14.08.11, 22:12
Czy istnieje tablet ktory spelni takie funkcje:
mp3 player - iPod
dvd player
odtwarzanie filmow z internetu - Netflix
konsola do gier - cos w stylu Nintendo DS
telefon
ereader

Macie tablety? Poleccie cos, szukam prezentu dla corki na urodziny, czy iPad spelni ww funkcje? Wogole do czego sluzy tablet, czy warto posiąść ten gadzet? Moje dziecko chce laptop ale jablkowe sa za drogie, a ten touch pad to cos czuje ze i mnie przypadnie go gustu ;)
Obserwuj wątek
    • piesfafik Re: Tablet 15.08.11, 18:59
      Mam ipada i go lubie ale jezeli chcesz zeby dziecko robilo co bardziej kreatywnego to laptop jest lepszy. Na ipadzie "konsumujesz" to co zrobili inni - masz przegladarke, netflix, muzyke,kindle itp. jest mnostwo lepszych lub gorszych aplikacji ktore na ogol nie sa drogie i nie trzeba sie przejmowac wirusami. Natomiast jako narzedzie pozwalajace ci cos stworzyc jest duzo gorszy od laptopa. Ja bym wolala wydac wiecej forsy i kupic dzieciakowi laptopa. Na tablecie jest bardzo latwo nic nie robic.
      • edytkus Re: Tablet 15.08.11, 23:14
        piesfafik napisała:

> Mam ipada i go lubie ale jezeli chcesz zeby dziecko robilo co bardziej kreatywn
        > ego to laptop jest lepszy.

no wlasnie stwierdzilam ze oprocz ww (czyli glownie internetu) mojego dziecka raczej inne funkcje laptopa nie zainteresuja, wiec szkoda kasy. Za to na tablet pewnie mozna kupic sporo apps np. plastycznych, ktore na razie powinny wystarczyc.
        • marcysiaw1 Re: Tablet 16.08.11, 03:39
          moj syn ma Ipad i uwazam, ze do tego co na nim robi (glownie gry, kindle i kreatywne app) w zupelnosci mu wystraczy. Polecilabym na 100%
    • marekatlanta71 Re: Tablet 15.08.11, 19:39
      iPad mniej-więcej spełnia wszystko co chcesz.
      - MP3 - wiadomo
      - DVD player - na Mac'u odpalasz Handbrake i zamieniasz DVD na MP4 które potem wrzucasz do iTunes i synchronizujesz iPada. Trochę nie do końca legalne, ale tylko trochę.
      - na iPadzie masz np. Hulu+, HBO i wiele innych, nie wiem czy jest Netflix bo nie używam
      - gier na iPadzie są miliony
      - telefon - skype i masz telefon
      - ereader - na iPada jest i Apple iBooks, i Kindle i Barnes & Nobie Reader = można czytać
      • edytkus Re: Tablet 15.08.11, 23:10
        marekatlanta71 napisał:

> - DVD player - na Mac'u odpalasz Handbrake i zamieniasz DVD na MP4 które potem
        > wrzucasz do iTunes i synchronizujesz iPada.

ło matko, ile roboty ;)

Trochę nie do końca legalne, ale ty
        > lko trochę.

tzn. wiezienie z probation? LOL

> - na iPadzie masz np. Hulu+, HBO i wiele innych, nie wiem czy jest Netflix bo n
        > ie używam

znalazlam ze jest :)

> - telefon - skype i masz telefon

hmm, co to jest w takim razie face time (widzialam na reklamie iPhone)
        • marekatlanta71 Re: Tablet 16.08.11, 00:08
          Filmy - prościej sie nie da. FaceTime to taki videotelefon który działa miedzy iPhone 4, iPad 2 i Mac'ami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka