Dodaj do ulubionych

Rozmiar prezerwatywy

10.02.04, 12:07
Obserwuj wątek
    • archiwald4 Re: Rozmiar prezerwatywy 10.02.04, 12:15
      ops! poprzedni post za szybko poszedł. Mam pytanie: Czy prezerwatywy mają
      jakieś rozmiary? Mój partner używa ich niechętnie, bo twierdzi, że w każdej mu
      ciasno i że się "obciera". Nie mam co prawda wielkiego porównania, ale wydaje
      mi się, że nie ma jakiejś nadzwyczajnej wielkości. Może jednak są prezerwatywy,
      które mogą zapewnić mężczyźnie większy komfort?
    • tom_ek78 Re: Rozmiar prezerwatywy 10.02.04, 12:56
      są XL - na pewno wystarczą. prosty test jeśli Twój facet ma członka, który nie
      miesli się w takiej tekturowej rolce od papieru toaletowego, to koniecznie
      rozmiar XL
      mi pewne problemy sprawiały za wąskie prezerwatywy, ktore dość mocno ściskały
      członka. W sumie dużo zależy też od firmy, teraz używam durexow, nakladaja sie
      łatwiej mimo tego, że są podobnego rozmiaru, zwłaszcza podpasowało mi durex
      elite, nawilżone, maja pomagać na suchą pochwę, mi na dodatek łatwiej się
      nakładają, ale zwykle classic też są ok

jak oceniacie inne firmy
      • andrzej7878 Re: Rozmiar prezerwatywy 12.02.04, 17:28
        jakiś czas temu też miałem problem z za ciasnymi prezerwatywami - nie tyle
        małym na długość, co ciasnymi właśnie. Teraz używam RFSU OKEIDO (czarne
        opakowanie), są b dobre, nie ma propblemów z zsuwaniem się, choć są XL.
    • gabi58 Re: Rozmiar prezerwatywy 10.02.04, 15:45
      Radzę także uważać na to, żeby prezerwatywa nie była za duża.
      Ostatnio zdarzyło się nam (mi i memu partnerowi), że w czasie stosunku
      prezerwatywa zsunęła się z członka i została w mojej pochwie. Bardzo się
      ystraszyłam, ale na szczęście udało się ją wyciągnąć. Jest tylko problem,
      ponieważ zorientowaliśmy się, że jej nie ma dopiero po wytrysku. Wię czekamy
      jak zbawienia następnego okresu.
      • procenka Re: Rozmiar prezerwatywy 13.02.04, 01:25
        wieksze (szersze) sa OKEIDO rfsu
        XXl unimilu (trudno je znalezc, przynajmniej u mnie)
        i nowe durexy "EASY ON"
        moj maz jest z nich zadowolony, ja tez :-)
        • sakamil Re: Rozmiar prezerwatywy 13.02.04, 13:51
          Mam powazny problem z wielkością swojego przyrodzenia. Żadna z tych
          przezerwatyw nie pasuje bo mnie ciśnie i błyskawicznie tracę wzwód. Nakładanie
          to koszmar. Problem to mój obwód , który wynosi 18,5cm , długość mam w normie
          20cm. Bez gumki wszystko jest o'key. Moja dziewczyna panicznie boi się ciąży i
          ciągle mi odmawia. Nie chce stosować innych środków. Od 4 miesięcy
          abstynencja ::( Chyba zwariuję. Wykluczony jest również skok w bok bez
          prezerwatywy. Poradzcie gdzie kupić rozmiar z obwodem 18,5cm.
          Pozdr. Kamil
          • grucha5 Re: Rozmiar prezerwatywy 17.02.04, 09:58
            Wiesz Sakamil jestem pod wrażeniem . Zawsze kobiety mówiły mi że mam grubego
            członka (15,5 cm obwodu) ale twój jeśli jest prawdą to co piszesz jest chyba
            rekordowy .
            W leprzych sexshopach są do nabycia trochę większe gumki ale twojego rozmiaru
            producenci raczej nie przewidzieli . Swoją drogą z takim okazem zrobił byś
            karierą w branży erotycznej - taki Paweł Byk mimo przeciętnej postury i urody
            ale długim na 22 cm (jak podają media) przyrodzeniu zrobił już kariere w
            filmach XXX , był nawet ostatnio w "Rozmowach w Toku" . Jak dowodzi ten
            przykład tego typu anomalie czy silikonowe biusty wielkosci melona wciąż
            nieźle się sprzedają .
            Ciekaw jestem jak ty wytrzymujesz bez sexu , bo chyba fracnuski przy tej
            grubości też nie wchodzi w grę ?
            • sakamil Re: Rozmiar prezerwatywy 17.02.04, 11:06
              Na mnie nie robi to wrażenia, wręcz przeciwnie - to kłopot.
              O karierze nie myślałem ale zdecydowanie mi nie pasuje.
              Dzięki za pomysł z sexshopem, też na to wpadłem. Oferowane tam wielkości są też
              zbyt obcisłe a na dodatek im większe tym grubsza guma.
              Francuzki, masz rację jest kiepski bo zbyt płytki - samo zewnętrzne oblizywanie.
              Tylko ręcznie udaje się coś osiągnąć. Tylka pełne wejście najbardziej mnie
              exscytuje.
              PS - może uda się namówić moją dziewczynę na pigułki - już rozmawiałem o tym.
              Poprostu zagroziłem zerwaniem jak się nie zgodzi.
              Cze.
              • kamakama Re: Rozmiar prezerwatywy 17.02.04, 12:08
                Twoja dziewczyna to głupia dupa. Przepraszam jeżeli ktoś poczuł się obrażony.
                Wiele bym dała gdyby mój chłopiec miał taką oręż. Kutasek mojego chłopca ma
                niecałe 16 długości i 10 obwodu. Większość gumek mu spada. Jak jest we mnie to
                go nie czuję w sobie. Wcześniej miałam tylko jednego chłopca z większym i to
                było miodzio. Wchodził tylko główką a ja już odlatywałam.
                Trzymaj się Kamil. W końcu trafisz na godną Ciebie dziewczynę. Swoją drogą
                chciałabym nią być.
                Przesyłam gorące całuski.
                Kama
                • werouni Re: Rozmiar prezerwatywy 17.02.04, 22:01
                  Mysle Kama, że obrazane dziewczyny Kamila nie pomaga mu chyba w rozwiazaniu
                  jego problemu. I nie sadze, zeby ona byla glupia. Poprostu maj aproblem do
                  rozwiazania.
                  Chyba ci nie chodzi o jego dobro tylko o przelecenie go.

pozdr
      • konradkonradkonrad Re: Rozmiar prezerwatywy 15.02.04, 18:29
        Nie pociesze Cię Gabi, ale kobieta która zaszła w ciążę może mieć w wyjątkowych
        wypadkach okres jeszcze przez 2-3 miesiące...Poczytaj literature zamiast czekać
        na "zbawienie" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka