Dodaj do ulubionych

Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja)

IP: *.audax.pl 23.09.01, 06:46
Wiem że według wskaźnika...Pearla czyli chodzi oto:
na 100 kobiet stosujących prezerwatywy jako środek
antykoncepcyny w ciąże zaszło 3.
Pytanie czy ta nieskuteczność wynika tylko z pęknięć
i zsunięć prezerwatywy. Czy gdy po stosunku wszystko
wydaje się ok tzn. prezerwatywa cała i nie zsuneła się
może okazać się, że doszło do zapłodnienia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.09.01, 22:12
      Niestety,na własnym przykładzie mogę powiedzieć,że prezerwatywa nie są
      skuteczne!"Dzięki" ich stosowaniu zostałem ojcem.
      Tak więc-uważaj!!!
      Pozdrawiam.
      Mariusz
      • Gość: Anna Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 22:37
        Trzeba uważać na lepkie paluchy! Tam całe mrowie gotowych do zapylenia
        wiciowych stworków. Pan zdejmuje gumę, chwilę później pieści czule szparkę i
        potomstwo gotowe. Tu zaleta tych co wstają i wychodzą , albo zaraz na drugi bok
        i chachu.
        • Gość: Asia Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: *.gpw.com.pl 11.10.01, 14:26
          Chyba nigdy nie stosowałaś prezerwatyw. Mnie zdarzyło się 3 razy pęknięcie i 2
          razy zsunięcie. Przez to musiałam 2 razy łykać Postinor.
          • Gość: Aguś Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: *.*.*.* 11.10.01, 14:40
            A mnie nie! Tylko kupować w aptece i dobre (Durex), a nie jakieś koreańskie.
            • Gość: Asia Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: *.gpw.com.pl 12.10.01, 10:43
              Dwa razy pękł mi durex, mądralo nie kupująca koreańskich prezerwatyw. Życzę ci
              miłej ciąży.
    • andrzej.depko Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) 26.09.01, 08:32
      Te wspomniane trzy ciąże najczęściej wynikają z błędów popełnianych przy
      stosowaniu prezerwatywy. Prezerwatywa czasem zawodzi : bo potrafi się zsunąć (
      przy zanikaniu erekcji lub nieumiejetnym wycofywaniu członka z pochwy ), lub
      pęka w trakcie stosunku ( gdy jest niewłaściwie założona lub złej jakości ),
      przy braku wprawy w zdejmowaniu może dojść do wycieku spermy : podczas
      wycofywania się z pochwy lub na skutek uszkodzenia powierzchni paznokciem ( nie
      zawsze widocznego gołym okiem ) . Z powodu tych wspomnianych wyżej okoliczności
      wskazane jest stosowanie równoczesne z prezerwatywą środka plemnikobójczego
      dopochwowo. Wówczas prawdopodobieństwo uniknięcia niepożądanej ciąży jest pewne.
      • Gość: Monika Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: *.bremultibank.com.pl 11.10.01, 13:40
        Czy prezerwatywy ze srodkiem plemnikobojczym spelniaja role prezerwatywa + krem
        plemnikobojczy? Slyszalam, ze zabezpieczaja wlasnie w przypadku takich bledow.
        z gory dziekuje za odpowiedz
        • Gość: Tom Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: 213.77.14.* 11.10.01, 15:16
          Najbardziej skutecznym środkiem jest picie oranżady....
          zamiast.
          • Gość: Max Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: 158.66.108.* 11.10.01, 15:37
            Chciałby jeszcze dodać, że najlepszą antykoncepcją jest wstrzemięźliwość!
            Halo
            • Gość: g Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: *.002.popsite.net 11.10.01, 16:09
              poza tym polskie prezerwatywy sa 'prokreacyjne',
              i wszystkie cieniutkie. Wielokrotnie mi pekaly,
              albo sperma roztapiala cienka gumke. Po takich
              doswiadczeniach zaczalem przywozic do Polski
              prezerwatywy amerykanskie z grubej skorki.
              Na plyn plemnikobojczy reagujemy z moja
              dziewczyna alergicznie. Ale mycie sie
              zaraz po stosunku niweluje zagrozenie
              zarowno stanu zapalnego, jak i zajscia w ciaze.
              • Gość: Aguś Re: Skuteczność Prezerwatyw (antykoncepcja) IP: *.*.*.* 12.10.01, 08:42
                Gość portalu: g napisał(a):

>Ale mycie sie
                > zaraz po stosunku niweluje zagrozenie
                > zarowno stanu zapalnego, jak i zajscia w ciaze.

Mam nadzieję, że żartujesz, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka