IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 18:52
Żona kolegi ma romans z ich wspólnym znajomym, nie wiem jak i czy w ogóle mam mu to powiedzieć.On niczego się nie domyśla,mają małe dzieci i niby jest wszystko ok.Już zaczyna być głośno,żona tego "dobrego znajomego"zaczyna się czegoś domyślać,próbuje mnie "ciągnąć" za język,ale ja nie chcę być tym "złym" od którego wszystko wyjdzie.
Obserwuj wątek
    • labadine Re: Zdrada 12.01.11, 19:28
      Lepiej zajmij sie drutami bo zima jeszcze nie skonczona...
    • moonogamistka Re: Zdrada 12.01.11, 19:34
      Nie wiesz, nie rozmiesz, nie znasz sie ;) Nie mow za cholere:) Nie wtracaj sie:) Chyba, ze to najlepsza przyjaciolka:)
    • ewa.zeromska Re: Zdrada 12.01.11, 19:39
      Jest tak. Jakaś pani ma romans z jakimś panem. Tyle rozumiem, natomiast nie rozumiem, z kim ty jesteś związana?
      Jeśli jestes w bliskich stosunkach z tą panią lub z tym panem, to możesz z którymś z nich ewentualnie pogadać. Natomiast nie radzę ci "uprzejmie donosić" współmałżonkom.
      To nie jest twoja sprawa.
      Czworo dorosłych ludzi uwikłało się w pewien nieciekawy układ. Ktoś wie, ktoś nie wie, ale się domyśla.........
      Jaką rolę ty chcesz spełnić?
      To i tak pewnie się wyda, jak więksośc romansów, ale to zainteresowane strony będą musiały się z tym zmóc.
      Ja wiem, że to cię ciekawi, oburza, kogoś ci żal, na kogoś jesteś zła. Rozumiem, ale to są twoje emocje.
      Bywają sytuacje, że trzeba się wtrącić bezwzglednie. Bicie, znęcanie się, brak dbalości o dzieci, wszelka przemoc. Czasami trzeba pomóc ludziom w chorobie, żałobie, wtedy gdy sobie nie radzą, kiedy są pogubieni, samotni. Wtedy, tak!
      Ale tu odegrałabyś rolę kogoś, kto 'uprzejmie donosi".
      To nie jest dobra rola.
      Jeśli ta zdradzana żona będzie cię naciskać, poradź jej, zeby porozmawiała z mężem.
      Pozdrawiam
    • xciekawax Re: Zdrada 12.01.11, 19:42
      udawaj glupa. Nic nie mow.

Jestes postawiony w niewygodnej sytuacji, gdyz jezeli powiesz - bedziesz tym zlym- a jezeli nie powiesz, to jezeli kolega dowie sie ze wiedziales ale nie doniosles tez byc moze bedzie na Ciebie zly.

Ale mimo wszystko, trzymaj jezyk za zebami. Mozesz tylko dyskretnie dac jego zonie do zrozumienia ze wiesz, i ze niebawem wszystko wyjdzie, wiec lepiej aby skonczyla to.

Zreszta niedlugo film wychodzi w kinach wlasnie o takiej sytuacji ;)
    • inqa Re: Zdrada 16.01.11, 23:30
      Milcz. Chyba, że to bliscy przyjaciele ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka