Dodaj do ulubionych

jakiego wybrac lakarza ??? specjalizacja

12.03.04, 11:13
caly czas nawet przad ciaza chodzilam prywatnie do gin-poloznika stwierdzil
ciaze w 3 tyg od zapl. kazal zrobic badania i przyjsc to byl 5/6 tydz i nie
stwierdzil ciazy powiedzial ze to albo puste jajo albo miesniak w te pedy
zadzwonilam do przychodni tam kazali mi przyniesc nowo zrobiony test ciazowy
(chodzilo o hcg) lekarka mloda gin-pol stwierdzila ciaze ale niestety
wrocilam do niej w 10 tyg bo mialam dziwno brazowy sluz przepisala tabl na
podtrzymanie, nie wyslala mnie na usg NIC!!! w 11 tyg wyladowalam w szpitalu
z plamieniem okazalo sie ze plod obumarl tydz temu!!!!!!!! a moze mozna go
bylo uratowac ??? Czekam teraz na wyniki ze szpitala po lyzeczkowaniu i
zastanawiam sie jakiej specjalizacji jest lekarz ktory zajmuje sie kobieta
ktora stracila dziecko i chce byc w ciazy???????
Jestem z trojmiasta Joanna
Obserwuj wątek
    • maretina Re: jakiego wybrac lakarza ??? specjalizacja 12.03.04, 11:21
      najczestrza przyczyna poronien w pierwszym trymestrze sa wady zarodka. jedne sa
      takie, ze zarodek przezyje tylko 2 tygodnie i dostajesz wtedy miesiaczke i
      nawet nie wiesz o ciazy. inne pozwalaja na rozwoj zarodka nawet do 16 tc.
      mi badanie histpatu nic nie dalo, nic nie wyjasnilo. poza tym lekarze sami
      mowili, ze robia to badanie, bo takie sa procedury. ogladali moj pecherzyk z
      zarodkiem, ktory wydalilam i dlatego tak powiedzieli. podobno te, ktore maja
      np. zasniad groniasty to wyjdzie cos w hispacie. ale wady genetyczne zarodka,
      ktore sa najczestrza przyczyna poronien nie sa do wykrycia w takim badaniu.
      jesli chcesz dobrego gina to polecam klinike invicta w gdansku. dr Łukaszuk lub
      dr. Piątkowski.
      kobieta po poronieniu zajmuje sie lekarz ginekolog.
      dr Łukaszuk jest dr n med. robi teraz habiliotacje, oprocz ginekologii ma
      rowniez specjalizacje z endokrynologii, a teraz jeszcze zaczal genetyke.
      dr Piatkowski jest w trakcie finalizacji doktoratu.
      w tej klinice leczy sie z sukcesem naprawde ciezkie przypadki. lekarze sa
      konkretni, przeprowadzaja drobiazgowe badania i wszystkiego pilnuja, nic nie
      puszczaja na zywiol. zatem jesli pojdziesz do nich, to nawet pod ich kontrola
      bedziesz zachodzic w ciaze. zrobia Ci monitoring usg cyklu i powiedza, kiedy
      najlepiej sie przytulacsmile
      pozdrawiam
      • gagat100 Maretina 12.03.04, 12:08
        A gdzie znajduja sie te gabinety?? jaka cena??
        Slyszalas moze cos dobrego o dr Klimaszewskiej na grunwaldzkiej w Hossa ?? albo
        o dr Doering tez ma gabinet w Hossa
        • maretina Re: Maretina 12.03.04, 12:40
          nie slyszalam, bo nie mieszkam w 3miescie. natomiast co do fachowosci tych
          panow moge reczyc. wejdz na forum nieplodnosc i zapytaj co sadza kobiety o tej
          klinice. mysle, ze otrzymasz bardzo pozytywne opinie. niedawno jedna dziewczyna
          skorzystala z mojej rady, jest po pierwszej wizycie u dr Piatkowskiego i wyszla
          bardzo podbudowana i z checia na walke o dzidzie.
          dodam tylko, ze ona miala duzo wiekszy problem od Ciebie, bo stracila
          zaawansowana ciaze po kilku latach staran!
          co do ceny, to nie mam pojecia, ale jak zadzwonisz to na informacji w invikcie
          wszystko wyjasnia. wiem, ze maja tez podpisany kontrakt z nfz, zatem moze cos
          udaloby sie refundowac?
          • gagat100 Re: Maretina 12.03.04, 16:09
            moge prosic adres kliniki i tel ??
    • maretina namiary na invicte 12.03.04, 16:33
      ul. Podwale Grodzkie 2B, 80-895, Gdańsk, 0-58/328-32-38
    • mutantowa Re: jakiego wybrac lakarza ??? specjalizacja 12.03.04, 19:11
      Cześć.Wiesz to ja właśnie zapisałam się ostatnio do Invikty i dr.
      Piątkowskiego. Też bardzo szukałam kogoś kto by się mną zajął, 3 miesiące temu
      urodziłam synka, miał wadę serduszka, wcześniaczek, historia bardzo smutno się
      kończy może ją na tym forum niedługo opiszę. Byłam u 3 lekarzy ale nic nie
      kazali robić , odczekać 3 miesiące i tyle, bezsens zupełnysad dlatego poszłam do
      specjalistycznej kliniki, doktorek bardzo fajny, myśli co by tu z nami począć,
      jakie badania porobić tak aby mieć pewność że wszystko jest już ok, będziemy
      robić i badania hormonów, posiewy bo na pewno są bakterie w kanale szyjki, i
      usg no pewnie wszystko, zastanawiamy się nawet nad badaniami genetycznymi choć
      wada Kubusia była wrodzona, ale wszystko doktorek chce posprawdzać, ja też
      myślę i o wszystko pytam a on odpowiada.
      Wiesz warto wybrac się do nich, oni od tego są , aby pomóc zajść w ciążę i aby
      wszystko było ok juz w ciąży, mają specjalistów od patologii ciąży, z tego co
      mi wiadomo. Za wizytę zapłaciłam 60 zł, to tylko o 10 więcej niż normalnie u
      gina prywatnego, ale tylu się juz rzeczy dowiedziałam, warto było się zapisać,
      bardzo jestem zadowolona. Co do dr. Doeringa to on wykrył wadę Kubusia i
      napewno usg kiedyś jak juz będę w ciąży tez u niego zrobię.
      Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to śmiało, postaram się odpowiedzieć.
      Jedyne co mnie trzyma na nogach to myśl o rodzeństwie Kubusia, bardzo pragnę
      dziecka, ale muszę mieć pewność że zrobiłam wszystko co trzeba, aby historia
      się nie powtórzyła.
      Pozdrawiam Magda
      • gagat100 Invikty 13.03.04, 11:31
        dziekuje za wiesci napewno jestescie juz doswiadczone w szukaniu kliniki-DOBREJ
        wiec napewno po odbiorze wynikow hisp. pojde do niej wlasnie mam nadzieje ze
        zajma sie mna dobrze i tez w przyszlosci bede mogla polecac ja innym!!!!!!!
        Zycze Wam szczescia i samych radosnych chwil !!!!
      • agape76 Re: jakiego wybrac lakarza ??? specjalizacja 14.03.04, 21:07
        Cześć.Jestem tu nowa na tym forum i z uwagą śledzę wszystkie wątki. Dwa
        tygodnie temu poroniłam. Okropna jest ta pustka, którą teraz odczuwam. Ale
        dobrze, ze jest to forum. Już samo przyglądanie się waszym rozmowom bardzo mi
        pomaga. Z uwagą przyglądam się temu wątkowi o Invikcie, bo sama jestem z
        Gdańska. Mam pytanie. Jak u nich wygląda sprawa terminów - jak długo czeka się
        na wizytę i czy zajmują się właśnie takimi jak my, czyli po poronieniach?
        Pytam, bo gdzieś trafiłam na informację, że jest to klinika leczenia
        niepłodności. A ja po tym jak potraktowano mnie w szpitalu (po co ja tam w
        ogóle przyszłam? - bo z takimi pytaniami się spotkałam) mam obawy przed
        pójściem do jakiegokolwiek lekarza.
        Pozdrawiam. Agnieszka.
        • maretina Re: jakiego wybrac lakarza ??? specjalizacja 15.03.04, 08:57
          agape. do invicty czesto ida pary, ktore mialy problemy z zajsciem, albo z
          utrzymaniem ciazy.
          tam bardzo dokladnie monitoruje sie cale cykle miesieczne i caluska ciaze
          robia sporo badan, ale przynajmniej wie sie na czym swiat stoi
          z terminami klopotow nie ma, bo duzo i dlugo pracuja.
          • maretina odnosnie invicty 15.03.04, 09:28
            to jest klinika wspomagania rozrodu, leczenia nieplodnosci i ogolnie: zdrowia
            kobiety.
            pracuja w niej najlepsi specjalisci z 3miasta. dorabia sobie tam nawet szef
            kliniki ginekologii AM.
            jesli bedziecie mialy jakiekolwiek pytania na temat tej kliniki, to moge zebrac
            informacje.
            ja mam zaufanie do tych ludzi. chodze do gina w olsztynie, ale zawsze
            konsultuje sie z kolega z invicty. mam nadzieje, ze teraz zajde i bedzie
            wreszcie ok.
            z tego co wiem moja przyczyna poronien byla prl. teraz z nia walcze lykajac
            bromergon.
            pozdrawiam
            • agape76 Re: pytanie do maretiny 20.04.04, 19:19
              Witaj. Polecałaś mi invictę jakiś czas temu. Dziękuję. Byłam tam dzisiaj, żeby
              się zarejestrować. Właściwie to nie dano mi wyboru. dr. R. Gniadek. Wiem że
              sporo wiesz o tej klinice. Czy słyszałaś coś o tym lekarzu? Panowało tam spore
              zamieszanie w rejestracji, więc nawet nie dopytywałam się o możliwość wizyty u
              innego lekarza (z tych polecanych przez Ciebię). Czy wszyscy lekarze przyjmują
              tam na NFZ (bezpłatnie) - czy tylko wybrani? Z góry dziękuję za jakikolwiek
              odzew. Pozdrawiam. Agnieszka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka