hana80 02.12.04, 21:52 mojemu chłopakowi strasznie smierdza stopy (myje czesto,zmienia skarpety stosuje kremy antyprespiracyjne)ale to nic nie pomaga może jakieś zioła sa skuteczne z góry dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: pomoc 03.12.04, 09:37 rozumiem, że przyczyna leży w nadmiernej potliwości. pomaga picie szałwi oraz kąpiele w naparach z niej - niech moczy stopy. na wszelki wypadek niech się też uda do dermatologa, żeby sprawdzić, czy nie ma jakichś grzybów. niech też wypróbuje Stoppot - można kupić w aptece. Odpowiedz Link
deczi Re: pomoc 03.12.04, 12:16 Szałwia, jak pisze Justa, i kora z dębu do moczenia stóp. Działa ściągająco. D. Odpowiedz Link
piterekk8 Re: pomoc 03.12.04, 19:37 to jest problem. ale mozna w prosty sposób zaradzic.W Aptece kup kwasek borny /to jest proszek/ na wieczorem umyte nogi rano przed założeniem skarpet wsypac do nich ten proszek chodzic do wieczora i powtórka przez 3 dni kuracja starczy na 3miesiace za kilka dni po tej kuracji kup PROFTIN-M ZASYPKA DO STÓP rano wsypuj po troszku miedzy palce nog i zakladaj skarpety.Powtarzaj co rano . powodzenia. Odpowiedz Link
piterekk8 Re: pomoc 05.12.04, 12:05 zapomniałem dodac ze buty trzeba zalożyc skórkowe bo noga nie toleruje adidasa i gumowego wiec z nimi pozegnaj sie na zawsze. pozdrawiam Odpowiedz Link
sabba mopze nie tylko na stopy smierdzace 03.12.04, 20:16 ale ogolnie na ladny zapach nog, odkrylam wkladki cynamonowe. Pachna jak sama nazwa wskazuje cynamonem, bardzo intensywnie, tak ze skarpetki i buty tylko tym czuc. Mysle ze na zimowa pore kiedy nosi sie cieple bty szczelnie zamkniete jest w sam raz. Odpowiedz Link
justa_79 Re: mopze nie tylko na stopy smierdzace 06.12.04, 10:44 a gdzie można kupić wkładki cynamonowe? i czy one nie rozgrzewają stóp za bardzo? Odpowiedz Link
sabba cynamon reguluje 06.12.04, 14:16 temperature stop wiec rozgrzewac nie powinien. Ja nosze i nie czuje przyplywow goraca. Ja kupuje moje wkladki w sklepach ze zdrowymi kosmetykami, ale miezskam w Niemczech. W PL nie mam pojecie gdzie cos takiego mozna dostac, ale moze popytac w sklapach ze zdrowa zywnoscia. W tym roku byla jaks obsesja na temat cynamonu, u nas sprzedawali takie klapki nawet... Odpowiedz Link
wicurpix Re: pomoc 04.12.04, 10:11 hana80 napisała: > mojemu chłopakowi strasznie smierdza stopy (myje czesto,zmienia skarpety > stosuje kremy antyprespiracyjne)ale to nic nie pomaga może jakieś zioła sa > skuteczne z góry dziekuje za odpowiedz niemily zapach to tylko efekt czegos bardziej powaznego dlatego nie bagatelizuj tej sprawy!Problem moze byc zupelnie inny jak np.zla przemiana materii.Rzadko problemy skorne objawiaja sie przykrym zapachem.Wszelkie srodki dorazne jak zasypywacze czy antypotowe sprawy dadza efekty krotkotrwale.Ziola moga byc pomocne ale powinnas wiedzie jakich stosowac. Odpowiedz Link
no1teresa Re: pomoc 04.12.04, 12:16 zgadzam sie, ze problem najpewniej lezy wewnatrz, nadmierna potliwosc nog swiadczy o przeciazeniu ukladu wydalniczego (nerek), zapach - o zanieczyszczeniu organizmu wiec trzeba by pomyslec o oczyszczeniu oraz przyjrzec sie sposobowi odzywiania, przede wszystkim, czy nie ma w nim duzych ilosci zimnych, słodzonych napojow, cukru, chemikaliow Odpowiedz Link
utopia7 Re: pomoc 23.01.05, 01:42 Masz racje.Wlasnie wspomnialem o ozonie ktory blyskawicznie rozprawia sie z kazda odmiana grzybicy. Chodzi o masc.Smarowanie 2-3 razy na noc rozwiazuje problem Przy oleju ozonowym moze to byc nawet 5-6 smarowan Odpowiedz Link
utopia7 Re: pomoc 23.01.05, 01:39 Na innym forum "zdrowie" ktos wspomina o oleju ozonowym. Kilka smarowan rozwiazuje calkowicie problem. Blizsze inf na mailu randolf@septenarium.org Odpowiedz Link