22.10.10, 11:13
Zapraszamy do dyskusji o problemach seksualnych. Nasz ekspert - Michał Lew-Starowicz będzie dostępny do Waszej dyspozycji na forum.

Pytajcie o to, co Was nurtuje - problemy z erekcją, wytryskiem, osiąganiem orgazmu, itd. Żadne tego typu pytanie nie będzie potraktowane jako tabu :)

Do dzieła!
Obserwuj wątek
    • Gość: gal Anonim Re: Powitanie IP: *.toya.net.pl 22.10.10, 11:20
      Co zrobić aby przedłużyć stosunek i opóźnić wytrysk?
      • Gość: focus30 Re: Powitanie IP: *.era.pl 22.10.10, 13:08
        Problem przedwczesnego orgazmu u faceta jest troszkę bardziej złożony. Napisz czy zaczynasz współżycie, jakiego rodzaju zaburzenia Ciebie dotyczą. Czy stosunek trwa chwilę, kilka minut, czy po prostu krócej niż byś chciał. Czy problem istniej od inicjacji seksualnej, czy pojawił się później, jeśli tak, to w jakich okolicznościach?
      • michal.lew-starowicz Re: Powitanie 25.10.10, 09:31
        Gość portalu: gal Anonim napisał(a):

> Co zrobić aby przedłużyć stosunek i opóźnić wytrysk?

Z treści pytania wnioskuję, że cierpi Pan na tzw. przedwczesny wytrysk, czyli występujący przed penetracją, w jej trakcie lub po krótkim czasie trwania stosunku (zwykle kilka – kilkanaście ruchów w pochwie). Wytrysk przedwczesny należy do najczęstszych zaburzeń seksualnych wśród mężczyzn (ponad 30% populacji). Może być uwarunkowany zarówno czynnikami psychicznymi, jak i somatycznymi (np. neurofizjologicznymi – związanymi z działaniem neuroprzekaźników, nadwrażliwością żołędzi członka na bodźce), dlatego konieczne jest badanie przez specjalistę.

W zależności od przyczyn stosuje się leczenie farmakologiczne, zabiegowe (korekta wad anatomicznych), metody treningowe lub psychoterapię.

W celu przeprowadzenia diagnostyki i ustalenia optymalnej dla Pana formy terapii proponuję zgłosić się do lekarza seksuologa.

• Gość: hmm seks a relacje IP: 82.177.11.* 22.10.10, 11:37
      Witam,

Mam pytanie dotyczące kobiet i kontaktów seksulanych z nie-partnerami stałymi, tylko z długo- krótko terminowymi "kochankami". Dokładnie interesuje mnie wpływ takiego zachowania na psychikę kobiety i jej przyszłe relacje z mężczyznami. Jakie mogą być ewentualne skutki natury psychologicznej, (oczywiście każdy człowiekjest inny)? Czy jest zdolna do monogamicznego związku, zaangażowania się w jednego człowieka? Dodam, że kobieta ta już ma problemy z zaangażowaniem się emocjonalnym, mimo że jest wrazliwą osobą.

Dziękuję.
      • michal.lew-starowicz Re: seks a relacje 25.10.10, 09:32
        Tak krótka forma odpowiedzi nie pozwala na pełne rozwinięcie problemu, o który Pan pyta. Kluczowe jest odpowiedzenie na pytanie, czemu rzeczona kobieta wchodziła w krótkie relacje z mężczyznami lub też czemu przerywała je tak wcześnie? Może to wynikać z jej osobowości i trudności formowania bliskich relacji, niedopasowania w kolejnych związkach, jak i preferencji do częstej zmiany partnerów seksualnych (promiskuityzm). Wpływ takiego funkcjonowania na psychikę jest w znacznej mierze zindywidualizowany, jednak jeszcze bardziej istotne są cechy osobowości, które predysponują do takich właśnie relacji. Nie mogę wypowiedzieć się na temat osobowości i motywacji nieznanej sobie osoby. Ogólnie można powiedzieć, że prawdopodobieństwo stabilnego zaangażowania emocjonalnego i stworzenia stałego związku przez taką kobietę jest niższe niż w przypadku kobiety uwarunkowanej na długotrwałe relacje monogamiczne.
        • menk.a Re: seks a relacje 27.10.10, 14:54
          Ogólnie można powiedzieć
          > , że prawdopodobieństwo stabilnego zaangażowania emocjonalnego i stworzenia sta
          > łego związku przez taką kobietę jest niższe niż w przypadku kobiety uwarunkowan
          > ej na długotrwałe relacje monogamiczne.

Może to wynikać z jej podświadomości. Ze schematów, jakich nauczyła się w dzieciństwie, z nieumiejętności odczuwania bliskości, poczucia zagrożenia lub niepewności w sytuacji bliskości i więzi. Niekoniecznie ze złej woli.;)
    • Gość: ... Masturbacja IP: *.chello.pl 27.10.10, 17:26
      Witam
      Czy przezroczysta wydzielina z odbytu podczas masturbacji to coś normalnego czy to jakaś choroba?
      • Gość: Anonim Re: Masturbacja IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.14, 01:45
        to jest normalne
    • Gość: martynaniepewna Re: Powitanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 18:59

bylabym bardzo wdzięczona panu jeśli byłby pan tak mily i pod na moj dzijeszy wątek;]
      z góry dziękuje
    • malkl Zanikające podniecenie dziewczyny 15.06.14, 23:13
      Witam
      Mam z moją dziewczyną taki problem, że podczas kiedy jesteśmy w łóżku i schodzę ręką niżej dotykając ja pod majtkami strasznie mocno reaguje ( pozytywnie, podoba jej się) jednak po kilku minutach mniej więcej ok 2 min przestaje na cokolwiek reagować, mówi że potem nic ją już nie rusza chociaż dalej jest "wilgotna". Nie wiem czym to jest spowodowane, czy ona w tak krótkim czasie dochodzi czy nie wiem co. Dodam tylko, że zaczynamy dopiero jest to może nasz ok 15 raz. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka