Dodaj do ulubionych

problem z orgazmem

IP: 80.50.132.* 18.07.11, 18:56
Witam Pana serdecznie. Chciałabym przedstawić swój problem, dość popularny u kobiet jednak niemniej uciążliwy... Z moim narzeczonym współżyjemy od prawie 3 lat, niezbyt regularnie bo nie mieszkamy ze sobą. Bardzo się kochamy, jest cudownym, wyrozumiałym partnerem, jednakże ja nigdy nie osiągnęłam pełnej satysfakcji... Jedynie po dłuższym czasie prób udało mi się 'dojść' podczas seksu oralnego, dość często tak mnie partner zadawala. Jednak zastanawia mnie czemu się mogę osiągnąć orgazmu podczas tradycyjnego seksu? Dodam, że jako dziecko zaczęłam się szybko masturbować, czy to może też być przyczyną? Sama potrafię w bardzo szybki sposób zadowolić... Jest jeszcze jeden problem... Otóż od jakiegoś czasu czasami (mniej lub gorzej) odczuwam ból podczas stosunku... najczęściej na początku. Mam też ostatnio problemy z wilgotnością... Często jestem podniecona a niestety sucha... Niekiedy ból był bardzo uciążliwy i kompletnie nie było mowy o dalszym współżyciu... Brałam jakiś czas tabletki, w marcu odstawiłam, bo lekarz myślał że one właśnie mogą powodować takie skutki uboczne... Było jakiś czas ok, ale bez fajerwerków i czasami jeszcze jakiś ból odczuwam, sucho też jest jeszcze czasami. Przez to wszystko również spadło mi libido... Rozlegulował mi się totalnie okres... Byłam badana ginekologicznie, miałam robione USG- wszystko jest w porządku niby- lekarz karze czekać. Co Pan radzi? Proszę o pomoc i szybką odpowiedź, z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: mania Re: problem z orgazmem IP: 92.22.59.* 20.07.11, 13:39
      Opisalas typowe problemy wystepujace podczas terapii hormonalnej. Odstaw tabletki i poczekaj, a po paru tygodniach wszystko wroci do normy
      • Gość: joana Re: problem z orgazmem IP: *.xdsl.centertel.pl 26.07.11, 22:54
        cóż za porada, odstaw tabletki i....ciąża i... koniec kłopotu?
      • jolka7-p Re: problem z orgazmem 30.07.11, 22:01
        niech on popracuje nad sobą i nauczy się jak Cię zadowolić? ten kurs na pewno mu w tym pomoże LINK
        • inka650 Re: problem z orgazmem 31.07.11, 15:38
          Spróbujcie lubrykantów. Wowczas tez bólu nie powinno byc. a jesli facet nie moze Cie zaspokoic w inny anizeli oralny sposob to własnie sprobuj poradnika Mistrza Seksu.pl, a raczej twoj facet . tam są porady w jaki sposob zadowolic kobiete
    • michal.lew-starowicz Re: problem z orgazmem 21.07.11, 17:26
      Porusza Pani wiele tematów, na które trudno jest podać jednoznaczną odpowiedź na podstawie tak ogólnych informacji. Uważam, że najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u lekarza seksuologa i szczegółowe omówienie wymienionych problemów ze specjalistą. W nawiązaniu do poruszonych zagadnień mam kilka uwag: masturbacja (o ile nie jest związana z uwarunkowaniem na szczególne formy stymulacji, trudne do powtórzenia podczas zbliżenia z partnerem) nie powoduje występowania trudności z osiąganiem orgazmu przy współżyciu, przeciwnie – wpływa korzystnie na znajomość swojego ciała i reakcji seksualnych. Orgazmów nie dzieli się na bardziej i mniej wartościowe (zwykle cechy przypisywane odpowiednio orgazmom pochwowym i związanym ze stymulacją łechtaczki). Wraz z nabywaniem doświadczeń seksualnych i poszerzaniem świadomości swojej fizjologii, kobieta może wykształcić zdolność przeżywania orgazmu przy różnych formach stymulacji, a więc także przy stosunku pochwowym. Proponuję próbować różnych technik seksualnych (opisanych w wielu poradnikach dostępnych w księgarniach), a także łączyć stosunek pochwowy ze stymulacją łechtaczki (co może być początkowo istotnym ułatwieniem w osiąganiu orgazmu). W przypadku sporadycznie występującej suchości pochwy warto korzystać z żelów nawilżających. Jeżeli jednak problem będzie występował regularnie, należy przeprowadzić odpowiednią diagnostykę.
    • nowaaa13 Re: problem z orgazmem 29.07.11, 21:46
      Chcesz by pożądany przez kobiety- wejdź na mistrzseksu.pl i zobacz jakie to proste..:)
      • the.better.man Re: problem z orgazmem 02.08.11, 23:43
        Orgazm u kobiety wcale nie zależy, aż tak bardzo od umiejętności faceta. Na to, czy kobieta ma orgazm (głównie mam na myśli pochwowy) składają się Jej indywidualne uwarunkowania. Wychowanie, genetyka, tryb życia, pobudliwość układu nerwowego itp. Z własnego doświadczenia wiem, że można leżeć jak kłoda, nic nie robić a kobieta sama dojdzie. Można też za przeproszeniem "piłować" całą noc i nic z tego nie wychodzi. Wszystko zależy od indywidualnych przypadków. Ja obstawiałbym u Ciebie zbyt wysoki poziom prolaktyny. Zrób sobie badania hormonalne. Bo wszystkie objawy, które opisujesz są właśnie bardzo podobne do objawów, które wywołuje zbyt wysoki poziom prolaktyny.
    • pumperka801 Re: problem z orgazmem 03.08.11, 00:12
      mój ma problemy ze mna niesforne.pl mu pomogły i wszystko jest oki, powodzenia:)
      • Gość: Rafał Re: problem z orgazmem IP: *.icpnet.pl 21.03.12, 17:34
        To jest problem, który jest możliwy do rozwiązania :) Podsuń partnerowi darmowy kurs Mistrza Seksu, dzięki niemu nauczy się jak cie zaspakajać i pozna techniki udanego seksu. Wiem co mówię! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka