anowi15 10.07.09, 10:18 Hej!! czy ktoś się z was orientuje jak wygląda sytuacja nad jeziorem Białe (i inne w okolicy), tzn czy można się kąpać, nie śmierdzi, nie ma śniętych ryb??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4freddy Re: jezioro Białe 10.07.09, 14:18 Moi sąsiedzi właśnie wrócili stamtąd. Żyją. Nie wspominali nic o śniętych rybach, ale o całodobowych burdach pijackich i balangach do rana - wczasowiczów. Więcej nie pojadą - mieli wypocząć, a wrócili bardziej zmęczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
bjkor Re: jezioro Białe 11.07.09, 05:01 To może jeszcze ktoś powie jak nad Białką Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_tee Re: jezioro Białe 14.07.09, 00:46 To samo. Tłum napitych i rozdartych na całe gardło szczyli, o 3-4.00 nad ranem. Chociaż nie, nad Białką spokojniej. Ale to co się dzieje nad Białym....tragedia. Chyba, że komuś odpowiada, i nie przeszkadza tabun gnoi, nawalonych jak meserszmity, balangujących 24h/dobę. Poza tym, strach do wody dziecko puścić, bo napita "młodzież" podtapia się dla żartu, wrzuca do wody, skacze sobie z ramion, "bijąc" jednocześnie wszystkich obok.Nie patrzą, że obok dzieciak się chlapie. Z "Białego" zrobiła się pijacka speluna, zaszczane krzaki i obrzygane wszystkie kąty. W skrócie - bydło... brak słów. A kiedyś było tam, tak fajnie. -- Odpowiedz Link Zgłoś
onkelgebels Re: jezioro Białe 14.07.09, 11:30 Tam nigdy nie bylo fajnie...zawsze klimaty byly mocno pasterskie.. I burdy to byly tam zawsze od kiedy pamietam to tam byl syf straszny... Polecam Mazury - sa na tyle duze, ze mozna jeszce spokojnie znalezc w miare odludny kawalek ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_tee Re: jezioro Białe 14.07.09, 13:30 Wiesz, ja pamiętam Białe sprzed 30 lat. Jako małe dziecię jeździłam tam z całą rodziną. Rodzice i wujkowie brali namioty, krzesełka rozkładane, wędki i żarcie - pakowało się wszystko do Malucha i siedzieliśmy tam miesiąc:D Na jakiejś wsi kupowali mleko, chleb i to co potrzebne aby "przetrwać". Robiliśmy codziennie wieczorem ognisko (wtedy nie znano grilla)i piekliśmy jakieś ryby. Pranie suszyło się na żyłce i śmierdziało potem tym dymem :D Dzień i noc siedzieliśmy w tych szuwarach i w lesie, a mama nie bała się, że coś nam się stanie. Pojechałam tam po 20 latach ..i doznałam szoku. Brud, syf, kiła i mogiła. Dosłownie. Wszędzie pijane sikuty, szpan, brak kultury osobistej i hałas jak na dworcu centralnym... Nie wrócę tam, żeby nie zatarły mi się wspomnienia - te dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
1kudlaty Re: jezioro Białe 14.07.09, 14:28 Na pojezierzu łęczyńsko/włodawskim jet sporo fajnych jezior i fajnych miejsc mogę polecić np.jezioro Piaseczno,Krasne,Rogoźnica i tak dalej.Woda czysta i niema takich tłumów. Odpowiedz Link Zgłoś
darek640 Re: jezioro Białe 14.07.09, 20:40 Nigdy więcej białego przecież tam jeżdżą na balety a nie odpoczywać. Polecam Stegnę,Jantar,całą zatokę luzy,ceny umiarkowane,powrotem pojechałem przez mazury też w porządku tylko te komary. Do Włodawy 160 km Stegna 440 km Pisz 210 km Mikołajki 270 km Odpowiedz Link Zgłoś
amadeja Re: jezioro Białe 20.07.09, 15:01 A może jezioro w miejscowości Firlej. Jak ktoś nie wie, to jest miejscowość jak się z Białej jedzie na Lublin. Byłam tam parę lat temu z chrzestną i mi się podobało. Nie wiem jak jest teraz, nie potrafię stwierdzić, ale na jakimś forum tej miejscowości można by było się popytać. A wydaje mi się że odległość to pewnie prawie taka sama jak do Włodawy. Odpowiedz Link Zgłoś