Dodaj do ulubionych

Do 3 razy sztuka????

• kahakasurdo Więc... 25.10.11, 17:26
      Jestem!
      Jestem przeszczęśliwa smile Wygląda na to, że będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ big_grin
      Rośnie ślicznie, trudno było pomierzyć, bo ruszała się jak szalona. Mąż był ze mną na usg.
      Waży 400 g, a nie wiem ile mierzy. Wszystkie wymiary w normie. Wiek zgodny z suwaczkiem.
      Fenoterolu mam na razie nie brać, bo nie ma potrzeby. Szyjka prawie 4 cm, zamknięta. Łożysko mam na przedniej ścianie, ale nie przoduje.
      Zastrzyki z Clexanu mam teraz robić co drugi dzień, Duphaston 1×1, Luteina 1×2 – mam wybrać do końca to co mam i koniec.
      • madziulaz Re: Więc... 25.10.11, 18:26
        Bardzo, bardzo się cieszęsmile
        Takie wieści to miód na moje sercesmile
        Kaha..a powiedz mi czy w związku z tym że łozysko masz na przedniej stronie to ruchy odczuwasz slabiej? I od kiedy tak naprawde je czujesz?
        Ja też mam na przedniej ścianie...i oczywiscie dręczę się brakiem ruchów..
        • kahakasurdo Re: Więc... 25.10.11, 18:50
          Nie wydaje mi się, żebym czuła słabiej, czuję dość wyraźnie. Regularnie, codziennie czuję od połowy 19 tc mniej więcej, ale ja się bardzo wsłuchuję.
          • madziulaz Re: Więc... 25.10.11, 19:06
            ok, dzieki za informacje...
            podrąże jeszcze temat...połowa 19 tygodnia..czyli 18 tydzien i 3-4 dni tak?
            wiesz jak to jest...ja tez sie wsłuchuje....tyle że nic nie słysze...
            • kahakasurdo Re: Więc... 25.10.11, 19:39
              Sprawdziłam na 28dni i tak, 18t3d - od tego dnia mam codziennie zapisane ruchy. Ale wiesz, na początku to był 1-2 razy dziennie, teraz dopiero częściej.
              • dagmaralodz77 Re: Więc... 26.10.11, 16:23
                kaha... bardzo ale to bardzo cieszę się!!! Ja przy becie mówiłam ze to DZIEWCZYNA!!! Nadal trzymam kciuki. A dzieć duzy kochana smile
                • guderianka Re: Więc... 26.10.11, 18:19
                  Dziewczyny są super smile Gratuluję i czekam na dalsze wieści smile
                  • aneta79_1979 Super:) 27.10.11, 07:32
                    Madzia teraz Twoja kolejwink a z dziewczynek to są takie wiercipiętybig_grin
                • annika23 Re: Więc... 27.10.11, 09:18
                  Gratulacje dla Ciebie Kaha, a Dagmara jest niezła, doskonale pamiętam jak o tej dziewczynce mówiłasmile
                  BTW Dagmara, jak Ty się czujesz? To już coś k. 30 tyg? Bo chyba byłaś 6 więcej ode mnie w ciąży, nie? Nadal na prochach?
                  • dagmaralodz77 Re: Więc... 27.10.11, 09:48
                    annika23... nadal ćpam wink i tylko dochodzą kolejne zastrzyczki, tableteczki. Mam skończone pełne 30 tygodni. Ale dziewczynki ja za 8 tygodni we czwartek bede o tej porze juz po cesarce smile Hurrraaaaa, ale czas zleciał. Młody wielki, ja 5 kg na plusie. Buziaki.
                    • kahakasurdo Dagmara, nie załamuj mnie... 27.10.11, 10:05
                      5 kg na plusie??? Ja mam już teraz 5 uncertain O masakra.
                      • annika23 Re: Dagmara, nie załamuj mnie... 27.10.11, 10:21
                        No Daga masz mistrza z tą wagą i z tą cesarką za 8 tyg. ach...Czy ja dobrze kumam, że na święta maluch będzie już z Wami?
                        Ja z jednej strony chciałabym, żeby już był ten luty- raczej też mi mój gin. chce zafundować cesarkę, więc pewnie końcówka stycznia - a z drugiej strony jak pomyślę o tych cyckach, kupkach, kolkach to brrr. I weź bądź tu babą, najpierw się starasz, wyliczasz, latasz na bety itp. a potem jak się zbliża do finału, to najlepiej, żeby siedział tam jak najdłużej.
                        Ja mam już 8 kg na plusie i pewnie jeszcze z 8 przywalę- także Kaha nie przejmuj się. Po Kubie 3 m-ce po porodzie ważyłam o 5 kilo mniej niż przed ciążą, więc liczę na cudowny wpływ karmienia piersią.
                        • 1_ania_79 Re: Dagmara, nie załamuj mnie... 27.10.11, 10:39
                          Dagmara, kurcze, 5 kg w 30 tc... no cóż smile ja miałam +5 w 20tc (no ale póki co 26 tc i 6,5 na plusie więc chyba się uspokoiłosmile
                          Kaha - do "zobaczenia" na 28.pl smile
                          • dagmaralodz77 Re: Dagmara, nie załamuj mnie... 27.10.11, 11:23
                            Ja jestem jakaś inna z wagą. Ja juz nawet sie nie chwale ile w pasie mam. Bo wychodzi ze jestem najszczuplejsza a mam najwieksze dziecko smile
                            Dziewczyny waga nie ważna. Dla chcacego nic trudnego, zrzucicie nadmiar kg. Najważniejsze spokojna ciąża i zdrowe dziecko.
                            Annika, ja to sie nie mogę doczekać tej gołej dupiny nawet usranej. Mimo ze przy pierwszym synu miałam olbrzymie problemy z karmieniem to teraz sobie mówię, będzie problem to bede ściągac, są mieszanki. Żadnego męczenia. Laktator, podgrzewacz, sterylizator - wszystko mam.
                            Na ewentualne kolki jestem zabezpieczona. Jestem pozytywnie nastawiona.
                            Cesarkę mam 22 grudnia i 25 grudnia wychodzę ze szpitala. Na pewno bede sie dobrze czuła i bede miała mega spokojne dziecko. smile
                            • annika23 Re: Dagmara, nie załamuj mnie... 27.10.11, 12:03
                              Wow, ale prezent pod choinkę!!! Bankowo będzie grzeczny jak aniołek, mój zresztą teżsmile To ja trzymam kciuki za tego 22 grudniasmile Kurczę to jedynie 2 miechy- Daga, ale zleciało, a niedawno, żeś testowała...
                              Ja to mam tak, że jednego dnia nie mogę się go doczekać, ale chwilę potem wolałabym, żeby jak najdłużej w tym ogromnym brzucholcu siedział, jakby nie patrzeć jedyne 3 miesiące przede mną! Ja laktator, podgrzewacz i inne pierdy też mam, jeszcze z czasów po Kubie. O brak pokarmu się nie martwię, bo zalewa mnie co noc, a mrowienie w piersiach i wycieki są już na porządku dziennym. Gin. tłumaczy, że to przez tę moją PRL, ale twierdzi, że bromka nie ma co podawać, bo można tym narobić więcej szkody, niż pożytku, to się słucham. Pozdr.
                              • dagmaralodz77 Re: Dagmara, nie załamuj mnie... 27.10.11, 12:07
                                annika... mnie kochana zalewało jakies 1,5 miesiaca temu. Nawet sie ucieszyłam ze cyc mi na B wskoczył. No i pewnego pieknego słonecznego dnia okazało sie ze nic nie leci a cycki A smile
                                • annika23 Re: Dagmara, nie załamuj mnie... 27.10.11, 12:28
                                  Wiesz co ja mam teraz gigantyczne DD (normalnie C), ale z Kubolem w ciąży już do końca mnie zalewało i pokarm to miałam jeszcze ze 3 lata po porodzie, choć karmiłam gada do roku. Zobaczymy jak będzie tym razem, tak czy siak ważne jest, że kawał ciąży za nami, a czy cycek czy mieszanka to już mniejsza o to.
    • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 18.11.11, 10:53
      Melduję, że u mnie wszystko ok. Wczoraj byłam na badaniach, m.in. krzywej cukrowej i prawie zeszłam z tego świata. Obrzydlistwo! Prawie zwymiotowałam, ale mam to już za sobą.
      Morfologia, mocz - ok. Glukoza też.
      We wtorek mam wizytę u gin, mam nadzieję, że szyjka ładnie trzyma. Pozdrawiam(y).
      • migotka.s Re: Do 3 razy sztuka???? 18.11.11, 13:24
        Kahakasurdo - bardzo sie ciesze, ze wszystko u CIebie dobrze smile Jestes dla mnie nadzieją !!

ja juz zakupiłam acard - bez konsultacji z lekarzem-ale na razie go nie biore

zastanawiam sie kiedy zaczac....
        • aneta79_1979 Re: Do 3 razy sztuka???? 18.11.11, 17:29
          Kahakasurdo cieszę sie razem z Tobą a za Migotkę.s trzymam kciuki i przesyłam uściski dla Trójki dzielnych Kobieteksmile
          • migotka.s Re: Do 3 razy sztuka???? 19.11.11, 17:50
            Anetko, dzieki za kciuki
            ja mam teraz nowe schizy : boje sie ze po tych zabiegach dostane zrostów, endometriozy i Bóg wie czego jeszcze
            przegrody tez sie zaczęłam bać.... kurcze - moze zrobić sobie to HSG czy jak sie to zwie ?

btw - mówicie, ze przegrode widac na usg w późniejszych tygodniach ciazy - u mnie nie było takich rzeczy w 1. ciazy - usg miałam na przełomie 14 i 15 tygodnia tydzien przed poronieniem - lekarz by sie juz wtedy zorientował??

kahakasurdo sorki, ze tak CI watek zaśmiecam wink

a jak tam Twoje samopoczucie ?
            • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 20.11.11, 10:42
              A zaśmiecaj smile
              A co Ty z tą przegrodą? Skąd Ci to do głowy przyszło?
              Ze zrostami to różnie może być.
              A co do przegrody, u mnie właśnie w tej ciąży wyszło, że mam macicę dwurożną. Może to była przyczyna poronień? Może niepotrzebnie te leki biorę...
              migotko, czy to Ty znalazłaś mnie na 28dni?
              • migotka.s Re: Do 3 razy sztuka???? 20.11.11, 11:30
                tak, znalazlam Cie smile możesz sobie zobaczyc moj jedyny poprowadzony termometrem wykres, gdzie zaciążyłam

co do tej przegrody to po prostu sie zastanawiam - bo w sumie miałam tyle razy robione usg, równiez w ciązy tej 1. i nikt nigdy nie zobaczył - ale poważniejszych badan nie robilam

na forum dla chorych na tarczyce i hashi wiekszosc jednak mowi ze trzeba isc w te leki, ktore Ty masz...
                • dagmaralodz77 Re: Do 3 razy sztuka???? 20.11.11, 16:27
                  migotko... zanim bedziesz brała accard zrób morfologie z płytkami krwi i oznacz czas krzepniecia APTT by wiedziec jaki stan jest bez accardu. Dobrze?
                  • migotka.s Re: Do 3 razy sztuka???? 20.11.11, 18:17
                    juz CI moge powiedziec bo zrobili mi w szpitalu
                    po pierwszy poronieniu APTT wyszło mi 33,4 (norma 26,2-31,2)
                    po drugim 28,6 (26,0-36,0)

a z tej morfologii to co mam podać ? bo jest samymi skrótami

z ciazy - plytki krwi 224 (140-440)
                    ze szpitala 237 (125 - 340)
                  • asiaimaja dagmaralodz 22.11.11, 23:16
                    Dagmaro,
                    zdaje się ze masz coś wspólnego z forum nasza przystan...
                    wysłałam swoje zgłoszenie,ale nie dostałam żadnej odpowiedzi ani pozytywnej ani negatywnej.
                    dlaczego?
                    Asia
                    • dagmaralodz77 Re: dagmaralodz 23.11.11, 19:48
                      asiu... niestety nie mam zadnego zgłoszenia, ale z tego co widza anina juz cie dodała smile pozdrawiam
                      • annika23 Re: dagmaralodz 25.11.11, 08:56
                        Kahaka, sorki, że w Twoim wątkusmile, ale jedynie tu mogę złapać Dagę, zatem jak tam Twoje samopoczucie na miesiąc przed godziną "zero"?
                        Pozdr.
      • guderianka Re: Do 3 razy sztuka???? 29.11.11, 20:01
        Och, cudownie, że Cię mdli winkNiech Cię mdli , wymiotuj, rośnij, przybywaj wink)) świetne wieści smile
        • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 30.11.11, 10:34
          Kogo mdli?
          • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 20.12.11, 13:10
            Hej,
            mam dziś wizytę u gin o 15. Liczę, że zrobi mi usg, bo dawno nie miałam.
            Czuję się różnie, często kłuje mnie brzuch. Kość łonowa boli mnie tak, że ciężko usiedzieć.
            Poza tym doła mam, bo wczoraj zmarł nam dziadek, jutro mamy pogrzeb.
            • annika23 Re: Do 3 razy sztuka???? 21.12.11, 09:02
              Współczucie z powodu śmierci dziadkasad A jak tam po wizycie? Mam nadzieję,że wszystko dobrze? mi tez jest już ciężko jak nie wiem, 12 kg do przodu robi swoje. Pociesza mnie myśl, że w 37 tyg. ma być raczej po wszystkim i będę tulić mojego upragnionego dzidziusia. A tak w ogóle to zdrowych wesołych świątsmile
              • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 21.12.11, 09:28
                Jest tak sobie. Szyjka tylko 27 mm, podobno mam jakieś skurcze. Główka bardzo nisko. Mam leżeć, wstawać tylko do łazienki....Popłakałam sobie wczoraj, boję się, że urodzę za wcześnie sad
                Mała waży 1311 g.
                • aneta79_1979 Re: Do 3 razy sztuka???? 21.12.11, 12:44
                  przykro mi z powodu Dziadka i dbaj o Was Kasiusmile głowa do góry
                  • 1_ania_79 Re: Do 3 razy sztuka???? 21.12.11, 13:41
                    leżenie działa cuda- tylko cierpliwości trzeba i coś na uspokojenie. ja też leżakuję z meliską, musimy dać radę. i poproszę o Agatkę wg terminu 9 marca ... w moje urodziny smile
                    • kari24 Re: Do 3 razy sztuka???? 21.12.11, 18:52
                      Mi również skróciła się szyjka w 29 tc, dostałam fenoterol, isoptin, magnez i miałam bardzo się oszczędzać...tak więc brałam leki i dużo polegiwałam.Urodziłam na koniec 37 tygodnia zdrową, drobną co prawda ( 2700) córeczkę smile Głowa do góry!!! Stosuj się do zaleceń lekarza ,a na pewno wsio będzie ok!!!! Dla pocieszenia dodam, że kilka dni przed porodem byłam na wizycie, szyjki już praktycznie nie miałam, rodziłam tylko 9 godz smile Nie dostałaś fenoterolu skoro masz skurcze?
                      • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 21.12.11, 19:17
                        Nie dostałam, podobno nie ma wskazań póki co. Ja tych skurczy nie czuję. Na razie mam lecieć na nospie.
                        • kahakasurdo po wizycie u gin 17.01.12, 12:07
                          Jest dobrze, tzn. szyjka w takim stanie jak poprzednio. Mała nie jest wcale tak nisko jak mi się wydaje. Nic nie przytyłam od ostatniej wizyty i mam więcej jeść, nawet jak mi się nie chce. Mam leżeć jeszcze 3 tygodnie, a potem mogę sobie odpuścić, mam nadzieję, że szybko zleci. Następna wizyta za 3 a nie 4 tygodnie, wtedy zrobi mi usg, posiew z pochwy. Według niej z moim pęcherzem nie dzieje się nic złego, bo leukocyty w normie.
                          Okazało się, że ona nie pracuje już w Ciechanowie, tylko w Pułtusku i tam mam jechać rodzić. Ciekawe, czy zdążę, bo to ok. 60 km ode mnie…Mam tam jechać na koniec lutego na ktg i obejrzeć sobie oddział. To nowy szpital, sale 2-osobowe.
                          Odliczam 21 dni, żeby w końcu wstać.
                          No i to chyba tyle smile
                          • aneta79_1979 Re: po wizycie u gin 17.01.12, 12:53
                            nareszcie jakieś wiadomości od Wassmile no to odliczamy.....21 i w dółbig_grin
                            • 1_ania_79 Re: po wizycie u gin 20.01.12, 14:44
                              a potem nie będzie chciała Malutka wyjść tak jak mój wink ale lepsze to niż poród przedwczesny.
                              do "zobaczenia" na www.28dni.pl smile
                              • madziulaz Re: po wizycie u gin 21.01.12, 18:30
                                ja też po wizycie, we czwartek mały wazył 1600g
                                szyjka miękka ale trzyma i wszystko pozamykane
                                w takim samym terminie z pierwszym synkiem juz bylam w szpitalu z pęcherzem płodowym wchodzącym do pochwy..
                                teraz mam zgode na krótki wyjazd w góry..po warunkiem że..naszpikuje sie na podróż magnezem, a w góach głownie będe leżec i wdychac górskie powietrze...
                                no i jesli pojawi mi sie uczucie obrzęku to załadować luteine...
                                Ale jest dobrze i tego sie trzymamsmile)
    • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 07.02.12, 11:29
      Dziś wieczorem mam wizytę z usg smile
      Dotrwałam do tego 36 tygodnia, ufff.
      • gulis1 Re: Do 3 razy sztuka???? 07.02.12, 12:02
        Przeczytałam mniej więcej twoją historię...i podniosłaś mnie na duchu, że może być OK! Niedługo zaczynamy ponowne starania o maleństwo, mam nadzieje że tym razem będzie szczęśliwie! Życzę udanego porodu, zdrówko dla Ciebie i maleństwa, daj znać jak maleństwo przyjdzie na świat!
        • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 07.02.12, 12:59
          Dziękuję smile
          Na pewno dam znać, a za Ciebie trzymam kciuki!
          • aneta79_1979 Re: Do 3 razy sztuka???? 07.02.12, 13:41
            No to teraz już czekamy na fotki Agatki....Powodzenia na ostatniej prostejbig_grin
    • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 07.02.12, 20:45
      A więc tak: mała mnie olała i przekręciła się tyłkiem w dół. W związku z czym czeka mnie CC. Dostałam skierowanie do szpitala, mam jechać 1.03, chyba że coś się będzie działo wcześniej.
      Agatka jest malutka, waży 2200, dobije max. do 3 kg. Jest „trochę hipotroficzna”, brzuszek wskazuje tylko na 32 tc, ale „wygląda na ładne i zdrowe dziecko”.
      1.03 zrobi mi usg i ktg i albo od razu mnie zostawi na CC albo jeszcze puści do domu w zależności od wyników.
      Nospy mam już nie brać, Acard odstawić tydzień przed szpitalem.
      Pobrała mi wymaz, jutro mam go zanieść do lab. i od razu zrobić badania: morfologię, mocz, HBS, WR, anty HIV i anty HCV.

Trochę się martwię tym małym brzuszkiem sad
      • aneta79_1979 Re: Do 3 razy sztuka???? 07.02.12, 23:27
        Kochana pogadaj sobie na priv z 1_Ania_79, jej też mówili że Mały będzie malutki a do najdrobniejszych nie należysmile USG też się mylismile no to czekamy....
      • gulis1 Re: Do 3 razy sztuka???? 08.02.12, 08:08
        Agatka- ładnie- tak jak ja smile)))))) Masz zakaz przejmowania się i stresowania w ostatnich tygodniach! Proś św. Dominika o stawiennictwo u Boga aby wszystko było OK! Na pewno jesteś po dobrą opieką lekarską i musi być dobrze! Pozdrawiam serdecznie!
        • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 08.02.12, 08:24
          Anetko, jestem w kontakcie z Anią. Ale u mnie są dysproporcje między wymiarami brzuszka a innymi częściami ciała.
          gulis, staram się nie denerwować smile już ostatnia prosta, uff.
          • migotka.s Re: Do 3 razy sztuka???? 08.02.12, 09:08
            KOchana trzymam kciuki, bedzie dobrze smile Moja kolezanka tez miała urodzic małe dziecko a wyszło z niej 3,5 kg dziecka smile te poomiary maja duża granicę błedu smile

buziole
            • asiaimaja Re: Do 3 razy sztuka???? 11.02.12, 16:09
              Kaha, mnie też Twoja historia pociesza, trzymam się jej jak tonący brzytwy.
              Zyczę Ci powodzenia na tej ostatniej prostej!!! hmm własciwie, to teraz dopiero się zaczniesmile))
              ja teraz zaczynam swoją walkę,żeby się udało (5/6 tydz)....
              Agatka.... ładnie...smile)
              • madziulaz Re: Do 3 razy sztuka???? 13.02.12, 19:49
                No to ja Cie Kacha powoli doganiamsmile
                u mojego synka głowa większa 2 tygodnie od calej reszty, reszta zgodna z termiem z OM. waży ok. 2400
                wymaz tez pobrany...ciśnie mi na szyjke od paru dni więc poleguję wiecej z poduchą pod pupą..
                termin cc wstępnie na I dzień wiosnysmile
                Trzymam kciuki za Ciebie i za Agatke
                • dagmaralodz77 Re: Do 3 razy sztuka???? 19.02.12, 13:07
                  kaha...ale ta twoja ciąża "zleciała" smile
                  • kahakasurdo Re: Do 3 razy sztuka???? 19.02.12, 13:50
                    e tam, zleciała...Mnie się wlecze.
                    Dzisiaj miałam ciężką noc - co chwilę mnie coś kłuje, boli, ciągnie...
                    Dagmara, a Ty byś się pochwaliła dziecięciem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka