Dodaj do ulubionych

Włochy?????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:19
Mam pytanie czy bezpiecznie jest jechać do włoch jeśli facet chce kase za
przejazd i zakwaterowanie w wys. 200 euro??? jak powinny wyglądac uczciwe
opłaty i za co powinienem zapłcić i kiedy??/ przed wyjazdem czy już na
miejscu??
Obserwuj wątek
    • exanimalka Re: Włochy????? 10.11.05, 16:10
      napisz cos wiecej, trudno z tych kilku zdan cos wywnioskowac.Skad masz to
      ogloszenie, widziales sie z nim, kiedy masz jechac, a przede wszystkim co od
      ciebie , oprocz kasy , wymaga.
      • Gość: wojtek M. Re: Włochy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:45
        facet chce ode mnie żebym zrobił xero dowodu w celu otrzymania tymczasowego
        pozolenia na pracę no wiec ogłoszeni znalazłem w gazecie wyborczej ze zwykłym
        numerem kom. takie małe ogłoszeni że facet szuka 15 osób do włoch na
        przetwórstwo wyjazd natychmiastowy. wymaga jeszcze 200 euro za transport i
        zakwaterowanie podobno zakwaterowanie to już do końca za te pieniadze!!! wyjazd
        do kńca lutego z przerwa na swieta.
        • pia.ed Podobno??? 11.11.05, 00:30

A jaka jest gwarancja ze ten facet nie wezmie 200 euro i tyle go bedziesz
          widzial???

Albo, jak opisywala jakas gazeta, wyrzuci Was z autobusu przed brama zakladu
          i tyle go bedziesz widzial?

Pracodawca powie ze zadnych pieniedzy za zakwaterowanie nie otrzymal
          i bedziesz musial placic z wlasnej kieszeni za zapluskwione lozko
          w jakims baraku?

Z tego co napisalae dalej niezbyt duzo wynika...
          • Gość: Wojtek.M Włochy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:18
            wiem tyle ile napisałem i słyszałem właśnie że przez polskich "pośredników" tzn
            nie firmy tylo prywatne osoby nie ma co za bardzo się pakować na wyjazd bo
            można trafić np do zamkniętego obozu pilnowanego przez uzbrojone ekipy i
            pracować od 3 rano do 21 za marne grosze albo właśnie można zostać porzuconm i
            bez kasy i bez pracy ale firmy to tez niepewne niektóre lepiej jechać z kimś
            kto już tam był i wie co i jak i gdzie chociaż ten facet co się ogłaszał
            zapewniał mnie że załatwia pozwolenie na prace (tymczasowe) nie wiem o co
            chodzi mze ktoś wie ???

• exanimalka wyglada na kant 11.11.05, 09:19
          Dwa razy korzystalam z ogloszenia w gazecie, raz kant, 2 tysiace w plecy, a raz
          bylo ok. Musisz niestety byc czujny, przypadki oszukania ludzi przez rodakow
          mnoza sie jak grzyby po deszczu. Doradzam raczej skorzystanie z agencji
          posrednictwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka