zuza123 18.11.05, 11:25 Znalazłam ostatnio ofertę o otwieraniu przez w/w firme consultingową biura w Wawie. Znacie ją może? Wiem, że działa na terenie Polski w innych miastach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Booz Allen Hamilton - znacie? IP: *.crowley.pl 18.11.05, 12:42 maja bardzo kiepska www firmy konsultingowe zazwyczaj zaczynaja dzialanosc w wawie, wiec nie wiem w jakich innych miastach mieliby dzialac? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_kabaty Re: Booz Allen Hamilton - znacie? 18.11.05, 12:57 zuza123 napisała: > Znalazłam ostatnio ofertę o otwieraniu przez w/w firme consultingową biura w > Wawie. Znacie ją może? Wiem, że działa na terenie Polski w innych miastach Nie dziala, tylko dzialala i miala swoje biuro w jednym z pokojow w hotelu marriott. Kilka lat temu wyniesli sie z Polski a jak widac, wraca teraz wizja powrotu. Co do firmy, to jest tzw. segment Top Management Consulting, gdzie ich konkurencja jest McKinsey, Boston Consulting Group, Roland Berger, At Kearney. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: Booz Allen Hamilton - znacie? IP: *.res.east.verizon.net 18.11.05, 13:06 Zatem "tarcza" blisko. Firma scisle wspolpracujaca z Pentagonem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza123 Re: Booz Allen Hamilton - znacie? 18.11.05, 15:44 z tymi innymi miastami, to coś mi po prostu wpadło w oko odnosnie Lublina czy Gdańska, ale się nie upieram :) Mam duże doświadczenie w consultingu i zastanawiam się czy nie warto nabyć trochę nowych doświadczeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Booz Allen Hamilton - znacie? IP: *.vpn.northwestern.edu 27.11.05, 02:05 moze bede brutalny i niegrzeczny, ale chyba nie masz za duzo dosw. w consultingu jak nie wiesz co to jest BAH...top of the top swiatowego consultingu, zapewniam nie mieli i nie beda mieli biur w innych miastach w polsce, bo w polsce jest moze 10 firm, ktorych stac na ich uslugi. Tak jak ktos pisal, to jest ich powrot. jak masz mba z top (Kellogg, Harvard, Stanford...)szkoly w usa, skladaj papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_kabaty Re: Booz Allen Hamilton - znacie? 28.11.05, 10:36 Dziekuje za napisanie czegos, do czego ja nie bylam zbyt odwazna :-)) Zgadzam sie calkowicie z tym, ze wystarczy im jedynie jedno biuro (to zupelnie oczywiste)- zreszta i tak praca w top management consultingu jest praca zdalna- Twoim biurem jest biuro klienta, na projekcie dla ktorego pracujesz. Nie zgodze sie tylko z dwoma rzeczami, o ktorych wspomniales. - te 10 polskich firm, ktore stac na doradztwo to troche przesada. Kiedys pokusilam sie sie o zrobienie zadania myslowego- wiedzac ile kosztuje projekt doradczy i zakladajac pewna usredniony poziom EBIDTA (w %) doszlam do wniosku, ze firma musi miec rocznego obrotu na poziomie co najmniej 150- 200 mln EURO. Takich firm w Polsce jest okolo 250-300. - ukonczone programy MBA o ktorych wspomniales to rzeczywiscie przepustka do pracy w tych firmach, ale dopiero jesli mowimy o stanowiskach Senior Consultant, Project Manager. pozdrawiam serdecznie Jo Gość portalu: gosc napisał(a): > moze bede brutalny i niegrzeczny, ale chyba nie masz za duzo dosw. w consulting > u > jak nie wiesz co to jest BAH...top of the top swiatowego consultingu, zapewniam > nie mieli i nie beda mieli biur w innych miastach w polsce, bo w polsce jest > moze 10 firm, ktorych stac na ich uslugi. Tak jak ktos pisal, to jest ich > powrot. jak masz mba z top (Kellogg, Harvard, Stanford...)szkoly w usa, skladaj > papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Booz Allen Hamilton - znacie? IP: 213.199.198.* 04.12.05, 11:41 Z www.parp.gov.pl/rzlproj.html BIURO PROJEKTU PHARE 2001 : Adres: Booz Allen & Hamilton GmbH ul. Dolna 3 Maja 3 20-079 Lublin (Biurowiec ZDZ, V piętro) www.twojaszansa.lublin.pl Osoba do kontaktu: Robert Nowak tel.: +48 0602 680 089 +48 81 532 53 00 fax: +48 81 532 49 00 e-mail: nowak_robert@bah.com Odpowiedz Link Zgłoś