IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.04.01, 07:34

roponuje na forum przeprowadzic wywiad z p Nowakiem
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Nowak IP: *.penetrator.com.pl 27.04.01, 11:19

> roponuje na forum przeprowadzic wywiad z p Nowakiem

Na Forum to chyba nie bardzo jest sens... ale moze www.chat.pinczow.com ?
      A moze zamiast wywiadu z burmistrzem (ktory ma sie wkrotce pojawic) zrobic chat z
      burmistrzem i Nowakiem (sic!).

Ja jestem ZA (zwlaszcza za chatem) !
      • Gość: NOWAK Re: Nowak IP: *.kielce.ppp.tpnet.pl 29.04.01, 19:10
        Nie mam nic przeciwko, zgadzam sie, o ile oczywiście burmistrz nie bedzie miał
        zastrzeżen. Ostatno nazwał mnie w korespondencji skierownej do redakcji
        zwyrodnialcem. ( to była odpowiedz "zgodna" z prawem prasowym.)
        • Gość: Iza Re: Nowak IP: *.ae.krakow.pl 30.05.01, 15:07
          Po tym co się ostatnio dzieje w Pińczowie , nawet ten portal mnie nie zdziwił.
          Żeby nie było nieporozumień - to ma bardzo negatywny oddźwięk na nasze miesto.
          Przykład ? Kolega z akademika przyniósł mi Wyborczą ,a ja musiałam mu tłumaczyć
          te idiotyczne historie.
          • Gość: NOWAK Re: Nowak IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 22:19
            Szanowna Pani IZO, jak się siedzi w Krakowie i zabardzo niczym nie przejmuje,
            ma jakie takie szanse na prace, to sie potrfi "filozofować". Czy studiując na
            AE w Krakowie, czytała Pani kiedykolwiek statystyki w sprawie bezrobocia?, czy
            próbowała Pani kiedykolwiek cokolwiek zarobić lub stworzyć w Pińczowie?, czy
            widziała Pani ten brud, syf ( zdechłe ryby na zalewie, na krawęznikach osty na
            pół metra wysokości?)- o czym Pani mówi?, czy jako ekonomista akceptuje Pani,
            zeby starosta zamiast 25 zł m kw. płacił ca 70 zł?, bo ja nie. Ile płaci Pani
            podatku ( PIT) dla Pińczowa? bo mój jest wysoki ( mam na mysli 27.6 % dla Gminy)
            Czy mówiąc - idiotytczne historie- myslała pani zeby tego kolegę zaprosić na
            weekend do Pińczowa, aby tu przyjechał i wydał pieniadze- może tak by Pani
            z "czystym" sumieniem zaprosiła pół akademika ( podstawie na moj koszt autokar.
            Jezeli jednak koledzy stwierdzą, ze tu nić nie ma odda mi Pani to samo razy 100
            %. Umowa stoji?
            Gdzie Pani była, co Pani w zyciu widziała?. Łątwo sie mowi jak sie jest w
            Krakowie. Jedno jest pewne - moze Pani zna trochę matematytki, ale z
            propedeutyki, to chyba nie jest Pani najlepsza, skoro nie widzi Pani potrzeby,
            aby ludzie uczestniczyli w zyciu publicznym gminy. Jezeli tak, to zapraszam do
            przeczytania artykułu Jerzego Hausnera ( pani uczelnia)co znaczy miękki kraj
            itd.
            Nadto jezeli Pani mnie posądza o to, ze moje działania są "idiotyczne" to po
            pierwsze nalezy sie przedstawić, a po drugie po takim pomówieniu na forum podać
            mertytoryczny powód, a nie tylko- musiałam tłumaczć.

Oczekuje od Pani odpowiedzi na pytanie- co wg Pani nie jest idiotyczne w
            Pińczowie, albo co powinno się wg Pani zrobić, aby to miasto mogło w koncu się
            rozwijać.
            Uważam, ze jeżli sie Pani nie odważy na podanie konkretnego powodu, to
            proponował bym sie zastanowić nad powodem studiowania na koszt Państwa ( w tym
            moj ). Zakładam bowim, ze studjuje Pani w toku dziennym i przypuszczam, ze i
            internetru używa Pani za darmo ( szkoda ze Pani rówiesnicy z Pinczowa nie mają
            takiej szansy).
            Na koniec proponuje trochę wiecej fatygi w komentowaniu postów.

Zbigniew NOWAK

Czekam na komentarz i propozycje rozwiązania bezrobocia w Pińczowie. Jak sie
            studjuje na tak dobrej uczelni ekonomie, to chyba sie coś Pani juz wie .
            • Gość: pinczow Re: Nowak IP: *.penetrator.com.pl 01.06.01, 10:39
              Widze ze dyskusja rozgorzala na dobre. Ja musze tu dorzucic swoje dwa grosze.

Ja tez mieszkam i studiuje w Krakowie (AGH). I uwazam ze w duzej czesci Nowak
              ma racje. Przychylam sie do jego opinii, a znam juz ta sprawe dosyc dobrze
              mysle ze z obydwu stron.

A jesli chodzi o Pinczow, to mam nadzieje ze cos jeszcze bedzie z tego
              miasteczka. Bardzo go lubie i chcialbym kiedys przyjezdzac z dziecmi na wakacje
              czy na weekend. Ale chcialbym tam wracac do milych miejsc. Obecnie jak
              przyjezdzam na weekend to wlasciwie nie ma tu nic do roboty - zadnych ciekawych
              imprez, cisza w miescie, pusto i glucho.

Mieszkalem w Pinczowie przez 19 lat i pewnie juz przyzwyczailem sie do brudu na
              ulicach bo praktycznie juz go chyba nie zauwazam, ale niestety nad Zalewem to
              sie czuje i tego nie mozna nie zauwazyc. A przeciez Zalew to wspanialem miejsce
              ktorego zazdroszcza nam okoliczne miata. Kiedys lubilem grac nad Zalewem w
              siatkowke plazowa - tu gratulacje dla sekcji siatkowki za stworzenie we wlasnym
              zakresie boiska!!!

A to miasto naprawde mozna 'rozruszac' - przykladem moze byc serwis internetowy
              naszego miasta. Tworzymy go w kilka osob calkowicie spolecznie nie czerpiac z
              tego zadnych zyskow - jest to dla nas przyjemnosc i chec wspomozenia miasta w
              jego rozwou aby nie stal sie Ciemnogrodem. Niestety wszyscy jestesmy juz poza
              Pinczowem i naprawde ciezko jest nam zdobywac aktualne informacje z naszego
              regionu. Ale gdy tylko szuakmy ludzi do pomocy to nikt nie ma czasu - a ja sie
              zastanawiam na co mlodzi ludzie przeznaczaja czas w Pinczowie ??? No ale coz
              moze juz taka jest postawa Polakow - najlepiej ponarzekac a samemu nic nie
              zrobic. Ale zeby nie zaczerniac tak sprawy to musze tu powiedziec cos co
              wkrotce i tak szerzej opisze na www.pinczow.com. A mianowicie znalazly sie
              ostatnio osoby, dzieki ktorym moze nasz serwis ozyje jeszcze bardziej. Chodzi
              mi tu o nauczycielke informatyki z SP3 p. Ale Mazurek (wielkie dzieki !!!!) i
              jej podopiecznych (na razie znam tylko ich przez maila - Kuba i Bartek). Juz
              wkrotce wiecej informacji o tym na www.pinczow.com

Strasznie sie rozpisalem, ale mysle ze nalezy o tym pisac. Moze znajda sie
              wreszcie ludze, ktorzy sa na miejscu (w Pinczowie) i zaczna cos robic
              w 'dobrym' kierunku. Mysle ze dobrym poczatkiem sa dzialania Nowaka, chco
              osobiscie przeprowadzilbym to troche inaczej - no ale byc moze nie znam
              wszystkich szczegolow...

Pozdrawiam,
              Mariusz K.
              • Gość: NOWAK Re: Nowak IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 16:00
                Brawo Panie Kędziora

problemem jest to Pan wyłuszcza. Co do mojej osoby,
                moze ma Pan racje. Jezeli ma Pan jakieś
                zastrzeżenia , sugestje to zaparszam do rozmowy via e-
                mail. Zapewne nie zna Pan wszystkich szczegołów.
                Osobnym problemem jest osobowoość. Jak sie działa w
                grupie, to mozna wszystko wypośrodkować. a tak
                słucham sie własnego sumienia wybierajac z "Dobra i
                Zła" to pierwsze.

Zbigniew NOWAK
                PS nie boje sie zadnej krytyki, podjeme z kazdym
                polemike, byle nie zawierała haseł typu "nawiedzony
                mesjasz"
                może jest idealistą ale nie mesjaszem- wiem co robie i
                wiem ze jest to słuszne i pozyteczne. jezeli odbiega
                od standardów, to oczekuje na wspołprace
        • Gość: Marcin Re: Nowak IP: *.cybernet.krakow.pl 25.08.01, 12:08
          Czy burmistrz Pinczowa wie co to Internet?
      • Gość: Leonid Re: Nowak IP: 213.76.135.* 19.06.01, 19:14
        SLD=KGB
        • Gość: Marcin Re: Nowak IP: *.cybernet.krakow.pl 25.08.01, 12:15
          Szkoda ze w naszym Jedrzejowie nie ma Nowaka :-( Oby to tylko nie byla walka z
          wiatrakami! Ale jedna sprawa - nie mogl Pan wybrac innej partii??? Co jak co,
          ale Samoobrona do rozwoju kraju sie nie przysluzy, a Pan jest chyba wyjatkiem w
          tej partii ze swoimi pogladami i uczciwoscia! Trudny wybor - PO przeciez juz
          rzadzilo i to tylko ''przemalowana'' AWS, ale Samoobrona??? Lepper w
          Sejmie????!!! Pozdrowienia! A czat z burmistrzem Pinczowa - holender, to byloby
          wydarzenie!!! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka