13.06.06, 22:41
Co wiecie o leku ziołowym castagnus? podobno obniża poziom prolaktyny i
raczej nie może zaszkodzić?! W ulotce przeczytałam jednak, że nie wolno
przyjmować w ciąży, więc jak staramy się o dziecko to nie powinnam brać?
Napiszcie co wiecie, bo sama już nie wiem...
Obserwuj wątek
    • justyla Re: castagnus 14.06.06, 00:33
      Pamiętam ,że brałam go wg zaleceń lekarza,choć nie wiedziałam ze jestem już w
      ciązy.Niestety zarodek obumarł w 9tc.Długo sie zastanawiałam czy nie miało to wpływu
    • jol34 Re: castagnus 14.06.06, 11:50
      Ja bralam Castangus. Mialam nieco podwyzszona prolaktyne,bralam wczesniej parlodel ale mi nie spadla, jeden lekarz twierdzil, ze trzeba obnizac a inny ze nie,przeczytalam o tym castagnusie i stwierdzilam ,ze mi nie zaszkodzi a moze pomoze, mial chyba o ile pamietam poprawiac tez sluz. Bralam tylko jeden cykl bo zaszlam w ciaze (bylam po 2 poronieniach) i wtedy go odstawilam, synus ma juz 3,5 miesiaca smile Nie mowie, ze to ten lek mi pomogl, ale mysle ze nie zaszkodzi.
      Pozdrawiam
      Jola
      • patimati1 Re: castagnus 14.06.06, 19:18
        Dzięki! ja strasznie dużo dobrego naczytałam się o nim na bocianie, ale miałam
        małe wątpliwości po wzmiance w ulotce, aby nie brać w czasie ciąży. No, ale
        chyba warto spróbować...
        • yadrall Re: castagnus 15.06.06, 16:38
          Faktycznie Castagmus obniza prolaktyne,ale to jest istotne w pierwszej fazie
          cyklu. Mi lekarka zproponowala zebym brala castagnus od poczatku @ az do
          drugiego dnia po owu,a potem odstawila. Po owulacji poziom prolaktyny nie jest
          istotny jak na poczatku cyklu. W efekcie takiego dzialania nie lyka sie
          castagnusa bedac w ciazy,ale przed ciaza. I znam dziewczyny ktore tak dzialajac
          (majac zdiagnozowana wysoka prolaktyne) maja zdrowe dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka