imponeross 24.09.10, 19:10 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8419474,Jak_chcecie__to_ladujcie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polazrski Re: Czyli jednak Kaczynski odpowiedzialny za lądo 24.09.10, 19:15 Chyba obaj Kaczynscy, a moze nawet Yaro tylko, bo ten biedaczyna Lech gubil sie nawet wsrod krzesel. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Czyli jednak Kaczynski odpowiedzialny za lądo 24.09.10, 19:39 Tak naprawda wiemy jedno,odpowiedzialny za ladowanie byl ten,kto pilotowal TU-154M.Ale kto pilotowal,nie wiemy na pewno.Sa rozne wersje.Jedna z nich zaklada,ze pilotowal autopilot,poniewaz zaloga w momencie ladowania juz nie zyla.(he,he). To byli by jaja,jak okazalo sie by,ze wina autopilota jest bezsprzeczna,to w jaki sposob mozno bylo by go ukarac? Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Czyli jednak Kaczynski odpowiedzialny za lądo 24.09.10, 19:45 Faktycznie jest problem z tym autopilotem. Na szczescie to byl bombowiec,wiec cywilne lotnictwo moze odetchnac z ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Autopilot!!! 24.09.10, 20:13 Igor! Przecież to był ewidentnie autopilot - już dawno wszyscy o tym wiedzą! fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2437589,2,2,avtopilot.html Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Autopilot!!! 24.09.10, 20:32 jotes,wiele czego jest powszechnie wiadomo,ale nie zawsze wypada o tym mowic otwarcie.Znam jednego takiego Polityka w Polsce,ktory przekonal sie o tym. Tak i z tym autopilotem.Wszysci go znaja,wielu wie o jego roli,ale wszysci pozwolaja mu balamucic,i zamiatac slady. W tym kraju niema facetow z jajami.Dla tego tyle czasu trwala awantura z krzyzem,dla tego rozne eksperci przescigaja sie w obwinieniach Rosjan,ale zawsze na koncu dodajam Ekspert zaznaczył jednak, że oczywiste jest, iż ostateczną decyzję co do lądowania i tak podejmowali piloci polskiego Tu-154, a nie wieża kontroli lotów..,to powiedz mnie,jak to zaloga ostatecznie podejmuje decyzje,to po cholere robic ten balagan,a pozniej mamy takie sadaze ( i ja w to wierze) ,ze wiekszosc Polakow nie ufa rosjanam. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Re: Autopilot!!! 24.09.10, 21:02 Igor! Przecież ja cały czas o tym mówiłem forum.gazeta.pl/forum/w,1157,114255166,114255166,Brawo_PiS_Swoj_cel_osiagniecie_.html Dzieje się dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Autopilot!!! 24.09.10, 21:20 jot-es49 napisał: > Dzieje się dalej...< Nie zgadzam sie z tym,poniewaz w tej chwile nie jest tak,ze to Pisiorki z wscieklym Jarkiem cos tam psoczyli,a reszta udawala,ze nic sie nie dzieje.Zobacz jaki frontalny atak na Rosje rozpoczeli stacje televizyjne.Co nie dzien ,to nowe "rewelacji".Co nie dzien to nowa sensacja i za tym wszystkim nie stoi juz PiS,a ktos inny.Zobacz co zaczela wygadywac Wojskowa Prokuratura. Ja naprawda,z cala bezstronnoscia,na jaka jestem sposobny,staram sie,grzebiac w tym co pisza na rosyjskich forach o tej katastrofie,czytajac naprawde opozycyjne portale rosyjskie,ale nic nie moge znalezc,co by mnie przekonalo,ze sledstwo w Rosij ma na cel zamazac prawde,ze cos tam kombinuja.Powiem cie,ze ludzi ,co interesuja sie tym tematem,sa zdziwieni-nigdy przed tym nie bylo tak,zeby z prokuratury,czy MAK,nie nastapilo zadnego przecieku.To jednoznacznie wskazuje,ze to sledztwo w Rosji jest traktowane naprawde bardzo powaznie.w przeciwnym wypadku o wiele rzeczy mozno bylo by sobie poczytac z wyniesionych dokumentach.Przeciez w internecie,zazwyczaj ,jeszcze przed tym,jak MAK oglaszalo o czym kolwiek,mozno bylo posluchac zapisow czarnych skrzynek.W tym wypadku-nic. moze ty cos masz na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
pszb Re: Czyli jednak Kaczynski odpowiedzialny za lądo 24.09.10, 20:01 To, że kaczor może być winny, to nawet niechcący zespół Antoniego pośrednio wykazał. Biedaczysko siedzi teraz cicho, nie dziwi Was to? Jak jeszcze PiSmatoły przepchną gardłami wersję, że był, to lot wojskowy (nawet bojowy ;)), to LechKacz jest prawie zabójcą jako zwierzchnik sił zbrojnych. Nie wiem tylko kiedy barany się w tym połapią, że go wrabiają, ale to ich problem. Lądowanie na zasadzie "róbta co chceta" w żadnej mierze nie obciąża Rosjan, tylko nas. Ale durnie tego nie rozumieją :), że Anodina robi im przysługę, bo ich zacietrzewienie tego nie ogarnia. Ech... już pisać mi się nie chce :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross Re: Czyli jednak Kaczynski odpowiedzialny za lądo 24.09.10, 21:33 pszb napisał: > To, że kaczor może być winny, to nawet niechcący zespół Antoniego pośrednio wykazał. ... W jaki sposob to wykazal? Odpowiedz Link Zgłoś
pszb Re: Czyli jednak Kaczynski odpowiedzialny za lądo 24.09.10, 21:56 > W jaki sposob to wykazal? :) Pamiętasz jak wrzeszczał, że na lotniskach zapasowych: Mińsk, Witebsk, Moskwa nic się nie działo, by przyjąć awaryjnie Wodza? BOR, MSZ, ambasadorowie nic nie robili. To miało w jego mniemaniu dowodzić nieróbstwo Rządu, czyli kilkadziesiąt osób jednocześnie się zmówiło ;). Żadnej ochrony, samochodów, przygotowań, zupełnie nic. No, to teraz rusz głową co, to na prawdę oznacza i czemu Antoś nagle zamilkł? Kto i w jakich okolicznościach wydaje załodze dyspozycję o locie na zapasowe lotnisko? Miller, Kwachu i Wałęsa coś o tym wspominali. Odpowiedz Link Zgłoś
jim_marrs Żeby tylko za lądowanie 01.10.10, 10:29 Kaczyńscy są odpowiedzialni za katastrofę. Odpowiedz Link Zgłoś