08.02.11, 08:00
Dziewczyny, nie wierze. 9 cykli staran i nic. A teraz w 10 cyklu zwyczajnie wpadka. Nie wiem nawet, kiedy. W gre wchodzi tylko jeden dzien, ale to bylo na poczatku cyklu... Nie kapuje nic. Zrobilam dwa testy. Jeden wczoraj wieczorem i jeden dzis z porannego moczu. Niby wynik ma byc po 3 min. a u mnie w obydwu testach juz po nie calych 30 sekundach dwie grube krechy sie pojawily. Boje sie cholernie. Nie moglam spac dzis w nocy. W tym cyklu tyle rzeczy zrobilam niewlasciwie. Bralam antybiotyk, pilam syrop na kaszel z alkoholem, mialam urodziny i wypilam lampke szampana, potem dostalam prace i znow uczcilismy to lampka wina. Nie spodziewalam sie wcale, ze moge byc w ciazy. W tamtej ciazy tak zdrowo sie odzywialam i aniolek zmarl, a tu? Tak sie boje. A moze to antybiotyki falszuja wynik testow (ostatni antybiotyk wzielam 8 dni temu)? Moze cos takiego wystapic? Chociaz raczej mysle, ze testy nie klamia. Mam straszne objawy ciazowe. Bolace, drazliwe piersi juz od 3 tygodni, ciagniecie w brzuchu, mdlosci, jestem ciagle glodna, ale nic mi nie smakuje, no i to plamienie 6 dni temu. Co ja mam teraz powiedziec pracodawcy? Chce podpisac ta umowe.
Obserwuj wątek
    • aneta79_1979 Gratuluję!!!! 08.02.11, 08:06
      Nie ma co się martwić na zapas.....uszy do góry, pozytywnie myśleć, po cichutku się cieszyć-lub jeśli chcesz to na cały głos...a z pracą to dwie drogi-albo powiesz otwarcie ja się sprawy mają i tutaj pracodawca albo to doceni albo nie albo nic nie powiesz i przynajmniej parę groszy na macierzyńskim dostaniesz..... Kiedy do lekarza idziesz????? Daj znaćsmile
      • kobietka_29 Re: Gratuluję!!!! 08.02.11, 08:15
        U lekarza dostalam wizyte na czwartek. Kurcze, boje sie, bo mam znow te bole w jajniku, jak przy aniolku. Maz tez mi radzi nic pracodawcy nie mowic. Ponad rok czasu szukalam pracy, wiec mam chec nie miec skrupolow. Pracodwacy ich tez wobec nas nie maja. A posada i tak na czas okreslony- na rok wstepnie mialo byc. Maz twierdzi, ze trudno, ze najwyzej mnie zwolnia po pol roku, gdy okres probny sie skonczy. Chyba bede swinia.
        • aneta79_1979 Re: Gratuluję!!!! 08.02.11, 08:17
          a tam od razu świnia..wink....ja bym pewnie nie powiedziała...
          • dzieciusie3 Re: Gratuluję!!!! 08.02.11, 08:47
            Mocno i szczerzę ci gratuluje! To wspaniałe,że jesteś w ciąży.Strach pewnie będzie twoim towarzyszem,ale nie dawaj się mu i jedno o co chcę Cie prosić to nie wchodź na forum i nie wyczytuj różnych postów które cię nie dotyczą i wzbudzają twój niepokój.Trzymam kciuki
    • abi35 Re: wpadka :) 08.02.11, 08:47
      Po pierwsze - gratulacje i trzymam kciuki! smile Co do pracy - spokojnie, podpisz umowę. Ostatecznie bardzo często się dowiadujemy, że jesteśmy w ciąży w drugim miesiącusmile Jak już będziesz mieć 100% pewności, zobaczysz na USG bicie serduszka, wtedy powiedz pracodawcy. W końcu jak piszesz, dla Ciebie to tez zaskoczeniesmile Uszy do góry, Mała i dbaj o siebie, a wszystko inne samo się ułoży, nie jest przecież aż tak ważne jak Ty i maleństwosmile Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia.
      • leesha Re: wpadka :) 08.02.11, 09:35
        Aż mi serce mocniej zabiło smile)))))).
        OGROMNE gratulacje.
        Wspaniała wiadomość.
    • migotka.s Re: wpadka :) 08.02.11, 09:38
      ciesze sie razem z Toba i gratuluje smile Pracodawcy nic bym nie mowiła - mozesz jeszcze o ciazy nie wiedzieć, umowę podpisz a powiesz za jakis czas, koło 12 tc. pracodawca nie moze cie zwolnic gdy jestes w ciazy, wiec nie masz sie czego obawiaćsmile
      • dagmaralodz77 Re: wpadka :) 08.02.11, 10:05
        kobietka... ciesze sie razem z toba... ciekawa jestem jaki syrop kochana piłaś... bo czesto jest tak ze rozrzedzajace syropy wspomagaja sluz i własnie wtedy dochodzi do niespodziewanego zapłodnienia... antybiotykiem sie nie przejmuj... napewno nie zaszkodził a tylko pomógł.... wino czy szampan tez tylko wspomógł krązenie i lepsze ukrwienie macicy... nie denerwuj sie nie wypiłaś tego alkoholu za duzo....
        jestem pracodawca i nieraz stawalismy w sytuacji kiedy dowiadywalismy sie ze dziewczyna jest w ciazy... podpisz umowe i nie mów nic... z gory przeciez nie zakładamy ze pojdziesz od razu na zwolnienie... baaa... by miec zwolnienie platne musisz przepracowac 30 dni... wiec nic sie nie odzywaj idz do pracy jesli tylko stan twoj bedzie na to pozwalał...
        pozdrawiam cie serdecznie.... i GRATULUJE!!!!
        • kahakasurdo Re: wpadka :) 08.02.11, 13:10
          Oj Kochana, jakie miłe wiadomości smile
          Z praca zrób tak, jak dziewczyny piszą. Zresztą nie ona teraz najważniejsza. Trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegało po Twojej myśli.
    • ania-8004 Re: wpadka :) 08.02.11, 13:53
      Gratulacjesmile
      • marioleczka34 Re: wpadka :) 08.02.11, 15:55
        Gratulacje !!! Cudne wiesci, dbaj teraz o siebie i niczym sie nie przejmuj, mnie w 10 tc dopadlo zapalenie oskrzeli, tez bralam antybiotyk i wszystko jest ok a praca, no coz, czasem w zyciu trzeba byc egoistą smile nic teraz nie mów i trzymaj sie mocniutko.
    • minka.b Re: wpadka :) 08.02.11, 17:56
      Gratuluję
      pracą się nie martw, podpisz umowę i powiedź tak jak dziewczyny mówią po 12 tc
    • 88monia Re: wpadka :) 09.02.11, 12:26
      kochana ciesze sie zarazem z toba i gartuluje...czasem tak jest ze jak sie dmucha i chucha to nic nie jest taka jak ma byc...mysle ze teraz Ci sie uda bardz dobrej mysli a alkohol i leki iles tam dni chyba 20 od dnia zaplodnienia nie maja wplywu na malenstwo. zycze zdrowej ciazy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka