bonia1985
03.04.16, 11:37
Witajcie, proszę o wypowiedzi osob, ktore cos wiedza na temat takich mozliwych objawow tezyczki.
W wieku lat 18 mialam atak jawnej tezyczki, panika, powykrecane dlone, skurcz stop, az nie moglam ustac na nogach. Wtedy skierowano mnie do endokrynologa i od tamtego czasu lecze sie na nieodczynnosc tarczycy, jestem po czesciowej strumektomii.
Kolejny atak mialam 3 lata temu, duzo stresu w pracy, nie moglam zajsc w ciaze, objawy to dziwne mrowienie i pieczenie twarzy, w roznych miejscach i gula w gardle, neurolog stwierdzil wlasnie tezyczke i zapisal suplementy. Przeszlo szybko i nie drazylam tematu.
Natomiast od dwoch miesiecy mam oprocz pieczenie i mrowienia twarzy mam prawie caly czas zdretwiale stopy i dlonie!!!! Przeraza mnie to, biore magnez, wapn i d3. Czekam na probe tezyczkowa, ale boje sie, że to sm :( wkrecam się, ze mam nieuleczlna straszna chorobe, że mnie sparalizuje i wyladuje na wozku.
Nie wiem skad to dretwienie, stopy i dlonie sa jakby nie moje.
Dodam, ze pol roku temu urodzilam dziecko, jestem bardzo przemeczona i zestresowana nowa sytuacja zyciowa.
Czu ktos mial podobne objawy i stwierdzoną tezyczkę?