Dodaj do ulubionych

Lasecki chce do Senatu

05.07.11, 08:10
Jak był PiS u władzy, to Lasecki trzymał z PiS-em. Teraz, kiedy PO trzyma władzę, zapałał miłością do PObratymców. Jakoś nie mogę się przekonać do tych, którzy tak ławo zmieniaja przyłbicę i to niezależnie w którym aktualnie obozie politycznym urzędują. Sądzę, że człowiek powinien mieć ugruntowany system wartości, nie podlegajacy koniunkturze a wynikający z głębokich wewnetrznych przekonań. Słowem powinno się żyć tak, żeby dać zarabiać producentom luster.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mark Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.ghnet.pl 05.07.11, 09:14
      Zmiana partii wcale nie musi oznaczać zmiany poglądów czy systemu wartości, a polityka jak wiadomo rządzi się swoimi prawami. Z resztą jak mówi któraś z definicji, polityka to sztuka skutecznego osiągania celów, więc jeśli dzięki działalności pana Laseckiego powstanie gdzieś w regionie np. obwodnica, szkoła, szpital, czy też zostanie odbudowany kolejny zamek, to jest mi na prawdę obojętne z jakiej partii jest pan Lasecki.
      • Gość: krzyś Z Laseckim w średniowiecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 09:35
        Z Laseckim w średniowiecze
        • prosisz_i_masz Re: Z Laseckim w średniowiecze 05.07.11, 09:38
          primo tylko głupiec nie zmienia nigdy poglądów
          secundo jeśli coś chce facet zdziałać to musi trzymać z tymi co na górze
          • Gość: pytek Re: Z Laseckim w średniowiecze IP: *.trustnet.pl 05.07.11, 10:02
            poglady można zmieniać ważne jednak kiedy to się robi. Czy trzymanie zawsze z tymi co na górze to zaleta? A jak na górze znów bedzie PiS albo SLD a może nawet Samoobrona to też bedzie ok?
          • Gość: vox populi Re: Z Laseckim w średniowiecze IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 10:06
            współczuje twoim znajomym, jak masz kasę to się odwiedzacie, jak nie masz to szukasz sobie iinych znajomych... a o co w tym wszystkim chodzi, jak nie o kase Laseckiego? Czy on myśli, że może wszystkich i wszystko kupić... miejsce w senacie na pewno
          • Gość: ziom Re: Z Laseckim w nowe pokolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 10:54
            zgadzam się, niech gość trzyma z tymi co na górze bo łatwiej będzie mu coś zdziałać..

oby tylko nie było z nim tak jak z panią Wiśniewską i tym grubym z PiS, którzy przez partie musieli głosować przeciw poprawką, które były owocne dla Częstochowy i naszego regionu...
            • canaris1 Lasecki 05.07.11, 11:33
              No to pracownicy beda mieć zapiepsz przy kampanii a potem się powie że to młodzi wolontariusze sami za darmo pracowali!!! Ha ha!
              A obietnice? Np obwodnica w Myszkowie? A kto przy zdrowych zmysłach zrobi sobie obwodnice na swoich nieruchomościach?
          • Gość: kibic Re: Z Laseckim w średniowiecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 15:47
            czy Lasecki dorobił się takiej fortuny jako kierowca w dawnym RFN? tak tylko pytam,a że zmienił partię to tylko świadczy o jego moralnym kręgosłupie ,koryto panie dziejku ,koryto
      • Gość: EEE Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 13:11
        Lasecki to niech se zamek wybuduje od podstaw a nie niszczy lokalny krajobraz .... Jak taki dziany to co za problem kupić jakieś malownicze wzgórze i pierdyknąć zameczek ... akurat odbudowa takich ruin jak bobolice i taki sam koszt jak budowa czegoś od podstaw. Zaraz na mnie naskoczą pewno że dobrze zrobił ... a ja uważam że nie bo to było coś fajnego, swojskiego i znanego od lat - a teraz mamy pseudo komercyjne coś co mam Laseckiemu kiesę nabijać ....
        • Gość: Kazik Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.apus-net.pl 05.07.11, 17:09
          Wiesz, powinieneś do PIS-u się zapisać.
          To partia wiecznie niezadowolonych i zazdrosnych o czyjś sukces.
          Tam będziesz się czuł jak w niebie.
          • Gość: EEE Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 18:03
            Człowieku co ma piernik do wiatraka?? .... ja mówię o tym jak odbieram takie pseudorekonstrukcje a ty chrzanisz o polityce ....... logiki tu nie ma w ogóle .... a PIS mam głęboko gdzieś bo oszołomów nie lubie .........
        • Gość: tamtam Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 18:01
          Lasecki to zły człowiek,kasa tego nie zmieni
    • mistral75 Lasecki chce do Senatu 05.07.11, 11:51
      Pan J.L chce powrocic do senatu...

Rzeczywiscie ladniej brzmi ...senator Lasecki wlasciciel zamku Bobolice.

To jest tylko ulamek procenta funkcji.A co z reszta,co z wlasciwa trescia zadania jakie niesie ten niezle oplacany "zawod" parlamentarzysty?

Widac ze wyscigi chartow rozpoczynaja sie na dobre!
      • Gość: Wojt33 Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.ghnet.pl 05.07.11, 11:58
        Co do reszty to już każdy sam oceni, a z perspektywy naszego regionu najważniejsze jest to co udało mu się osiągnąć dla tego regionu. Ja na przykład jestem dumny z tego, że mamy odbudowany Zamek w Bobolicach i, że możemy się nim chwalić.
        • mistral75 Re: Lasecki chce do Senatu 05.07.11, 12:31
          Oczywiscie ze kazdy sam oceni i wybierze,choc warto poczytac wczesniejsze wpisy.
          Osobiscie oddalbym na niego glos w tych wyborach,gdyby by startowal z pozycji kandydata niezaleznego.
          Dziwna zlosliwosc losu?
          A tak mamy powtorke z rozrywki z krajowego podworka.Jeden gosc wpycha sie w uklady zakonserwowanego wewnetrznego ukladu,ktory krzywo patrzy na potencjalne zagrozenie dla swoich ukladow.
          Czy w tym wszystkim widac pozytyw dla interesu miejscowych wyborcow?
          Niby tak,poniewaz konkurencja wyzwala nowa mobilizacje.
          Niestety przypadki partyj politycznych,dobitnie pokazuja ze w ich przypadku liczy sie tylko waski partykularny interes,biznesy i uklady.Problemy wyborcow zatrzymuje sie zaraz po ogloszeniu wyniku wyborow,bo nawet niektorzy elekci spedzaja i swietuja swoje sukcesy wyborcze wybitnie w waskim gronie zausznikow,zatrzaskujac drzwi przed zainteresowana grupa wyborcow.
          • Gość: Wojt33 Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.ghnet.pl 05.07.11, 13:02
            Nie miejmy złudzeń, polityka jest polityką i często niestety tak to u nas wygląda jak piszesz, ale też nie można przez ten pryzmat oceniać z góry człowieka. Powinno się go oceniać po jego własnych zasługach, a co do polityki liczyć na to, że może jemu uda się coś zmienić, a przynajmniej przyczynić do zmiany na lepsze.
            • Gość: bystry Ruszyła maszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 13:33
              i już ziomki z krakowa (*.ghnet.pl) pisują na forum częstochowy co im Pan nakazuje
            • Gość: sceptyk Re: Lasecki chce do Senatu IP: 193.138.241.* 05.07.11, 20:46
              ...a może mimo wszystko zaczyna brakować kasy na utrzymanie
              zameczków-zabawek?
              A i czas odnowić kontakty finansowo-towarzyskie!
      • Gość: tak sobie myślę Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 16:02
        > Rzeczywiscie ladniej brzmi ...senator Lasecki wlasciciel zamku Bobolice.

Jeszcze lepiej brzmi:
        ... senator Lasecki Pan na zamku Bobolice ;-)
        • Gość: igorek Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 17:00
          jak mu brakuje kasy to niech idzie rowy kopać.
    • superbea Krakowian na senatora??? Skandal 05.07.11, 15:34
      No to byłby już skandal, gdyby pan Krakowian, obecny wicestarosta został senatorem. Sto, milion razy wole Laseckiego, ten ma kasę i dla paru groszy się nie zeszmaci,. a co robi Krakowian? Ano nic, siedzi w starostwie za grubą kasę i nic nie robi, jak cały zresztą ten skandaliczny zarząd. Najbiedniejszy powiat, a zarząd największy i najdroższy w okolicy, niemal w całej Polsce. A jakież to są zasługi pana Krakowiana, że miałby zostać senatorem - prywatyzacja szpitala w Blachowni, którą się zajmuje prokuratura? Chce do senatu, żeby uciec od odpowiedzialności za to bagno w Blachowni??????????
      • Gość: ert Re: Krakowian na senatora??? Skandal IP: *.netcominternet.pl 05.07.11, 15:57
        co do Krakowiana,to zawsze był akurat najaktywniejszy w starostwie,
        a Lasecki eweidentnie potrzebuje senatu do załatwiania własnych spraw i aby jeszcze jaśniej świecić. Tyle
      • Gość: gosc Re: Krakowian na senatora??? Skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 16:04
        Lasecki to bardzo dobry kandydat, ma ogromną szansę na wzięcie mandatu.Jest zdecydowanie najlepszy.Jak PO wystawi Krakowiana, to po mandacie, jak Laseckiego mają pewniaka
        • Gość: dr Re: Krakowian na senatora??? Skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 18:26
          pozwolę sobie zacytować generała Andersa : "I faktycznie Panie majorze tak to już jest, że tylko krowa nie zmienia poglądów, natomiast świnia zawsze".
          • Gość: ja Re: Krakowian na senatora??? Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 23:13
            dobrze,że chce!
            • leo-24 Re: Krakowian na senatora??? Skandal 06.07.11, 00:03
              on zwycięży(Lasecki) i będzie senatorem,choć J.K.jest naprawdę lepszy
              • Gość: znajomy królika Re: Krakowian na senatora??? Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 00:15
                Stara prawidłowość socjologiczna. Jak już ma się kasę, to chce się władzy. Jak ma się władzę, to chce się jeszcze więcej kasy.
                • Gość: ja Re: Krakowian na senatora??? Skandal IP: *.play-internet.pl 06.07.11, 07:33
                  Krakowian nie jest w stanie zdobyć mandatu.Jego nazwisko jest znane tylko w najwęższych kręgach powiatu częstochowskiego, mówiąc szczerze, w budynku Starostwa. Lasecki jest osobą bardzo dobrze znaną, bo dobrze się reklamował, a przecież o to w tym wszystkim chodzi. Poukładał się elegancko z Kościołem, tym razem na pewno pokona Ryszkę z PiS i wszystkich pozostałych. Wystawiając Krakowiana ,PO odda mandat albo Ryszce,albo komuś z PSL, a tego chyba nie zrobią, mają brać wszystko,jak leci. Prawdę mówiąc, Lasecki jest dobrze postrzegany, a to,że nie wiąże się już z PiS-em, to tylko jego atut.
                  • Gość: Darek Nie głosujcie na Laseckiego - to nie polityk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 10:42
                    on jedyne co potrafi przez całą kadencję to reklamować się na około i patrzeć jak go ludzie widzą. Nie jest on politykiem tylko narcyzem, a takich nam nie trzeba.
                    • dyziek_o Re: Nie głosujcie na Laseckiego - to nie polityk 06.07.11, 12:18
                      A ja to bym pana Laseckiego "prześwietlił" n.p w temacie skąd u tego gentelmena taka kasa?!
                      Z tego co się orientuję, w Polsce nie można UCZCIWIE - podkreslić, - zarobić takich pieniędzy.
                      Albo trzeba ukraść, albo oszukać urząd skarbowy co w zasadzie na to samo wychodzi.
                      Podejrzewam, że gdyby istniało P.G, - które dziwnym trafem zostało zlikwidowane w pierwszej kolejnosci, - miało by sporo do roboty z tym panem.
                      Najpierw więc, niech pan Lasecki udokumentuje pochodzenie swoich pieniędzy a dopiero później kandyduje.
                      I choć sam senat jest nam potrzebny jak zającowi dzwonek, jeśli już istnieje, niech choć składa się z ludzi o kryształowych sumieniach. Kombinatorów wszelakiego autoramentu mamy pod dostatkiem na ulicach.
                      Dyzio.
                      • Gość: maca Re: Nie głosujcie na Laseckiego - to nie polityk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 17:04
                        teraz mu bliżej do rycha,zbycha i mira oni też potrafią..
      • Gość: dim Re: Krakowian na senatora??? Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 20:41
        precz z lichotą pardon z laseckim
    • angrusz1 Lasecki chce do Senatu 06.07.11, 17:13
      Jeśli pana Laseckiego , któraś z dużych partii po cichu nie poprze to nie ma on szans
      • Gość: Janusz Krakowian Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 18:36
        Dzięki za czasem ciepłe słowa pod moim adresem od niektórych forumowiczów. Prawdą jest, że mam poparcie struktur częstochowskich ale prawdą też jest, że zrezygnowałem z ubiegania się o kandydowanie do senatu. Decyzję swą podtrzymuję a nawet umacniam. Źle bym się czuł na listach wyborczych razem z panią Kluzik Rostkowską. Niech to będzie mój protest przeciwko promowaniu i nagradzaniu ludzi skorych do zdrad. Może to nikogo specjalnie nie obejdzie ale ja golę się co dziennie i dla mnie są to sprawy ważne. A co się tyczy Blachowni to nie tyko prokuratura tam była ale i CBŚ i innych badaj już ponad 40 kontroli i nic. A szpital mimo obcięcia kontraktu o ponad 25% nie przynosi strat. (Parkitka -2,5% MSZ -2,3%) Po prostu trzeba się brać do roboty i tyle a ten co się boi, że chcę się chować za immunitet niech się już nie boi. Ani nie mam takiego zamiaru ani nie mam takiej potrzeby. I jeszcze jedno zdanie. To nie polityka kształtuje ludzie tylko ludzie politykę. Jeśli robić ją będą ludzie przyzwoici to i polityka taka będzie.
        Janusz Krakowian
        • Gość: krzyś Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 20:25
          Oj Janusz,-musisz wrócić do szkoły i nauczyć się na nowo pisać!
          Na senatora nadaje się bardziej moja jałówka niż Ty!
          • Gość: vvvvv Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.54.174.97.tvksmp.pl 06.07.11, 20:28
            Wstyd ,jeszcze mu mało ,hanba
          • Gość: jk Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 21:39
            To idź spać z ta Twoją jałówką do obory i nie obrażaj ludzi. Ja nikogo nie obrażam i podpisuję się swoim nazwiskiem a ty jesteś po prostu zwykłym tchórzem rozładowującym anonimowo swoje frustracje na forum.
            • Gość: Prawda Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 17:08
              gdy senator Lasecki kończył kadencję miał 1 milion zł oszczędności i 9 tysięcy euro. jest właścicielem domu o pow. 2.500 m kw. o wartości 15 milionów zł oraz posiada gruntu rolne ok. 240 ha o wartości (wraz z parkiem maszynowym i etc.) 7,5 milionów zł (dane z jego oświadczenia majątkowego). gdzie Krakowianowi równać się z Laseckim?
              • Gość: Prawda Re: Lasecki chce do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 17:13
                nie to co ma, ale kim jest... a kim? gdy w poprzedniej kadencji był senatorem o czym rozmawiał podczas posiedzeń Senatu?
                1. oświadczenie skierowane do ministra kultury dotyczące rozporządzenia w sprawie prowadzenia prac konserwatorskich, restauratorskich, robót budowlanych, badań konserwatorskich i architektonicznych...
                2. oświadczenie skierowane do marszałka Senatu w sprawie ochrony prywatności parlamentarzystów
                3. oświadczenie skierowane do prezesa Agencji Nieruchomości Rolnych w sprawie prawa pierwokupu
                4. oświadczenie skierowane do ministra rolnictwa w sprawie dopłat bezpośrednich dla polskich rolników
                5. oświadczenie skierowane do ministra kultury w sprawie ratowania zabytków (odpowiedź).
                6. oświadczenie skierowane do sekretarza stanu w Ministerstwie Rozwoju Regionalnego w sprawie ratowania zabytków (odpowiedź).
                • mistral75 Re: Lasecki chce do Senatu 07.07.11, 17:38
                  A jednak wojna!
                  • Gość: gosc Co tam Lasecki,Wrona chce!! IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 21:23
                    Nic gorszego Częstochowy nie czeka,niż znowu wronia intryga na rozbicie prawicy w Częstochowie.Sfrustrowany Wrona i jego promotor ks.Ireneusz robią wszystko,aby PiS przyjął go na listę do sejmu lub do senatu,wszystko jedno gdzie, żeby tylko odebrać głosy PiS-owi.Wieść niesie,że ludzie go nie cierpią i jego przegrana pogrąży tylko PiS w głębokiej żałobie-po utracie mandatów.Jeżeli natomiast Kaczyński przyjmie go do towarzystwa na list PiS, to wtedy dopiero stworzy listę na wielką przegraną. Wrona jest mistrzem zniszczeń,wszystkiego,czego dotknie.
                    • Gość: krzyś Re: Co tam Lasecki,Wrona chce!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 09:54
                      Nic dodać,nic ująć-cała prawda o Wronie i Skubisiu!
                      • Gość: ala Re: Co tam Lasecki,Wrona chce!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 10:55
                        też słyszałam, że Wrona będzie startował z list PIS-u, ale jak będzie niebawem się przekonamy
                        • Gość: oko Wrona do senatu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 11:03
                          Toż to jaja !
                          Ile razy jeszcze temu panu i ks. infułatowi trzeba pokazać czerwoną kartkę ?
                          Może w końcu ktoś wyciągnie na światło dzienne temat zapłaty przez Niedzielę pewnych zobowiązań i chłopcy zajmą się ochroną własnych 4 liter ?
        • Gość: świadomy wyborca .... a do Senatu Lasecki IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 22:50
          Jeśli miał bym oddać głos to tylko na niego. Gość jest świeży i bez brudnych powiązań mafijnych jak cała reszta z Częstochowy.
    • Gość: Kazimierz Pośpieszalski też chce. IP: *.apus-net.pl 09.07.11, 16:13
      Coraz głośniej o Pośpieszalskim, on tylko nie wie co wybrać, Senat czy Sejm.
      Jarek jest za, daje wysokie miejsce na liście.
      Przecież to współtwórca Solidarnych, a urodził się na plebanii św. Barbary.
      • Gość: gość laseckiego brak IP: 77.253.226.* 15.07.11, 08:20
        www.dziennikzachodni.pl/fakty24/426095,trzynastu-kandydatow-do-senatu-zobacz-liste,g,id,t,z.html#material_1
        • Gość: władek Ciekawe gdzie.. IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 18:16
          .. ciemnoto, czy widzisz tam kogo wystawiło PO? Z miasta Częstochowa - Szewiński.. a z powiatów jeszcze nie wystawili (bo jest 2 chętnych) ale to pewne, że wystawią Laseckiego bo nikt inny nie ma szans... a i Szewiński się nieźle zdziwi, jak będzie miał mniej głosów ..
          • Gość: gosc Re: Ciekawe gdzie.. IP: *.play-internet.pl 21.07.11, 05:46
            Szewiński to tylko nazwisko po słynnej matce,nic więcej.Mógłby wreszcie w imię honoru coś dla miasta zrobić,ślizganie się po słynnym nazwisku, to trochę za mało,jak na senatora.
            • Gość: czestochowianin Re: Ciekawe gdzie.. IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 11:15
              właśnie - co Szewiński zrobił dla miasta i regionu? Czy może się czymś pochwalić?

Słuchamy Panie Andrzeju? Jaka owocna była Pana kadencja? Mam nadzieję, że cokolwiek żeś Pan zrobił poza zapraszaniem razem ze Sztolcmanem do swojego biura..
              • Gość: maruda Re: Ciekawe gdzie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 15:50
                Ludzie! Macie strony parlamentarzystów i możecie sami się przekonać, a nie bzdeczyć tu na forum
    • Gość: Wybory 2011 Wydarzenie na FB IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.11, 12:13
      Zapraszamy do wzięcia udziału !!!

www.facebook.com/event.php?eid=258390374182992
      • Gość: ktoś Re: Wydarzenie na FB IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 17:39
        ma duże szanse.
        • Gość: gosc Re: Wydarzenie na FB IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 07:48
          Lasecki ostro uderzył z kampanią w powiaty,wszędzie pełno jego plakatów, bilbordów,chyba jednak powalczy o mandat z Gmitrukiem?
          • Gość: gość Re: Wydarzenie na FB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 07:58
            Ryszka wygra bez plakatu
            • Gość: xxx Re: Wydarzenie na FB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 23:05
              Ryszka nie wygra. Badania wskazują,że Lasecki wchodzi w cuglach.
              • Gość: ela Re: Wydarzenie na FB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 23:44
                "xxx"-ja stawiam,że Ryszka wygra!
                Lasecki,-to żaden polityk!
                • Gość: xxx Re: Wydarzenie na FB IP: *.play-internet.pl 24.10.11, 08:33
                  A jednak wygrał Lasecki i to z wielką przewagą, niestety
                  • Gość: student Re: Wydarzenie na FB IP: *.wip.pcz.pl 24.10.11, 11:17
                    ....z wielką przewagą na szczęście.
    • Gość: bara Lasecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 11:44
      popieram tych co mówią że pan Lasecki poszedł do senatu za kasą ,obiecuje dużo a nic nie zrobił , zameczek powinien sobie zbudować od podstaw i gdzie indziej, zniszczył piękny krajobraz i nikt nie protestował bo ma pieniądze.
      • Gość: @pl Re: Lasecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 22:01
        A ty , oprócz anonimowych wpisów na forum,co zrobiłeś???? Dla kogokolwiek oprócz siebie? I na pewno nie odpowiesz
        • Gość: @ Re: Lasecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 23:32
          i jednego niedouczenego du... mamy z glowy
          • Gość: ja Re: Lasecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 10:38
            gratuluję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka