archiwald4 Re: Rozmiar prezerwatywy 10.02.04, 12:15 ops! poprzedni post za szybko poszedł. Mam pytanie: Czy prezerwatywy mają jakieś rozmiary? Mój partner używa ich niechętnie, bo twierdzi, że w każdej mu ciasno i że się "obciera". Nie mam co prawda wielkiego porównania, ale wydaje mi się, że nie ma jakiejś nadzwyczajnej wielkości. Może jednak są prezerwatywy, które mogą zapewnić mężczyźnie większy komfort? Odpowiedz Link Zgłoś
tom_ek78 Re: Rozmiar prezerwatywy 10.02.04, 12:56 są XL - na pewno wystarczą. prosty test jeśli Twój facet ma członka, który nie miesli się w takiej tekturowej rolce od papieru toaletowego, to koniecznie rozmiar XL mi pewne problemy sprawiały za wąskie prezerwatywy, ktore dość mocno ściskały członka. W sumie dużo zależy też od firmy, teraz używam durexow, nakladaja sie łatwiej mimo tego, że są podobnego rozmiaru, zwłaszcza podpasowało mi durex elite, nawilżone, maja pomagać na suchą pochwę, mi na dodatek łatwiej się nakładają, ale zwykle classic też są ok jak oceniacie inne firmy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej7878 Re: Rozmiar prezerwatywy 12.02.04, 17:28 jakiś czas temu też miałem problem z za ciasnymi prezerwatywami - nie tyle małym na długość, co ciasnymi właśnie. Teraz używam RFSU OKEIDO (czarne opakowanie), są b dobre, nie ma propblemów z zsuwaniem się, choć są XL. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi58 Re: Rozmiar prezerwatywy 10.02.04, 15:45 Radzę także uważać na to, żeby prezerwatywa nie była za duża. Ostatnio zdarzyło się nam (mi i memu partnerowi), że w czasie stosunku prezerwatywa zsunęła się z członka i została w mojej pochwie. Bardzo się ystraszyłam, ale na szczęście udało się ją wyciągnąć. Jest tylko problem, ponieważ zorientowaliśmy się, że jej nie ma dopiero po wytrysku. Wię czekamy jak zbawienia następnego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: Rozmiar prezerwatywy 13.02.04, 01:25 wieksze (szersze) sa OKEIDO rfsu XXl unimilu (trudno je znalezc, przynajmniej u mnie) i nowe durexy "EASY ON" moj maz jest z nich zadowolony, ja tez :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sakamil Re: Rozmiar prezerwatywy 13.02.04, 13:51 Mam powazny problem z wielkością swojego przyrodzenia. Żadna z tych przezerwatyw nie pasuje bo mnie ciśnie i błyskawicznie tracę wzwód. Nakładanie to koszmar. Problem to mój obwód , który wynosi 18,5cm , długość mam w normie 20cm. Bez gumki wszystko jest o'key. Moja dziewczyna panicznie boi się ciąży i ciągle mi odmawia. Nie chce stosować innych środków. Od 4 miesięcy abstynencja ::( Chyba zwariuję. Wykluczony jest również skok w bok bez prezerwatywy. Poradzcie gdzie kupić rozmiar z obwodem 18,5cm. Pozdr. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
grucha5 Re: Rozmiar prezerwatywy 17.02.04, 09:58 Wiesz Sakamil jestem pod wrażeniem . Zawsze kobiety mówiły mi że mam grubego członka (15,5 cm obwodu) ale twój jeśli jest prawdą to co piszesz jest chyba rekordowy . W leprzych sexshopach są do nabycia trochę większe gumki ale twojego rozmiaru producenci raczej nie przewidzieli . Swoją drogą z takim okazem zrobił byś karierą w branży erotycznej - taki Paweł Byk mimo przeciętnej postury i urody ale długim na 22 cm (jak podają media) przyrodzeniu zrobił już kariere w filmach XXX , był nawet ostatnio w "Rozmowach w Toku" . Jak dowodzi ten przykład tego typu anomalie czy silikonowe biusty wielkosci melona wciąż nieźle się sprzedają . Ciekaw jestem jak ty wytrzymujesz bez sexu , bo chyba fracnuski przy tej grubości też nie wchodzi w grę ? Odpowiedz Link Zgłoś
sakamil Re: Rozmiar prezerwatywy 17.02.04, 11:06 Na mnie nie robi to wrażenia, wręcz przeciwnie - to kłopot. O karierze nie myślałem ale zdecydowanie mi nie pasuje. Dzięki za pomysł z sexshopem, też na to wpadłem. Oferowane tam wielkości są też zbyt obcisłe a na dodatek im większe tym grubsza guma. Francuzki, masz rację jest kiepski bo zbyt płytki - samo zewnętrzne oblizywanie. Tylko ręcznie udaje się coś osiągnąć. Tylka pełne wejście najbardziej mnie exscytuje. PS - może uda się namówić moją dziewczynę na pigułki - już rozmawiałem o tym. Poprostu zagroziłem zerwaniem jak się nie zgodzi. Cze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamakama Re: Rozmiar prezerwatywy 17.02.04, 12:08 Twoja dziewczyna to głupia dupa. Przepraszam jeżeli ktoś poczuł się obrażony. Wiele bym dała gdyby mój chłopiec miał taką oręż. Kutasek mojego chłopca ma niecałe 16 długości i 10 obwodu. Większość gumek mu spada. Jak jest we mnie to go nie czuję w sobie. Wcześniej miałam tylko jednego chłopca z większym i to było miodzio. Wchodził tylko główką a ja już odlatywałam. Trzymaj się Kamil. W końcu trafisz na godną Ciebie dziewczynę. Swoją drogą chciałabym nią być. Przesyłam gorące całuski. Kama Odpowiedz Link Zgłoś
werouni Re: Rozmiar prezerwatywy 17.02.04, 22:01 Mysle Kama, że obrazane dziewczyny Kamila nie pomaga mu chyba w rozwiazaniu jego problemu. I nie sadze, zeby ona byla glupia. Poprostu maj aproblem do rozwiazania. Chyba ci nie chodzi o jego dobro tylko o przelecenie go. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
konradkonradkonrad Re: Rozmiar prezerwatywy 15.02.04, 18:29 Nie pociesze Cię Gabi, ale kobieta która zaszła w ciążę może mieć w wyjątkowych wypadkach okres jeszcze przez 2-3 miesiące...Poczytaj literature zamiast czekać na "zbawienie" :) Odpowiedz Link Zgłoś