terra_incognitaa 19.02.12, 12:04 moje wymagania: brak żony/narzeczonej brak łysiny brak nadwagi brak niedoboru IQ wzrost od 180 cm w górę czy myślicie, że mam jakieś szanse, czy pierwsze wymaganie ogranicza je niemal do zera? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumeo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 12:27 terra_incognitaa napisała: > czy myślicie, że mam jakieś szanse Na razie nic nie myślimy, bo nie napisałaś nic o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 12:48 No właśnie! Pamiętaj że prawdopodobieństwo to jest odwrotnie proporcjonalne do twojego BMI :) A samce z cechami jakie podałaś są w naturze. Sam jestem przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
lospecchio Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 12:44 terra_incognitaa napisała: > moje wymagania: > brak żony/narzeczonej > brak łysiny > brak nadwagi > brak niedoboru IQ [...] A co z innymi brakami? A (notoryczny) brak chęci do założenia rodziny, posiadania dzieci, związania się z kimś na stałe i poważnie, zaakceptujesz? / jest duże prawdopodobienstwo 40-latek może wykazywać taki syndrom/ Albo brak męskich cech, jak odpowiedzielność, mądrość, honor, odwaga? A co jak mu braknie pasji życiowych? Albo radości życia / będzie cyniczny i zblazowany na skutek wczesniejszych niepowodzeń/ ? Albo nie daj Boże bedzie brakowało mu pieniędzy i/lub pracy i/lub własnego mieszkania, zaakceptujesz to jeśli np. warunek nr. 1 będzie spełniony ? Radzę precyzyjniej skonstruować ten anons. ;) A tak serio sama jestem ciekawa, co też panowie odpowiedza na Twoje pytanie. I czy są jeszcze w we wskazanym przedziwle wiekowym, tacy (normalni, nie pychopaci, nie dotknięci uzależnieniami, chorobami umysłowymi), którzy spełniają warunek nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 12:56 Małżeństwo, związek a nawet stado bahorków niczego dziś nie gwarantuje. Dziś zawsze można się rozwieść. Co do kondycji psychicznej czterdziestoletnich kawalerów powiedziałbym że bardziej ryzykowny jest związek z seryjnym rozwodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lospecchio Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:10 tanebo napisał: > Małżeństwo, związek a nawet stado bahorków niczego dziś nie gwarantuje. Dziś za > wsze można się rozwieść. Zgadzam się. /PS - bachorki/ Co do kondycji psychicznej czterdziestoletnich kawaler > ów powiedziałbym że bardziej ryzykowny jest związek z seryjnym rozwodnikiem. Też się zgadzam. A dlaczego Ty się jeszcze nie ożeniłeś , Tanebo? Masz zamiar. Masz kogoś? Szukasz kogoś? Można wiedzieć? Oczywiście nie chodzi mi o to bys tu podawał jakieś dokładne szczegóły życiorysu, żeby była jasność. Tak ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:46 Dlaczego nie jestem w związku długo terminowym? Nie jestem przystojny a mam wymagania. I nie rozdzieram szmat z tego powodu. Są ludzie którzy szukają potwierdzenia swej wartości w cudzych oczach (czyli w oczach partnera) i są którzy szukają własnej wartości w sobie. Zawsze dziwili mnie ludzie którzy nie będąc w związku czuli się "gorsi", "wybrakowani". Odpowiedz Link Zgłoś
lospecchio Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 16:02 tanebo napisał: > Dlaczego nie jestem w związku długo terminowym? Nie jestem przystojny a mam wym > agania. I nie rozdzieram szmat z tego powodu. Są ludzie którzy szukają potwierd > zenia swej wartości w cudzych oczach (czyli w oczach partnera) i są którzy szuk > ają własnej wartości w sobie. Zawsze dziwili mnie ludzie którzy nie będąc w zwi > ązku czuli się "gorsi", "wybrakowani". Rozumiem. Masz rację. I właściwie nawet się trochę dziwię, że facet z tak mądrym podejściem do życia jest tak długo sam. A może to Twoje "wymagnia" są nazbyt wysokie, nierealne ? - że jeszcze podrążeę temat. ;) >Zawsze dziwili mnie ludzie którzy nie będąc w zwi ązku czuli się "gorsi", "wybrakowani". IMO To są ludzie z wielkimi kompleksami, niedowartościowami. Odpowiedz Link Zgłoś
karol-wa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 03.07.14, 02:15 Jestem mężczyzną po 40 i mogę powiedzieć że znalezienie normalnego faceta spełniającego wszystkie twoje wymagania jest niewykonalne . Możesz liczyć jedynie na facetów nienadających się do jakiegokolwiek związku z kobietą ,bez potrzeb seksualnych . Jaki normalny facet by tyle wytrzymał bez kobiety . Znajdziesz jedynie takiego co idzie na łatwiznę na godziny od którego z pewnością nie doczekasz się choćby kwiatka . Jestem Facetem już dojrzałym więc dobrze wiem że większość z nas to tak nielubiani egoiści . Oni jednak znajdują swoje kochające kobiety .Ta pogardza cecha charakteru ma jednak jakieś zalety pozwalające utrzymać związek .Życzę Ci szczęścia w poszukiwaniu . Podążaj wybraną droga jak Cię coś przewróci wstań i idź dalej .To jest zasada której staram się trzymać i tobie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ktm-a Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:12 znam takiego jednego :)) niczego mu nie brak, serio. Ma tylko jedną malutką wadę - nie jest zdolny do bycia wiernym. Co ty na to. Dać Ci namiar ??:P Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:16 BMI mam bardzo korzystne, tzn jeżeli ktoś gustuje w szczupłych, zgrabnych kobietach ;-) te szczegółowe wymagania, które ktoś sprecyzował nie podlegają w tej chwili moim rozważaniom, albowiem miłość "wszystko znosi" czy jak to tam św Paweł pisał ;-) no a serio - przecież zawarcie znajomości nie musi prowadzić od razu do ołtarza, ważne, żeby był zachwyt, emocje, fascynacja Odpowiedz Link Zgłoś
lospecchio Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:22 terra_incognitaa napisała: > BMI mam bardzo korzystne, tzn jeżeli ktoś gustuje w szczupłych, zgrabnych kobie > tach ;-) > > te szczegółowe wymagania, które ktoś sprecyzował nie podlegają w tej chwili moi > m rozważaniom, >albowiem miłość "wszystko znosi" czy jak to tam św Paweł pisał ; -) W teorii tak, w praktyce gorzej z tym. ;) Ale Ty chyba nie jesteś już niedoświadczoną życiowo nastolatką, co? Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:30 No oczywiście, że niektóre wady są nie do zaakceptowania (indywidualnie do sprawy podchodząc, bo jakieś męczennice zawsze się pewnie znajdą), ale moje pytanie było natury zagajającej, a nie konsumenckiej (jak wybrednego klienta w sklepie) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vijet Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 13:53 Za wzrost odpada 50% populacji. Zakładam, że będziesz łaskawa i warunkowo zaakceptujesz jegomościa mierzącego 178 cm. Z tych 50% kolejnych 30-40% odpada za włosy. Za nadwagę leci dalsze 30-40%. Tak więc na podstawie samego wyglądu skreślasz przynajmniej 80% czterdziestalatków, podejrzewam, że w rzeczywistości będzie to około 90%, jako że pewnie przynajmniej połowa z pozostałych panów będzie miała inne niepożądane cechy fizyczne, jak np. nieatrakcyjna twarz. Dalsze wymagania: brak żony/narzeczonej w tym wieku oraz przyzwoity poziom IQ to również na oko 10% populacji. Statystycznie więc 1 na 100 meżczyzn w wieku 40 lat będzi spełniał tylko Twoje kryteria progowe. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:05 Może będę się czepiać, ale chyba przesadzasz. Podałaś następującą kolejność cech: wzrost, włosy, waga, inna nieatrakcyjność, stan cywilny, poziom IQ. I z każda kolejną cechą zmniejszasz prawdopodobieństwo. Dlaczego? Mamy ogólną liczbę potencjalnych partnerów. Powiedzmy że 10 milionów. Każdy ma w/w cechy. Spełnia założenia lub nie. Wg twojej wypowiedzi można wysnuć wniosek że w tym 5 milionów to kurduple. To może być prawda. Kolejna cecha to włosy lub ich brak. Czyli w pozostałych 5 milionach 2,5 milina to łysi. Skąd to założenie? Jeśli wzrost nie jest skorelowany z ilością włosów to wśród niskich współczynnik łysienia powinien być podobny. Czyli połowa mężczyzn w wieku 40 lat jest łysych? Jakoś tego nie zauważyłem. Myślę że zrobiłaś błędne założenie - kolejna cecha nie występuje wśród odrzuconych kandydatów. A to błąd metodologiczny. Myślę że prawdopodobieństwo spotkania samca homo sapiens o powyższych cechach jest o wiele wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:09 "Myślę że prawdopodobieństwo spotkania samca homo sapiens o powyższych cechach jest o wiele wyższe. " również jestem tego zdania, tym bardziej, ze wcześniejszy partnerzy moi byli w tym mniej więcej wieku i każdy spełniał w/w kryteria. Tylko charakter i nałogi mieli zabójczy dla bliższych relacji Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:11 *wcześniejsi *zabójcze (trzeba jednak czytać, co się wysyła) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:14 To ma i zalety. Przynajmniej wie się na czym się stoi. Człowiek dorosły wiej już co chce w życiu robić, co mu się podoba a co nie. Wystarczy się dobrać dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:05 no cóż, im trudniejsza zdobycz, tym cenniejsza, czyż nie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:11 Dlaczego trudniejsza? W czym objawia się ta trudność? Chyba że pijesz do stanu cywilnego. Bo każdy atrakcyjny powinien mieć właścicielkę warczącą na wszystko co używa tomponów, biega i na drzewo nie ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:14 to był żartobliwy komentarz do tych wyliczeń, z którymi już całkiem serio, podobnie zresztą jak Ty, się nie zgodziłam Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:34 masz szanse.... dobrze ze tak malo masz wymagan.... polecam mezczyzn parajacych sie zawodem duchownego....zorientowanych seksualnie na mężczyzn oraz psychopatyczych zboczencow....a takze rozwodnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 14:50 terra_incognitaa napisała: > czy myślicie, że mam jakieś szanse, czy pierwsze wymaganie ogranicza je niemal > do zera? ;-) Szanse są, tyle, że oni szukają młodej, ładnej, zgrabnej blondynki z dużymi niebieskimi oczami. Jeżeli spełniasz te kryteria to szanse są spore. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 15:21 po co letni? weź takiego, który już wystygł. Odpowiedz Link Zgłoś
rasputeen Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 15:26 cóż... napisz coś o sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 17:22 o, piszę - jestem fajna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rasputeen Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 17:50 fajnie, a coś więcej? ;) chcesz upolować samca, to zastaw sidła ;P Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 19:00 atrakcyjna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rasputeen Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 19:07 już lepiej... atrakcyjny ;-) teraz Ty Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 20:30 zdrowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rasputeen Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 20:46 zdrowy na ciele i umyśle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 21:09 a masz stosowne zaświadczenia?? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 21:20 Ludzie!A ktos tej biednej kobiecie juz odpisal,czy nadal bedziecie sie pograzac w teoretyzowaniu przez najblizsze 5 miesiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.02.12, 21:21 W sensie na majla,bo tutaj to cale zastepy wymadrzajacych sie pédzaja. Wychodze z zalozenia ze sie jednak nic nie stalo,bo inaczej dziewoja przestalaby pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 25.03.12, 19:29 odświeżam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 25.03.12, 20:56 Ponad miesiac trwalo zanim dziewcze wrócilo. Zatrzymaly interesy? Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 25.03.12, 22:57 Nie interesy, raczej realizm, sceptycyzm i proza życia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 27.03.12, 09:13 Rozumiem,rozumiem,Terra.Sceptycyzm czy sie kto zglosi,realizm placenia rachunków oraz proza zycia kiedy nie ma z kim wylezc na spacer :) i to na wiosne. A koty miaucza. Odpowiedz Link Zgłoś
lopi1 Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 28.03.12, 14:43 I co, żaden szczupły, wysoki, mądry Miś z burzą włosów na łepetynie się nie zgłosił? Bardzo dziwne. Jak tak dalej pójdzie to weźmiesz niskiego, głupiego, z gładką czaszką. Mozę być fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
za10groszy Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 26.03.12, 18:02 WITAJ PRZYJACIELU Mam dla ciebie propozycję nie do odrzucenia Zezy od tego twoje powodzenie w życiu lub jego dalsza wegetacja Już ponad 100.000 osób nam zaufało i zrobiło proste zakupy za grosze tnij.org/p0ry serwis za 10 groszy jest najlepszym tego typu serwisem do zrobienia naprawdę dobrego zakupu za grosze w ostatnich aukcjach sprzedano takie produkty jak: Telewizor SHARP LC-32LE630 o wartości 1999.00zł za 12.76 zł Obiektyw Nikon AF-S 50mm f/1.4g o wartości 1549zł za 3zł I wiele innych doskonałych produktów Wystarczy kliknąć na podany link zalogować się na stronie i rozkoszować się tanimi zakupami tnij.org/p0ry jeżeli nie jesteś zainteresowany zakupami roześlij te wiadomość do co najmniej 10 swoich znajomych daj innym szanse poznać lepsze zakupy następnie będziesz mógł przystąpić do programu partnerskiego serwisu Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Dlaczego pierwsze 27.03.12, 21:17 Dlaczego pierwsze? Powiedział bym raczej, że ostatnie. Podobno to my jesteśmy wzrokowcami, a tymczasem Ty piszesz głównie o wyglądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 19.04.12, 17:20 jeszcze jestem wolna, ale zainteresowani powinni się pospieszyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 29.04.12, 14:21 Wiesz co?Ja to ci sie dziwie,iz przy twej wybitnej chociaz rzekomej atrakcyjnosci/nie popartej zadnymi dowodami/nikt cie jeszcze nie "upolowal". Moze masz w sobie cos takiego co zmusza facetow do oddalenia sie w poplochu po pierwszej randce,mimo ze zewnetrznie to /rzekomo/jestes pierwsza klasa=? No bo wymagania wymaganiami,a rzeczywistosc skrzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
katareczek Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 21.05.12, 21:36 Ja też szukam mężczyzny około 40 letniego, wolnego który jest zainteresowany nie tylko seksem ale też rozmową, i nawet szczególnie wierny nie musi być :-) pozdrawiam Wszystkich serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
jsgc Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 22.05.12, 15:32 Witam, bardzo zabawny post :) z chęcią z Tobą rozpoczną mailową korespondencję. Jestem przystojnym prawnikiem, 190 cm wzrostu 87 kg wagi, chodzę na siłownię ale nie jestem łysy :) Jeżeli zainteresowałem Cię sobą to odpisz, porozmawiamy o ty i o tamtym. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 24.05.12, 20:00 pytasz mnie przystojny prawniku o pozwolenie na wysłanie do mnie maila? jeżeli tak, to Ci go niniejszym udzielam, mailowy bajer na poziomie nigdy nie jest zły ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jsgc Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 22.05.12, 15:35 pośpiech jest wskazany tylko w dwóch przypadkach: przy łapaniu much oraz zwalnianiu pracowników.. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 23.05.12, 21:14 Kolega nigdy nie miał biegunki? Odpowiedz Link Zgłoś
szrott Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 26.05.12, 23:08 jednego z wspomnianych warunków nie spełniam :D Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 27.05.12, 11:55 podejrzewam że teraz powinnam wykazać się szaloną ciekawością i zapytać który ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
terra_incognitaa Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 02.06.12, 18:23 no i nadeszła trudna sobota czerwcowa, moja uroda ostatnio rozkwitła, a tu planów na wieczór brak, ech .... może ktoś chociaż popisze ze mną z pół godzinki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wredota_online Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 05.06.12, 00:55 jak będziesz miała nadwyżkę odezwij się ...moje wymagania sa bardziej minimalistyczne, koniecznie punkt nr 4...i zeby od drugiej w nocy nie ziewał, gdy ja będę jeszcze miała ochotę sie śmiać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaeasy Re: szukam mężczyzny około 40 letniego 10.06.12, 16:48 Kobieto! Zapomnij. Nie ma takich, po 40-stce to już same odpadki! Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio tak myslimy 22.05.13, 23:35 terra_incognitaa napisała: czy pierwsze wymaganie ogranicza je niemal do zera? ;-) tak myslimy. jest deficyt. Odpowiedz Link Zgłoś
tomascro Wakacje w Chorwacji? 23.05.13, 22:53 Tez szukam przyjaciolke z polski na letni romans i nie tylko.. Jesli sie jakas wybiera w moja okolice na wakacje w Chorwacji? A chciala by mnie poznać?...Jestem mily i przystojny wiec dlaczego nie sprobować? Mam 32 lata...Prosze pisać na GG: 24236464 albo na mail: cro80@net.hr Odpowiedz Link Zgłoś