jasm-in26 28.07.08, 18:04 Witam, chciałabym podjąć legalną pracę w Szwajcarii. Zdążyłam już się zorientować, że nie jest łatwo, a wręcz bardzo trudno. Czy ktoś zna jakąś agencję pośrednictwa pracy właśnie w Szwajcarii? Z góry dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
info-tw Re: praca szwajcaria 28.07.08, 18:33 A Polacy mogą w Szwajcarii pracować bez zezwolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jasm-in26 Re: praca szwajcaria 28.07.08, 19:55 niestety nie, liczyłam na to, że agencje pośredniczące pomogą w załatwieniu pozwolenia na pracę Odpowiedz Link Zgłoś
bjablo01 Re: praca szwajcaria 29.07.08, 15:28 agencja zajmująca się organizowaniem pracy w Szwajcarii to Agroimpuls (przedstawicielstwo ma z tego co pamiętam w Rzeszowie jesli chodzi o Polskę). Poszukuje pracowników fizycznych w rolnictwie i ogrodnictwie. Wyszukują pracy dla kandydata, załatwiają z przyszłym pracodawcą wszystkie formalności (w tym zezwolenie na pobyt i pracę). Wizy już nie są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
jasm-in26 Re: praca szwajcaria 29.07.08, 19:44 dzięki bjablo01, spóbuję się z nimi skontaktować. Znalazłam też informacje o Adecco (również agencja pośrednicząca). Czy jest to agencja "sprawdzona"? Może ktoś korzystał z jej usług? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa25252 Re: praca szwajcaria 30.07.08, 17:49 adecco to duża firma, w każdym dużym mieście znajdują się biura tej firmy, ale czy jest dobrym pośrednikiem to nie wiem, dowiedziałaś się juz może coś o tym biurze co do szwajcarii załatwia? może na gg o tym popiszemy bo również uważam że szwajcaria to dobre miejsce na szukanie pracy, moj nr 359919 Odpowiedz Link Zgłoś