x.a 22.03.10, 13:38 Witam, chciałabym zapytać jaki jest 'cennik' ślubu w łukowskich kościołach. Chciałabym wiedzieć czy znacząco różnią się ceny miedzy parafiami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szitsu Re: cennik ślubu 22.03.10, 19:49 Między parafiami w łukowie to raczej nie, na wsiach to już jest jakaś różnieca. W Łukowie naszym kochanym musisz tysiąc zł przygotować;(Zdzierstwo w biały dzień, co? Odpowiedz Link Zgłoś
x.a Re: cennik ślubu 22.03.10, 23:20 właśnie, słyszałam, że nawet ponad 1500 zł w jednej z parafii. Mam nadzieję, że nie w mojej :) Odpowiedz Link Zgłoś
redmirka Re: cennik ślubu 23.03.10, 09:05 ślub kościelny nie jest obowiązkowy, możesz wziąć w USC będziesz miała taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
karinkamaja Re: cennik ślubu 23.03.10, 10:18 oj wiesz, taniej..... Niby tak, ale kościelny - to kościelny. Taka więź sie wywiązuje między ludźmi, której nigdzie nie zdobędziesz. USC tego nie da;) Odpowiedz Link Zgłoś
x.a Re: cennik ślubu 23.03.10, 12:58 ale ja nie chce "taniej", chce po prostu wiedzieć na jaką kwotę się nastawić. W związku ze ślubem jest dużo wydatków, chciałabym to rozplanować. Odpowiedz Link Zgłoś
euzebiusz123 Re: cennik ślubu 26.03.10, 10:10 W parafii Matki Kościoła 600-700 zł dla księdza plus 300 zł opłata w kancelarii za sprawy papierkowe kościelnego i ogranistę. my księdzu daliśmy 650 zł czyli razem 950 zł nas to wyniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
lissaa Re: cennik ślubu 29.03.10, 10:32 ja też jestem zainteresowana tym tematem. Wie ktoś jak to jest w Albercie? Odpowiedz Link Zgłoś
magika82 Re: cennik ślubu 16.04.10, 18:21 a może ktoś wie jak jest w Podwyższeniu? i w ogóle może znajdzie się para, która ma tam ślub 18.06.11 o godz 16? my mamy godzinę później i chętnie podzielimy się kosztami dekoracji kościoła.. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kreol Re: cennik ślubu 11.04.10, 22:26 a co z sukniami? gdzie je kupujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
al-i-babka Re: cennik ślubu 10.06.10, 13:22 Uważajcie na salon Hana&Barbara. Ja niestety tam kupowałam swoją suknię i nie wyobrażacie sobie, co mnie spotkało! Otóż właścicielki oszukały mnie, ze moja suknia właśnie przyjechała i zaprosiły na przymiarkę i poprawki. Gdy dały mi suknię do założenia poczułam proszek do prania... Suknia była stara, z wystawy, tylko wyprana! Tą suknię mi zaczęły upinać do skrócenia itd. Nie mogłam uwierzyć, nie wiedziałam co mam robić. Jak wyszłam z salonu, zadzwoniłam do męża, mąż powiedział o tym teściowej, zadzwoniłam do mamy i wszyscy stwierdziliśmy, ze nie może tak być i we czwórkę wróciliśmy do salonu, że niby moje mamy chcą zobaczyć suknię. Jak ją przymierzyłam zaczęła się dyskusja, że czuć proszek, że suknia nie jest nowa, że na tej z wystawy był widoczny czarny ślad w dokładnie tym samym miejscu, na co właścicielki powiedziały, że widocznie te suknie są znaczone w ten sam sposób i one odprują materiał, żeby wyjąć czarny element... Jednak my obstaliśmy przy swoim i okazało się, że jakieś suknie(w tym akurat w rozmiarze jak dla mnie) jadą do nich i powinny dotrzeć w środę przed moim ślubem (oczywiście to jechała moja!) Po tym incydencie właścicielka dzwoniła do mnie prawie codziennie, żeby mnie informować, za ile suknia będzie u nich. Pierwszą przymiarkę miałam w środę, suknię odebrałam w piątek wieczorem, a ślub w sobotę... Mówię Wam- płakałam jeszcze w piątek, bo nie mogłam uwierzyć co mi się przytrafiło!!! Nie warto zaczynać z oszustami! Omijajcie ten salon szerokim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
videolukow Re: cennik ślubu 31.05.10, 21:05 Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą foto+video na stronie www.videolukow.pl. Miło Nam będzie jeśli przypadną Państu do gustu Nasze prace. Pozdrawiam HD-STUDIO. Odpowiedz Link Zgłoś
forumlukowcity Re: cennik ślubu 31.05.10, 21:19 videolukow napisał: > Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą foto+video na stronie > www.videolukow.pl. Miło Nam będzie jeśli przypadną Państu do gustu > Nasze prace. Pozdrawiam HD-STUDIO. Nie pisz ciągle tego samego w wielu postach po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
hejka16 Re: cennik ślubu 16.06.10, 17:28 Witam wszystkich.Oferuje piękną skrzypcową oprawę muzyczną w kościele na Waszej uroczystośći. Więcej na www.skrzypce.lukow.pl Odpowiedz Link Zgłoś