18.10.04, 14:58
zajrzyj na forum robocze.
Wazne - chore dziecko ma miec uproszzczony, latwo dostepny adres czyli
www.forum.gazeta.pl/forum/choredziecko_stratadziecka
a nie tak jak teraz ciag literek i cyferek co sie go nijak latwo nie da
podac.
I prosba do ciebie bys wystapila do admina forum edziecko Eladada by zrobil
taki sam adres dla Poronienia.
Bardzo by to uproscilo podawanie info o tym forum.
pzdr
a
Obserwuj wątek
    • adju Re: Adju!!! 18.10.04, 18:16
      Aniu
      Bardzo dziękuję za informacje. Już napisałam do eldad i teraz czekam na
      odpowiedź.
      Pozdrawiam cieplutko
      Justa
      • aniao3 Re: Adju!!! 18.10.04, 19:01
        w kwestii formalnej - eldad jest facetem i trzeba go nekac smile)) bo dziala
        roztropnie i nienerwowo smile
        pa
        a
        • adju Re: Adju!!! 18.10.04, 20:59
          to cenna informacja wink
          Skoro to facet to podręczę go solidnie. Jeśli byłaby to kobitka to zwaliłabym
          tą opieszałość na kark domowych obowiązków a tak nie mam skrupułów wink
          Buziaki
          Justa
    • star242 Re: Adju!!! 18.10.04, 21:20
      Cześć dziewczynki,przypomniało mi się coś a propo tabletki poronnej.W szpitalu
      poznałam dziewczynę,ja jakoś tak wszystkie pytałam co im jest w kolejce do
      badania po obchodzie,Ona była w podobnej sytuacji jak moja,tzn z podejrzeniem
      ciązy pozamacicznej,z tą różnicą że Ona nie miała krwawienia.Nio i jak jej
      zrobili pierwszy raz BHCG to miała 50 jednostek,to mówili swobodnie przy niej
      że to jest coś nie tak i że muszą jej podać właśnie tą tabletkę.Ona była
      załamana,czekałam na swoje BHCG a w tym samym dniu ona miała robione drugi
      raz,moje już niestety wyszło zerowe,a na jej wynik czekałyśmy godzinę i wiecie
      co?Wyszło ponad 2000,cieszyłyśmy się jak dzieci,a jak miała USG to już widziała
      swoją fasolkę.Tylko po co były jej te nerwy????Teraz jest w 4 m-cu ciąży i
      wszystko jest ok.Mam nadzieję że lekarze wreszcie się nauczą trochę tolerancji
      i zważania na nasze uczucia.Ja nawet nie chcę sobie przypominać co mnie
      mówiono sadsadsad.Mam nadzieję że wasze wspomnienia sa o wiele mniej
      bolesne.Sciskam mocno
      • adju Re: Adju!!! 18.10.04, 22:09
        Moje wspomnienia są niestety tragiczne. Wiele razy juz pisałam o tym jak mnie
        potraktowano dlatego uważam że walczyć trzeba z tą mafią w białych fartuchach
        ile się da (konkretnie z ich rutyną)
        Buziaki
        Justa
        PS. jak dobrze, że choć jedej dziewczynie się udało-bardzo mnie cieszą takie
        wiadomości wink
      • aniao3 Re: Adju!!! 18.10.04, 22:33
        ano pracujemy nad tym by mentalnosc zmienic, to praca u podstaw,
        pozytywistyczna, ale mam nadzieje ze nie pojdzie na marne smile
        pozwole sobie tutaj zacywoac moj post z forum Chore dziecko... byscie wiedzialy
        ze sporo sie dzieje i mam nadzieje ze na lepsze.

Chcialysmy z Magda by ten tekst o stracie dziecka i wszystkim co sie z tym
        wiaze poszedl w pismie opiniotworczym (stad Polityka), nie pismie tylko dla
        kobiet, lecz takim ktore czytaja tez lekarze, mezowie, przyjaciele. Chcialysmy
        by ten tekst trafil do ludzi zwiazanych jakkowliek zawodowo z problemem smierci
        dzieci oraz by inforamcja o forum (i poroneiniu i stracie) doszla do rodzicow
        po stracie.

Media to dziwne stwory. Najpierw nie chca pisac o czyms - bo nikt nie pisze, a
        jak material pojdzie to nagle sie to robi goracy temat. Ten tekst otworzyl
        pewna furtke, pokazal rzeczy o ktorych zwykle nie ma sie pojecia. I efektem
        tego jest to, ze teraz wielu dziennikarzy chce o tym robic materialy - bo
        odkryli ze to jest wazny i potrzebny temat. Czy postawa lekarzy, poloznych
        dzieki temu bedzie sie zmieniac? Czy ksieza stana sie bardziej wrazliwi i
        zrozumieja problemy z pogrzebem? Czy nasi bliscy, przyjacilee, otoczenie
        zrozumie cos wiecej? Mysle ze z wolna tak. Dzieki nam wszystkim, dzieki tekstom
        mhariison takim jak Lista.. czy prosze ksiedza... dzieki kolejnym publikacjom,
        dzieki temu ze jest to forum.

Ja wiem, ze bedzie cala rzesza do ktorych nigdy nie trafimy, do majacej monopol
        na prawde mlodziezy wszechpolskiej i moherowych berecikow z radia maryja. Do
        ludz ktorzy slowo tolerancja znaja tylko z nazwy. Ale do wielu innych - trafimy.
        Artykul w Polityce uwiarygodnil nas - sprawil ze nie jestesmy juz takim
        anonimowym stadem nawiedoznych smutnych mam jak niektorzy mogli nas postrzegac.
        Dzieki temu tekstowi stalysmy sie widoczne, i pokazalysmy ze nasze problemy
        dotycza nie tylko nas lecz ogromnej grupy rodzicow. I ze aby zmieniac ten swiat
        nie potrzeba pieniedyz - lecz zrozumienia.

Mysle ze szybciej niz sadzimy dojdziemy do stanu w ktorym o tych obu forum beda
        wiedziec wszyscy:
        lekarze, polozne, ksieza, rodzice, psychologowie. Szykujemy sie do
        wspolpracy ze szkola prowadzaca kursy doksztalcajace ginekologow, do
        dystrybucji ulotek dla pacjentow (tu bedzie duze pole do pracy tez dal was
        dziewczyny), strona forum chore dziecko (Adju - skontaktuj sie z Natka gdzie
        linkwoala Chore dziecko w tych samych miejscach trzeba by dac tez Poronienie)
        jest podlinkowana do coraz wiekszej ilosci miejsc w sieci, Prosze ksiedza jest
        juz na wszystkich liczacych sie portalach KK... Jestesmy razem - i to jest
        nasza sila. Chcemy pomoc innym rodzicom - i to jest najwazniejsze.

Mysle ze z wolna cos sie zacznie zmieniac. I ze bedzie mozna takze ronic po
        ludzku.
        Sciskam
        anka
    • adju Re: Adju!!! 20.10.04, 13:45
      Niestety nie udało się wydusić od admina eldad skrótu do Forum sad
      Powstało tylko coś takiego : skocz.pl/poronienie
      Aniu-super że tak działacie! Ganiam teraz z Oskarem na rehabilitację i mam
      trochę mniej czasu ale jakbyście czegoś potrzebowały to się polecam wink
      Buziaki
      Justa
      • aniao3 masz wiadomosc :) 21.10.04, 22:31
        na poczcie gazetowej, bo po resecie kompa nie mam innego adresu smile
        a
        • adju Re: masz wiadomosc :)-Aniu Ty też! 21.10.04, 22:58
          wiadomość odebrana-odpowiedź wysłana smile
          Buziaki
          Justa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się