flyingdeep_blue 20.08.08, 12:51 Witam, polecam to forum wymianie informacji pomiędzy ludźmi dotkniętymi różnymi skórnymi przypadłościami... Od trądziku po łuszczycę. Jeżeli dermatologia interesuje Cię z przyczyn zawodowych, też czuj się zaproszony. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miki443x Re: choroby skóry... 21.08.08, 21:47 Witam, mam pewien problem, ciagle powracający łupież. Przetestowałem wiele szamponów i bez rezultatu. Może macie jakąś dobrą radę? Będe wdzieczny za pomoc. Odpowiedz Link
horowa Re: choroby skóry... 22.08.08, 07:56 Jeśli masz silne objawy złuszczania, stany zapalne, występuje świąd, albo gdy dochodzi do powstania grubej łuski, czy strupów, to konieczne może być zastosowanie leczenia preparatami przeciwgrzybicznymi i przeciwzapalnymi. Proponuje jednak wizytę u lekarza Odpowiedz Link
miki443x Re: choroby skóry... 24.08.08, 19:03 Już od kilku lat chodzę do różnych lekarzy, głownie w przychodniach NFZ, może trzeba by do jakiejś prywatnej kliniki czy przychodni ??? Odpowiedz Link
rg.mixer Re: choroby skóry... 26.08.08, 14:36 myślę, że w skrajnym przypadku to może być nawet łuszczyca. może warto przejść się do dobrego dermatologa, żeby to wykluczył Odpowiedz Link
marianna.71 Re: choroby skóry... 28.08.08, 09:49 Hi! Dopóki nie ma konkretnej diagnozy postawionej przez dobrego fachowca - dermatologa, to praktycznie te dywagacje i porady niewiele koledze pomogą! W moim przypadku to kilku lekarzy i kilka diagnoz, kazda inna. Niestety, nie moge polecić konkretnego fachowca! Odpowiedz Link
miki443x Re: choroby skóry... 08.09.08, 10:06 Może mi ktos podać adres dobrego dermatologa w Warszawie? Nie chce sie opierać tylko na reklamie w prasie czy innych mediach. Odpowiedz Link
brunet33ka Re: choroby skóry... 14.07.15, 07:18 Witam a ja mam biale pod paznokciem jak sie podrapie i na szyji bialo az syrupek mialam. O to moze byc Odpowiedz Link
track4d AZS 28.04.09, 15:57 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów oraz Alergików! Rozpoczynam badania do pracy magisterskiej nt. AZS u osób dorosłych, którą piszę w Katedrze Psychologii Zdrowia w warszawskiej SWPS. Wszystkie chętne osoby, które cierpią na atopowe zapalenie skóry zapraszam serdecznie do udziału w badaniu, które przygotowałem z pomocą mojej promotor. Badanie polega na wypełnieniu 4 kwestionariuszy, co zajmuje w sumie około 1h. Badanie jest anonimowe. Zapraszam do udział w badaniu wszystkich wszystkie pełnoletnie osoby, które cierpią na atopowe zapalenie skóry. Jeśli ktoś zna osoby chorujące na AZS (znajomi, rodzina), które nie udzielają się na forum – bardzo proszę o przekazanie im informacji o moim badaniu – muszę dotrzeć do, co najmniej 50 osób, które chorują na azs. TERMINY BADANIA Wariant 1: 14/05/09 czwartek, w godzinach 17.00-18.45 (można przyjść w godzinach 17.00-18.00), sala 153, SWPS, ul. Chodakowska 19/31, Warszawa Podaję email kontaktowy – chętnie udzielę wszystkich niezbędnych informacj i odpowiem na pytania: track4demos at gmail.com POZDRAWIAM track4d Odpowiedz Link