Dodaj do ulubionych

szukam mężczyzny około 40 letniego

19.02.12, 12:04
moje wymagania:
brak żony/narzeczonej
brak łysiny
brak nadwagi
brak niedoboru IQ
wzrost od 180 cm w górę

czy myślicie, że mam jakieś szanse, czy pierwsze wymaganie ogranicza je niemal do zera? ;-)
Obserwuj wątek
    • forumeo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 12:27
      terra_incognitaa napisała:

> czy myślicie, że mam jakieś szanse

Na razie nic nie myślimy, bo nie napisałaś nic o sobie.
      • tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 12:48
        No właśnie! Pamiętaj że prawdopodobieństwo to jest odwrotnie proporcjonalne do twojego BMI :) A samce z cechami jakie podałaś są w naturze. Sam jestem przykładem.
    • lospecchio Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 12:44

> moje wymagania:
      > brak żony/narzeczonej
      > brak łysiny
      > brak nadwagi
      > brak niedoboru IQ
      [...]

A co z innymi brakami?

A (notoryczny) brak chęci do założenia rodziny, posiadania dzieci, związania się z kimś na stałe i poważnie, zaakceptujesz? / jest duże prawdopodobienstwo 40-latek może wykazywać taki syndrom/

Albo brak męskich cech, jak odpowiedzielność, mądrość, honor, odwaga?

A co jak mu braknie pasji życiowych? Albo radości życia / będzie cyniczny i zblazowany na skutek wczesniejszych niepowodzeń/ ?

Albo nie daj Boże bedzie brakowało mu pieniędzy i/lub pracy i/lub własnego mieszkania, zaakceptujesz to jeśli np. warunek nr. 1 będzie spełniony ?

Radzę precyzyjniej skonstruować ten anons. ;)

A tak serio sama jestem ciekawa, co też panowie odpowiedza na Twoje pytanie.
      I czy są jeszcze w we wskazanym przedziwle wiekowym, tacy (normalni, nie pychopaci, nie dotknięci uzależnieniami, chorobami umysłowymi), którzy spełniają warunek nr 1.
      • tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 12:56
        Małżeństwo, związek a nawet stado bahorków niczego dziś nie gwarantuje. Dziś zawsze można się rozwieść. Co do kondycji psychicznej czterdziestoletnich kawalerów powiedziałbym że bardziej ryzykowny jest związek z seryjnym rozwodnikiem.
        • lospecchio Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:10
          tanebo napisał:

> Małżeństwo, związek a nawet stado bahorków niczego dziś nie gwarantuje. Dziś za
          > wsze można się rozwieść.
          Zgadzam się. /PS - bachorki/

Co do kondycji psychicznej czterdziestoletnich kawaler
          > ów powiedziałbym że bardziej ryzykowny jest związek z seryjnym rozwodnikiem.
          Też się zgadzam.

A dlaczego Ty się jeszcze nie ożeniłeś , Tanebo? Masz zamiar. Masz kogoś? Szukasz kogoś? Można wiedzieć? Oczywiście nie chodzi mi o to bys tu podawał jakieś dokładne szczegóły życiorysu, żeby była jasność. Tak ogólnie.
          • tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:46
            Dlaczego nie jestem w związku długo terminowym? Nie jestem przystojny a mam wymagania. I nie rozdzieram szmat z tego powodu. Są ludzie którzy szukają potwierdzenia swej wartości w cudzych oczach (czyli w oczach partnera) i są którzy szukają własnej wartości w sobie. Zawsze dziwili mnie ludzie którzy nie będąc w związku czuli się "gorsi", "wybrakowani".
            • lospecchio Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 16:02
              tanebo napisał:

> Dlaczego nie jestem w związku długo terminowym? Nie jestem przystojny a mam wym
              > agania. I nie rozdzieram szmat z tego powodu. Są ludzie którzy szukają potwierd
              > zenia swej wartości w cudzych oczach (czyli w oczach partnera) i są którzy szuk
              > ają własnej wartości w sobie. Zawsze dziwili mnie ludzie którzy nie będąc w zwi
              > ązku czuli się "gorsi", "wybrakowani".

Rozumiem.

Masz rację.

I właściwie nawet się trochę dziwię, że facet z tak mądrym podejściem do życia jest tak długo sam.

A może to Twoje "wymagnia" są nazbyt wysokie, nierealne ? - że jeszcze podrążeę temat. ;)

>Zawsze dziwili mnie ludzie którzy nie będąc w zwi ązku czuli się "gorsi", "wybrakowani".

IMO To są ludzie z wielkimi kompleksami, niedowartościowami.
      • karol-wa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 03.07.14, 02:15
        Jestem mężczyzną po 40 i mogę powiedzieć że znalezienie normalnego faceta spełniającego wszystkie twoje wymagania jest niewykonalne . Możesz liczyć jedynie na facetów nienadających się do jakiegokolwiek związku z kobietą ,bez potrzeb seksualnych . Jaki normalny facet by tyle wytrzymał bez kobiety . Znajdziesz jedynie takiego co idzie na łatwiznę na godziny od którego z pewnością nie doczekasz się choćby kwiatka . Jestem Facetem już dojrzałym więc dobrze wiem że większość z nas to tak nielubiani egoiści . Oni jednak znajdują swoje kochające kobiety .Ta pogardza cecha charakteru ma jednak jakieś zalety pozwalające utrzymać związek .Życzę Ci szczęścia w poszukiwaniu . Podążaj wybraną droga jak Cię coś przewróci wstań i idź dalej .To jest zasada której staram się trzymać i tobie polecam
    • ktm-a Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:12
      znam takiego jednego :))

niczego mu nie brak, serio.

Ma tylko jedną malutką wadę - nie jest zdolny do bycia wiernym. Co ty na to. Dać Ci namiar ??:P
      • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:16
        BMI mam bardzo korzystne, tzn jeżeli ktoś gustuje w szczupłych, zgrabnych kobietach ;-)

te szczegółowe wymagania, które ktoś sprecyzował nie podlegają w tej chwili moim rozważaniom, albowiem miłość "wszystko znosi" czy jak to tam św Paweł pisał ;-)
        no a serio - przecież zawarcie znajomości nie musi prowadzić od razu do ołtarza, ważne, żeby był zachwyt, emocje, fascynacja
        • lospecchio Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:22

> BMI mam bardzo korzystne, tzn jeżeli ktoś gustuje w szczupłych, zgrabnych kobie
          > tach ;-)
          >
          > te szczegółowe wymagania, które ktoś sprecyzował nie podlegają w tej chwili moi
          > m rozważaniom,

>albowiem miłość "wszystko znosi" czy jak to tam św Paweł pisał ; -)

W teorii tak, w praktyce gorzej z tym. ;)

Ale Ty chyba nie jesteś już niedoświadczoną życiowo nastolatką, co?
          • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:30
            No oczywiście, że niektóre wady są nie do zaakceptowania (indywidualnie do sprawy podchodząc, bo jakieś męczennice zawsze się pewnie znajdą), ale moje pytanie było natury zagajającej, a nie konsumenckiej (jak wybrednego klienta w sklepie) ;-)
            • vijet Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:53
              Za wzrost odpada 50% populacji. Zakładam, że będziesz łaskawa i warunkowo zaakceptujesz jegomościa mierzącego 178 cm. Z tych 50% kolejnych 30-40% odpada za włosy. Za nadwagę leci dalsze 30-40%. Tak więc na podstawie samego wyglądu skreślasz przynajmniej 80% czterdziestalatków, podejrzewam, że w rzeczywistości będzie to około 90%, jako że pewnie przynajmniej połowa z pozostałych panów będzie miała inne niepożądane cechy fizyczne, jak np. nieatrakcyjna twarz. Dalsze wymagania: brak żony/narzeczonej w tym wieku oraz przyzwoity poziom IQ to również na oko 10% populacji. Statystycznie więc 1 na 100 meżczyzn w wieku 40 lat będzi spełniał tylko Twoje kryteria progowe. Powodzenia.

• tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:05
                Może będę się czepiać, ale chyba przesadzasz. Podałaś następującą kolejność cech: wzrost, włosy, waga, inna nieatrakcyjność, stan cywilny, poziom IQ. I z każda kolejną cechą zmniejszasz prawdopodobieństwo. Dlaczego? Mamy ogólną liczbę potencjalnych partnerów. Powiedzmy że 10 milionów. Każdy ma w/w cechy. Spełnia założenia lub nie. Wg twojej wypowiedzi można wysnuć wniosek że w tym 5 milionów to kurduple. To może być prawda. Kolejna cecha to włosy lub ich brak. Czyli w pozostałych 5 milionach 2,5 milina to łysi. Skąd to założenie? Jeśli wzrost nie jest skorelowany z ilością włosów to wśród niskich współczynnik łysienia powinien być podobny. Czyli połowa mężczyzn w wieku 40 lat jest łysych? Jakoś tego nie zauważyłem. Myślę że zrobiłaś błędne założenie - kolejna cecha nie występuje wśród odrzuconych kandydatów. A to błąd metodologiczny. Myślę że prawdopodobieństwo spotkania samca homo sapiens o powyższych cechach jest o wiele wyższe.
                • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:09
                  "Myślę że prawdopodobieństwo spotkania samca homo sapiens o powyższych cechach jest o wiele wyższe. "

również jestem tego zdania, tym bardziej, ze wcześniejszy partnerzy moi byli w tym mniej więcej wieku i każdy spełniał w/w kryteria. Tylko charakter i nałogi mieli zabójczy dla bliższych relacji
                  • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:11
                    *wcześniejsi
                    *zabójcze
                    (trzeba jednak czytać, co się wysyła) :-)
                  • tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:14
                    To ma i zalety. Przynajmniej wie się na czym się stoi. Człowiek dorosły wiej już co chce w życiu robić, co mu się podoba a co nie. Wystarczy się dobrać dobrze.
    • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:05
      no cóż, im trudniejsza zdobycz, tym cenniejsza, czyż nie? ;-)
      • tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:11
        Dlaczego trudniejsza? W czym objawia się ta trudność? Chyba że pijesz do stanu cywilnego. Bo każdy atrakcyjny powinien mieć właścicielkę warczącą na wszystko co używa tomponów, biega i na drzewo nie ucieka.
        • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:14
          to był żartobliwy komentarz do tych wyliczeń, z którymi już całkiem serio, podobnie zresztą jak Ty, się nie zgodziłam
    • mariuszg2 Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:34
      masz szanse.... dobrze ze tak malo masz wymagan.... polecam mezczyzn parajacych sie zawodem duchownego....zorientowanych seksualnie na mężczyzn oraz psychopatyczych zboczencow....a takze rozwodnikow...
    • nom73 Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:50

> czy myślicie, że mam jakieś szanse, czy pierwsze wymaganie ogranicza je niemal
      > do zera? ;-)

Szanse są, tyle, że oni szukają młodej, ładnej, zgrabnej blondynki z dużymi niebieskimi oczami.
      Jeżeli spełniasz te kryteria to szanse są spore. ;-)
    • six_a Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 15:21
      po co letni? weź takiego, który już wystygł.
    • rasputeen Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 15:26
      cóż... napisz coś o sobie :)
      • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 17:22
        o, piszę - jestem fajna :-)
        • rasputeen Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 17:50
          fajnie, a coś więcej? ;)
          chcesz upolować samca, to zastaw sidła ;P
          • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 19:00
            atrakcyjna :-)
            • rasputeen Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 19:07
              już lepiej...

atrakcyjny ;-)
              teraz Ty
              • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 20:30
                zdrowa ;-)
                • rasputeen Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 20:46
                  zdrowy na ciele i umyśle ;-)
                  • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 21:09
                    a masz stosowne zaświadczenia?? ;-)
                    • leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 21:20
                      Ludzie!A ktos tej biednej kobiecie juz odpisal,czy nadal bedziecie sie pograzac w teoretyzowaniu przez najblizsze 5 miesiecy?
                      • leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 21:21
                        W sensie na majla,bo tutaj to cale zastepy wymadrzajacych sie pédzaja.
                        Wychodze z zalozenia ze sie jednak nic nie stalo,bo inaczej dziewoja przestalaby pisac.
                    • rasputeen Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 22:21
                      priv? :)
    • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 25.03.12, 19:29
      odświeżam :-)
      • leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 25.03.12, 20:56
        Ponad miesiac trwalo zanim dziewcze wrócilo.
        Zatrzymaly interesy?
        • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 25.03.12, 22:57
          Nie interesy, raczej realizm, sceptycyzm i proza życia :-)
          • leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 27.03.12, 09:13
            Rozumiem,rozumiem,Terra.Sceptycyzm czy sie kto zglosi,realizm placenia rachunków oraz proza zycia kiedy nie ma z kim wylezc na spacer :) i to na wiosne.
            A koty miaucza.
      • lopi1 Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 28.03.12, 14:43
        I co, żaden szczupły, wysoki, mądry Miś z burzą włosów na łepetynie się nie zgłosił?
        Bardzo dziwne. Jak tak dalej pójdzie to weźmiesz niskiego, głupiego, z gładką czaszką.
        Mozę być fajnie.
    • za10groszy Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 26.03.12, 18:02
      WITAJ PRZYJACIELU
      Mam dla ciebie propozycję nie do odrzucenia
      Zezy od tego twoje powodzenie w życiu lub jego dalsza wegetacja
      Już ponad 100.000 osób nam zaufało i zrobiło proste zakupy za grosze
      tnij.org/p0ry
      serwis za 10 groszy jest najlepszym tego typu serwisem do zrobienia naprawdę dobrego zakupu za grosze
      w ostatnich aukcjach sprzedano takie produkty jak:
      Telewizor SHARP LC-32LE630 o wartości 1999.00zł za 12.76 zł
      Obiektyw Nikon AF-S 50mm f/1.4g o wartości 1549zł za 3zł
      I wiele innych doskonałych produktów
      Wystarczy kliknąć na podany link zalogować się na stronie i rozkoszować się tanimi zakupami
      tnij.org/p0ry
      jeżeli nie jesteś zainteresowany zakupami roześlij te wiadomość do co najmniej 10 swoich znajomych daj innym szanse poznać lepsze zakupy
      następnie będziesz mógł przystąpić do programu partnerskiego serwisu

• tapatik Dlaczego pierwsze 27.03.12, 21:17
      Dlaczego pierwsze?
      Powiedział bym raczej, że ostatnie.
      Podobno to my jesteśmy wzrokowcami, a tymczasem Ty piszesz głównie o wyglądzie.
    • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.04.12, 17:20
      jeszcze jestem wolna, ale zainteresowani powinni się pospieszyć ;-)
      • leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 29.04.12, 14:21
        Wiesz co?Ja to ci sie dziwie,iz przy twej wybitnej chociaz rzekomej atrakcyjnosci/nie popartej zadnymi dowodami/nikt cie jeszcze nie "upolowal".
        Moze masz w sobie cos takiego co zmusza facetow do oddalenia sie w poplochu po pierwszej randce,mimo ze zewnetrznie to /rzekomo/jestes pierwsza klasa=?
        No bo wymagania wymaganiami,a rzeczywistosc skrzeczy.
        • katareczek Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 21.05.12, 21:36
          Ja też szukam mężczyzny około 40 letniego, wolnego który jest zainteresowany nie tylko seksem ale też rozmową,

i nawet szczególnie wierny nie musi być :-)

pozdrawiam Wszystkich serdecznie,
          • jsgc Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 22.05.12, 15:32
            Witam,
            bardzo zabawny post :) z chęcią z Tobą rozpoczną mailową korespondencję. Jestem przystojnym prawnikiem, 190 cm wzrostu 87 kg wagi, chodzę na siłownię ale nie jestem łysy :)
            Jeżeli zainteresowałem Cię sobą to odpisz, porozmawiamy o ty i o tamtym.

Pozdrawiam!
            • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 24.05.12, 20:00
              pytasz mnie przystojny prawniku o pozwolenie na wysłanie do mnie maila? jeżeli tak, to Ci go niniejszym udzielam, mailowy bajer na poziomie nigdy nie jest zły ;-))
      • jsgc Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 22.05.12, 15:35
        pośpiech jest wskazany tylko w dwóch przypadkach: przy łapaniu much oraz zwalnianiu pracowników..
        • tapatik Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 23.05.12, 21:14
          Kolega nigdy nie miał biegunki?
    • szrott Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 26.05.12, 23:08
      jednego z wspomnianych warunków nie spełniam :D
      • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 27.05.12, 11:55
        podejrzewam że teraz powinnam wykazać się szaloną ciekawością i zapytać który ;-)
    • terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 02.06.12, 18:23
      no i nadeszła trudna sobota czerwcowa, moja uroda ostatnio rozkwitła, a tu planów na wieczór brak, ech ....
      może ktoś chociaż popisze ze mną z pół godzinki? :)
    • wredota_online Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 05.06.12, 00:55
      jak będziesz miała nadwyżkę odezwij się ...moje wymagania sa bardziej minimalistyczne, koniecznie punkt nr 4...i zeby od drugiej w nocy nie ziewał, gdy ja będę jeszcze miała ochotę sie śmiać ;)
    • aniaeasy Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 10.06.12, 16:48
      Kobieto! Zapomnij.
      Nie ma takich, po 40-stce to już same odpadki!
    • weke Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.05.13, 17:02
      znalazlas?
    • maly.jasio tak myslimy 22.05.13, 23:35
      czy pierwsze wymaganie ogranicza je niemal do zera? ;-)

tak myslimy.
      jest deficyt.
    • tomascro Wakacje w Chorwacji? 23.05.13, 22:53
      Tez szukam przyjaciolke z polski na letni romans i nie tylko.. Jesli sie jakas wybiera w moja okolice na wakacje w Chorwacji? A chciala by mnie poznać?...Jestem mily i przystojny wiec dlaczego nie sprobować? Mam 32 lata...Prosze pisać na GG: 24236464 albo na mail: cro80@net.hr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka