Dodaj do ulubionych

Pytanie o HCG?

28.06.06, 14:59
dziewczyny czy wiecie może jak długo po poronieniu spada beta hcg? czy może
sie utrzymywać jeszcze np. 3 miesiące po poronieniu na jakimś poziomie
powyżej normy? która z was tak miała i czy to jest normalne czy może beta
powinna spaść do zera w jakimś określonym czasie po poronieniu?

pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • ffloo Re: Pytanie o HCG? 28.06.06, 16:42
      mi spadła dosyc szybko - ok miesiac. jeżeli uważasz, że jest niebezpiecznie
      wysoka to idź koniecznie do lekarza. miałaś może ciążę zaśniadową? to wiele by
      wyjaśniało.
      • madda4 Re: Pytanie o HCG? 28.06.06, 23:26
        najlepiej wejdz na forum "trudna ciaza" i poczytaj o zasniadzie. we wczesnej
        ciazy wykrywa sie go przez fakt ze beta nie spada a nawet przyrasta po
        poronieniu. czytalam ze jesli rosnie to koniecznie trzeba sie zglosic do
        lekarza a jesli spada ale nie osiagnie poziomu -prawie 0 do 6 mies po
        poronieniu to tez trzeba to skonsultowac z lekarzem. tylko nie przerazaj sie
        czytajac o zasniadzie bo ja sie naczytalam i teraz juz panikuje bo opis rozwoju
        a raczej regresu ciazy u mnie sie zgadza.
        • ffloo Re: Pytanie o HCG? 29.06.06, 19:32
          madda4 napisz proszę co masz na mysli pisząc o regresie ciąży. zaniepokoiłaś
          mnie.
          • madda4 Re: Pytanie o HCG? 29.06.06, 21:58
            przepraszam za takie "fachowe" sformulowanie. regres czyli cofanie sie.
            chodzilo mi o to ze w moim przypadku bylo tak ze ciaza pieknie sie rozwijala,
            bilo serce a potem wszystko zaczynalo zanikac, jakby wchlanialo sie. to mialam
            na mysli piszac regres.
    • agineczka Re: Pytanie o HCG? 29.06.06, 19:36
      poronilam ok 2 tygodnie temy, poziom hormonu beta hcg z dzisiaj rana to 36.Po
      konsultacji z lekarzem podobno to prawidłowy spadem.Wyjsciowa byla 255( tydzien
      temu)wiec spadek jest znaczny.Lekarz twierdzi, ze za tydzien nie bedzie juz
      sladu po ciazycrying
      • aniafirak Re: Pytanie o HCG? 01.07.06, 14:57
        Ja poroniłam 5 tygodni temu, dzis beta 4.1 . Nie wiem jaki był wyjściowy
        poziom, ale chyba nie jest najgorzej. podobno po pierwszej miesiaczce powinien
        spaść poniżej 1. I chyba tak juz może zostac.Nie musi być 0. Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka