Dodaj do ulubionych

Booz Allen Hamilton - znacie?

18.11.05, 11:25
Znalazłam ostatnio ofertę o otwieraniu przez w/w firme consultingową biura w
Wawie. Znacie ją może? Wiem, że działa na terenie Polski w innych miastach
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Booz Allen Hamilton - znacie? IP: *.crowley.pl 18.11.05, 12:42
      maja bardzo kiepska www
      firmy konsultingowe zazwyczaj zaczynaja dzialanosc w wawie, wiec nie wiem w
      jakich innych miastach mieliby dzialac?
    • joanna_kabaty Re: Booz Allen Hamilton - znacie? 18.11.05, 12:57
      zuza123 napisała:

> Znalazłam ostatnio ofertę o otwieraniu przez w/w firme consultingową biura w
      > Wawie. Znacie ją może? Wiem, że działa na terenie Polski w innych miastach

Nie dziala, tylko dzialala i miala swoje biuro w jednym z pokojow w hotelu
      marriott. Kilka lat temu wyniesli sie z Polski a jak widac, wraca teraz wizja
      powrotu.
      Co do firmy, to jest tzw. segment Top Management Consulting, gdzie ich
      konkurencja jest McKinsey, Boston Consulting Group, Roland Berger, At Kearney.
      • Gość: axx Re: Booz Allen Hamilton - znacie? IP: *.res.east.verizon.net 18.11.05, 13:06
        Zatem "tarcza" blisko. Firma scisle wspolpracujaca z Pentagonem.
        • zuza123 Re: Booz Allen Hamilton - znacie? 18.11.05, 15:44
          z tymi innymi miastami, to coś mi po prostu wpadło w oko odnosnie Lublina czy
          Gdańska, ale się nie upieram :) Mam duże doświadczenie w consultingu i
          zastanawiam się czy nie warto nabyć trochę nowych doświadczeń...
          • Gość: gosc Re: Booz Allen Hamilton - znacie? IP: *.vpn.northwestern.edu 27.11.05, 02:05
            moze bede brutalny i niegrzeczny, ale chyba nie masz za duzo dosw. w consultingu
            jak nie wiesz co to jest BAH...top of the top swiatowego consultingu, zapewniam
            nie mieli i nie beda mieli biur w innych miastach w polsce, bo w polsce jest
            moze 10 firm, ktorych stac na ich uslugi. Tak jak ktos pisal, to jest ich
            powrot. jak masz mba z top (Kellogg, Harvard, Stanford...)szkoly w usa, skladaj
            papiery.
            • joanna_kabaty Re: Booz Allen Hamilton - znacie? 28.11.05, 10:36
              Dziekuje za napisanie czegos, do czego ja nie bylam zbyt odwazna :-)) Zgadzam
              sie calkowicie z tym, ze wystarczy im jedynie jedno biuro (to zupelnie
              oczywiste)- zreszta i tak praca w top management consultingu jest praca zdalna-
              Twoim biurem jest biuro klienta, na projekcie dla ktorego pracujesz.
              Nie zgodze sie tylko z dwoma rzeczami, o ktorych wspomniales.
              - te 10 polskich firm, ktore stac na doradztwo to troche przesada. Kiedys
              pokusilam sie sie o zrobienie zadania myslowego- wiedzac ile kosztuje projekt
              doradczy i zakladajac pewna usredniony poziom EBIDTA (w %) doszlam do wniosku,
              ze firma musi miec rocznego obrotu na poziomie co najmniej 150- 200 mln EURO.
              Takich firm w Polsce jest okolo 250-300.
              - ukonczone programy MBA o ktorych wspomniales to rzeczywiscie przepustka do
              pracy w tych firmach, ale dopiero jesli mowimy o stanowiskach Senior
              Consultant, Project Manager.

pozdrawiam serdecznie

Jo

Gość portalu: gosc napisał(a):

> moze bede brutalny i niegrzeczny, ale chyba nie masz za duzo dosw. w
              consulting
              > u
              > jak nie wiesz co to jest BAH...top of the top swiatowego consultingu,
              zapewniam
              > nie mieli i nie beda mieli biur w innych miastach w polsce, bo w polsce jest
              > moze 10 firm, ktorych stac na ich uslugi. Tak jak ktos pisal, to jest ich
              > powrot. jak masz mba z top (Kellogg, Harvard, Stanford...)szkoly w usa,
              skladaj
              > papiery.
              • Gość: P. Re: Booz Allen Hamilton - znacie? IP: 213.199.198.* 04.12.05, 11:41
                Z www.parp.gov.pl/rzlproj.html

BIURO PROJEKTU PHARE 2001 :

Adres: Booz Allen & Hamilton GmbH
                ul. Dolna 3 Maja 3
                20-079 Lublin
                (Biurowiec ZDZ, V piętro)
                www.twojaszansa.lublin.pl

Osoba do kontaktu: Robert Nowak
                tel.: +48 0602 680 089
                +48 81 532 53 00
                fax: +48 81 532 49 00
                e-mail: nowak_robert@bah.com