Dodaj do ulubionych

bakteria e.coli

23.02.13, 20:21
cześć dziewczynmy - czy któraś z Was miała bakterie e.coli w pochwie?
poroniłam 2 razy, zrobiłam sporo badań i tak naprawdę nic nie wyszło,
zrobiłam badanie czystości pochwy i wyszła bakteria e.coli.
Lekarz mówi, ze mogło to być przyczyna tych 2 poronień.
Teraz z mężem chcieliśmy ponownie się starać o dziecko dla świętego spokoju zrobiłam sobie ponowne badanie i znowu mi wyszła ta bakteria.
Wcześniej brałam antybiotyki doustnie i dopochwowo, mąż też dostał seryjkę lekarstw, myślałam, ze to za nami - niestety, paskudztwo znowu powróciło.
Czy któraś z Was miała tą bakterię i czy udało się ją Wam wytępić?
Będę wdzięczna za inf.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • shosanna.dreyfus Re: bakteria e.coli 24.02.13, 21:33
      Ja miałam e.coli i paciorkowce, co prawdopodobnie było przyczyną poronienia. Leczę od września 2011 (jeszcze w czasie ciąży, jeden z lekarzy zalecił), znika i wraca, do tego doszły grzyby. Leki działają na tydzień, dwa, kolejna seria badań potwierdza nawrót.

Lekarze, którzy leczyli mnie do tej pory (tzn jeden zalecił,inni wyśmiali, teraz mam jeszcze innego i jego raczej nie zmienię) uważali, że leczenie tego to moja fanaberia. I że nie ma po co robić badań na początku ciąży, wystarczy pod koniec. Potem okazało się, że to jednak powoduje poronienie, tylko, że wielu lekarzy to ignoruje.

Antybiotyki doustne nigdy mi nie pomogły, tylko wyniszczyły organizm, poprzedni lekarze co chwila ładowali we mnie augmentin i inne. Pomogły mi leki dopochwowe, ale takie, które złuszczają naskórek pochwy połączone ze standardowymi. Teraz miało być świetnie, ale przyplątała się grzybica. Nie wiem, co powoduje nawroty, na pewno nie brak higieny i nie wzajemne zarażanie się.

Przykro mi z powodu twojej straty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka