie wiem gdzie mam tego szukac na tym forum????
          • Gość: deprecha Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:15
            paranoja, ktoś kto odbiera te maile ma niezłe jajca, może szuka ofiary??
            Nie tylko chce fotki (szukają lasek) i kasy na wakacje z oszustwa, "przyjdzie
            głupi ikupi"
            Tu nie ma nic za darmo, wszystko co jest jakim być powinno jest obsadzone przez
            rodzinkę i sieci znajomych. Life is brutal!! Szukajcie, a znajdziecie... Chce
            zmienić prace, ale nie na "pucybuta" i jak tu sie nie załamać?
            • Gość: Amber Re: NIEMCY --> DREZNO --> FABRYKA KOSM. - IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 30.05.05, 17:48
              No to fakt, wlasnie wyslalem maila ze jestem zainteresowany i wogole super
              ladnie pieknie zaczalem troche szukac co i jak no i widze ze tu niezly syfff no
              ale coz bywa nie polecam
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka